Lašišų kepsneliai - visi receptai

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale 4 asm.

„Skanu tikrai nebūtinai reiškia brangu!“, – sako Nida Degutienė, tinklaraščio Nidos receptai autorė. Patiekalas, kurį ji pagamino Pasaulinei maisto dienai – traški lašiša, iškepta ant kreminio perlinio kuskuso pakloto. Tai „vieno puodo“ valgis, pagaminamas vos per pusvalandį.

Lašiša su sezamais ir klevų sirupu

Lašiša su sezamais ir klevų sirupu 2 asm.

Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Išbandykite šį receptą, kai nenorite klasikinio skonio – bus smagu paįvairinti naminių patiekalų valgiaraštį. Sezamų sėklos orkaitėje įgauna traškumo, prieskoniai prideda ryškaus skonio, aitrumo, o klevų sirupas švelniai pasaldina. Jei prieš tai nesate naudoję saldžių priedų kepdami lašišą, turbūt šiek tiek neramu, kad pagrindinis patiekalas netaptų desertu. Nesijaudinkite, viskas su saiku. Šiuo atveju posakis „kuo daugiau, tuo geriau“ netinka.

Lašiša su bolivinių balandų apvalkalu ir glazūruotomis morkomis

Lašiša su bolivinių balandų apvalkalu ir glazūruotomis morkomis 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): žuvį, užuot volioję į miltus ar džiūvėsius, pabandykite iškepti su bolivinių balandų apvalkalu: paskrudusios kruopos taps traškios, maloniai kontrastuojančios su švelnia lašišos filė.

Lašišų kepsneliai su salotomis

Lašišų kepsneliai su salotomis 3 asm.

1. Į lašišų faršą sudėkite kiaušinio trynį, džiūvėsėlius, majonezą, pagardinkite pipirais, druska, žolelių prieskoniais ir labai gerai išmaišykite. Iš paruoštos masės formuokite nedidelius kepsnelius, apvoliokite juos džiūvėsėliuose ir iškepkite...
Folijoje kepta lašiša su citrina ir rozmarinais

Folijoje kepta lašiša su citrina ir rozmarinais 4 asm.

 1. Lašišos filė nuplaukite po šaltu vandeniu ir nusausinkite. Atkirpkite nemažą gabalą folijos, kad žuvį būtų galima suvynioti labai tvirtai ir sandariai. Apibarstykite lašišą druska, baltaisiais ir juodaisiais pipirais ir stambiai supjaustytais...
Lašišų kepsnys su baravykais

Lašišų kepsnys su baravykais 2 asm.

1. Paruoškite marinatą: sutarkuokite imbierą, sumaišykite su austrių padažu, garstyčiomis, aliejumi, pagardinkite cukrumi ir citrinų sultimis. 2. Lašišų kepsnelius nuplaukite, nusausinkite, pamerkite į marinatą ir palikite kelioms valandoms, kad...
Lašišų kepsneliai

Lašišų kepsneliai 4 asm.

1. Lašišą nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir sudėkite į gilesnį plokščią dubenį. 2. Svogūnus ir česnakus nulupkite, sukapokite, sumeskite į plakti skirtą indą. 3. Ten pat sukrėskite jogurtą, majonezą, įspauskite...