Įvairiai paruoštos lašišos galima nusipirkti bet kada, tačiau vargiai kuri prilygs sūdytai namuose. Šiltuoju metų laiku taip paruošta žuvis itin pasiteisina – keli griežinėliais lašišos, lėkštė duoniukų ar šviesios duonos, dar lengvos agurkų, o gal žalėsių salotos – štai ir sudėliotas visas rinkinys pasisėdėjimui balkonėlyje ar terasoje.
Tinklaraštis „Švęsti gyvenimą“: Namie sūdytos lašišos skonis net neprimena parduotuvėje pirktos, gamykloje ruoštos lašišos. Jos tekstūra minkštesnė, spalva sodresnė, o skonis primena raudonuosius ikrus. Įdėję visai nedaug pastangų, džiuginsite save ir artimuosius!
Nida Degutienė (Nidos receptai): Noriu su jumis pasidalinti vienu triuku, kurį jūs galite naudoti kamado stiliaus at ir kituose griliuose. Tas triukas vadinasi „medinė lentelė“. Keletas taisyklių, kurias privalote žinoti, ir paprastos medinės lentelės, pažadu, atneš tą geidžiamą „wow efektą“, kai patieksite svečiams ant stalo būtent tokiu būdu pagamintą patiekalą.
Kartais tobulam patiekalui reikia vos kelių produktų, šis – kaip tik toks. Iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, kad jis riebokas ir labiau skirtas šaltajam sezonui. Tačiau būtinai išbandykite jį vasarą – su šviežiomis bulvėmis, daug krapų. Galų gale, niekas neverčia suvalgyti pusės apkepo – dėkitės mažą gabaliuką, šalia tupdykite mėgstamų žalių salotų ir – skanaus!