Lydeką nuskuskite, perpjaukite pilvą kuo mažesniu pjūviu, išimkite vidurius, gerai išplaukite. Žuvies mėsą atskirkite nuo odos ir ją sumalkite kartu su daržovėmis, žolelėmis bei piene mirkytu ir nusunktu batonu. Įmuškite kiaušinį, įdėkite tirpinto...
Į puodą įpilkite truputį vandens ir užvirkite. Įstatykite indą su skylutėmis, skirtą virti garuose, sudėkite lašišą, uždenkite dangčiu ir garinkite apie 20 min. Salotų lapus sumaišykite su padažu. Viską sudėkite į lėkštę kartu su...
Paprikas ir pomidorus susmulkinkite, avokadus supjaustykite riekelėmis arba kubeliais. Sumaišykite visus ingredientus, išskyrus avokadus, dubenyje. Prieš patiekdami, avokadus išdėliokite ant salotų, kad jie maišant, neprarastų savo formos.
Miltus sumaišykite su cukrumi ir druska. Per vidurį dėkite pasmulkintą šaltą sviestą ir peiliu kapokite tešlą, kol gausite daug trupinukų (lyg ruoštume „Napoleono“ tešlą). Supilkite ledinį vandenį ir šaltomis rankomis greitai sulipdykite tešlos...
Šlakelį kokosų pieno sumaišykite su krakmolu ir atidėkite. Likusį kokoso pieną pilkite į puodą, suberkite pipirus, druską, raudonėlį, maltą aitriąją papriką ir imbierą. Ryžius užpilkite verdančiu sultiniu, tada supilkite į kokosų masę ir leiskite...
Gūžines salotas nuplaukite, nusausinkite ir, suplėšę nedideliais gabalėliais, išdėliokite lėkštėje. Avokadą ir lašišos filė supjaustykite kubeliais ir taip pat suberkite į lėkštę. Paruoškite padažą: mėlynąjį svogūną supjaustykite labai plonais ž...
Ant bambukinio kilimėlio dedame jūrų dumblių lakštą, ant jo – plonu sluoksniu (0,5–1 cm) ryžius, kad iki lapo galų liktų po 1,5 centimetro. Per vidurį dedame juostelėmis supjaustytą lašišą, agurką. Viską apibarstome prieskoniais (tinka karis) ....
Kubeliais supjaustytą avokadą apšlakstykite žaliosios citrinos sultimis. Nulupkite agurką, išimkite sėklas ir supjaustykite gabaliukais, panašiais į avokado kubelius. Sumaišykite visus salotų komponentus ir padėkite į vėsią vietą, kad skonis būtų...
Kiekvieną tortiliją supjaustykite į 8 dalis. Patepkite jas alyvuogių aliejumi, pabarstykite druskos ir apie 5–6 min. kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai paruduos. Sumaišykite 2 valg. š. alyvuogių aliejaus, ANCHO aitriąsias...
Pirmiausiai paruoškite lašišą: ją nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite gabalėliais, sudėkit į plokščią indą, pagal skonį pabarstykite druska, cukrumi ir apliekite marinatu, paruoštu iš tarkuotų imbierų, pusės citrinos sulčių, nutarkuotos...
Avokadus perpjaukite per pusę. Išimkite kauliukus, minkštimą atsargiai išskobkite, supjaustykite kubeliais ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų. Pusę avokadų kubelių palikite, kitus sumeskite į plakimo indą. Ten pat sukrėskite...
Lašišą nuplaukite, nusausinkite. Padalykite į tris dalis, įtrinkite aliejumi, maltais baltaisiais pipirais ir druska, apšlakstykite citrinų sultimis. Iškepkite ant grotelių, laužo arba orkaitėje. Česnako skiltelę nulupkite ir smulkiai sukapojusi...
Bulves nulupkite, supjaustykite kubeliais. Saliero gumbą ir petražolės šaknį sutarkuokite stambia trintuve. Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite svieste. Kai dailiai apskrus, sumeskite tarkuotus salierus ir 10 min. pakepkite. Svogūnų ir salierų...