Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šį receptą man parodė Bolivijos kečujai (indėnų gentis), vyras ir žmona Guido ir Ines. Tradicinių Bolivijos patiekalų, kuriais jie vaišino, buvo dar bent dešimt, bet šie blyneliai man buvo skaniausi.
Mažytės bolivinės balandos (kynvos) sėklytės verdant pasikeičia – išsipučia, įgauna malonaus traškumo, o jų košė gali būti ir nesaldi, ir pasaldinta. Išbandykite receptą, kur bolivinė balanda derinama su uogomis ir graikiškais riešutais.
Neišsigąskite nė vieno ingrediento, visi jie garantuoja tobulą skonį!
Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Šis patiekalas – puikus pavyzdys, kaip namuose nesudėtingai ir pigiai galima pasigaminti maistingą patiekalą. Nuotraukoje matote vegetarišką troškinio versiją, tačiau jį pritaikyti veganiškai mitybai itin paprasta – tereikia nedėti fetos ir grietinės/jogurto. Vietoj gyvulinės kilmės produktų galite naudoti veganiškus sūrio pakaitalus bei maistines mieles.
Lengvai paruošiamas, spalvingas ir sveikuoliškas garnyras tiks prie įvairiausių mėsos ir žuvies patiekalų.
Netikėtas sveikuoliškas patiekalas, kuris patiks visiems daržovių gerbėjams, pasiilgusiems ko nors naujo.
Tai įdomus ir gardus patiekalas, tinkantis net iškilmingesne proga, tačiau privalumas tas, jog vargti jį ruošiant – nereikės!
Receptu dalijasi tinklaraštis Rojaus daržas
Receptą pristato tinklaraštis Soulfood.lt
Kai kalorijų kiekį norisi kiek sumažinti, tačiau valgyti lygiai taip pat skaniai, pravers receptas, kuriame puikiai dera sveikuoliškos kruopos, pomidorų salsvumas, sūri feta, o viską vainikuoja mėtos.
Lengvos, tačiau kartu ir labai maistingos salotos, puikiai tinkamos ir vakarienei, ir į pietų dėžutę.
FeedMySister.com: Tai salotos norintiems sveikesnių ir lengvesnių patiekalų! Kartais visai verta valgyti mažiau mėsos ir atrasti netikėtus daržovių derinius, naujus skonius, o kartu ir kitokias tekstūras.
Miško žvėrys: Rudeniškai ryškūs maltinukai yra intensyvaus skonio, malonios tekstūros. Beje, jei nesinori ruošti suvožtinių, šiuos paplotėlius galite patiekti ir vienus su salotomis bei mėgstamais padažais.
FeedMySister.com: Spragintą bolivinę balandą (kinvą) atradau tik šiais metais ir nuo to laiko negaliu atsidžiaugti! Šie riešutiniai batonėliai jau tapo namų hitu, nes tai vienas iš tų receptų, pagal kurį skanėstas paruošiamas mažiau nei per 10 minučių, ingredientų sąrašas trumpas, o skonis toks, kad nelieka laaabai greitai!
FeedMySister.com: Neįtikėtinai paprastas receptas ir super košė – pilna skonio, kreminės tekstūros, o bolivinė balanda jai dar suteikia traškumo.
Nida Degutienė (Nidos receptai): Jei dar nesate mėginę, išbandykite halumio sūrį – tikrą Artimųjų Rytų regiono pasididžiavimą. Šis sūris – vienas iš nedaugelio, kurį galima skrudinti kepsninėje arba keptuvėje, jis kepant neišsilydo, o patiekiant šiltą su daržovėmis arba maistingomis kruopomis papildo švelnų patiekalo skonį aštresniais potėpiais.
Nida Degutienė (Nidos receptai): Šiai gardžiai košei virti labai tiks iš vakaro likusios nesunaudotos jau išvirtos kruopos.
Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Puikus patiekalas, jei ieškote ko nors sotaus, greitai pagaminamo ir lengvai pritaikomo skirtingiems poreikiams. Jei esate veganas – skanaukite šį troškinį su avokado skiltelėmis, maistinėmis mielėmis, trupučiu citrinos sulčių ir druskos. Jei maitinatės pagal vegetarišką dietą, įdėkite šaukštą liesos grietinės ar natūralaus jogurto.