Kad kepsnius ir kepsnelius, o gal mėsainius lydėtų šis tas gaivaus ir spalvingo, siūlome pasiruošti pikantiškų kopūstų salotų. Patiks visiems!
Velykų stalas sunkiai įsivaizduojamas be majonezo, kuriuo gardinami ir kiaušiniai, ir įvairios mišrainės. Vis tik mitybos specialistai majonezu siūlo nepiktnaudžiauti ir renkantis atkreipti dėmesį į jo sudedamąsias dalis. Dar viena alternatyva – majonezo pasigaminti patiems!
Aksominiam majonezui gimti tereikia kiaušinio ir aliejaus. Dar stiprių rankų, bet galima išsisukti ir su virtuvės kombainu. Visa kita – interpretacijos ir skonio reikalas.
Tirštas, malonaus česnakinio skonio, puikiai derantis su tradicinėmis daržovių mišrainėmis, salotomis.
Greitai pagaminamas, tačiau sveikesnis pagardas iš lietuviams puikiai pažįstamų linų sėmenų.
Šis sotus pagardas praturtins kasdienį ar Velykų stalą, tradiciniams patiekalams suteikdami papildomų skonių.