Malta mėsa - visi receptai

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Purus maltos avienos apkepas su daržovėmis

Purus maltos avienos apkepas su daržovėmis 6 asm.

Šį apkepą skanu valgyti ir šiltą, ir šaltą (pavyzdžiui, ruošiant sočius sumuštinius). Patiekalo receptu savo knygoje dalinasi žinomas šefas Yotamas Ottolenghi.

Mėsa ir ryžiais įdarytos paprikos

Mėsa ir ryžiais įdarytos paprikos 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Paprikas galima įdaryti tiek maltos mėsos ir ryžių įdaru, tiek ir daržovėmis, o ir pačios paprikos šiam patiekalui tinka visokios – raudonos, geltonos ar žalios, saldžiosios. Bet man kažkodėl atrodo, kad tinkamiausios visgi tos balkšvai gelsvos, kurios uždera Lietuvos ūkininkų daržuose besibaigiant vasarai.

Mano receptas – labai „iš akies“, tad kviečiu visus improvizuoti ir susikurti sau tinkamą skonį!

Skanus ir šiltas, ir šaltas purus jautienos apkepas

Skanus ir šiltas, ir šaltas purus jautienos apkepas 8 asm.

Maltos jautienos apkepą, kurį siūlome, galima pjaustyti riekutėmis dar karštą ir tiekti su mėgstama koše, bet galima valgyti ir šaltą, tarkime, ruošti su juo itin sočius sumuštinius.

 

Karaliaučiaus kukuliai

Karaliaučiaus kukuliai 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Karaliaučiaus kukuliai laikytini ir visos Vokietijos kulinariniu paveldu. Tai taip pat patiekalas, kuris komunistų valdymo Rytų Vokietijoje laikais, vengiant bet kokių aliuzijų į Rusijos užimtą Karaliaučių, buvo vadinamas kitaip, be karalių miesto pavadinimo – virti mėsos kukuliai (Kochklopse). Arba juokaujant – revanšistiniai kukuliai (Revanchistenklopse).

 

Skanieji švediški kukuliai

Skanieji švediški kukuliai 6 asm.

Siūlome jums vieną iš galimų receptų, nes šiokių tokių švediškų kukulių receptų variacijų yra. O jei nepavyks ar norėsite palyginti savuosius su originalu, žinote, kur jų ieškoti!

Kalakutienos maltinukai su cukinija

Kalakutienos maltinukai su cukinija 4 asm.

Puikus receptas iš žymaus Izraelyje gimusio, tačiau šiuo metu Londone gyvenančio šefo Yotamo Ottolenghi knygos „Jeruzalė“. Šių maltinukų paslaptis – mėsą „palengvinanti“ gaivi cukinija bei daug prieskonių ir žalumynų.

Koftos kebabai su jogurtiniu padažu

Koftos kebabai su jogurtiniu padažu 8 asm.

Patiekalas, dvelkiantis Artimiausiai Rytais, patiekiamas su gaiviu (galima ruošti ir aštrų) jogurtiniu padažu. Naudokite avieną ar jautieną, o galima maišyti perpus. Puikiai tinka vėlyvoms vakarienėms ar vakarėliams lauke. 

Baracko Obamos išgarsinti Indonezijos kukuliai „bakso“

Baracko Obamos išgarsinti Indonezijos kukuliai „bakso“ 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Indonezijoje itin populiarus patiekalas bakso. Tai – mėsos kukuliai, patiekiami su įvairiais garnyrais ir padažais. Valgyti tinka ir kaip sriubą, ir kaip antrąjį patiekalą. Bakso itin išpopuliarėjo pasaulyje po JAV prezidento Baracko Obamos vizito į Indoneziją 2010 metais. 

Aštrus jautienos troškinys su daržovėmis

Aštrus jautienos troškinys su daržovėmis 4 asm.

Yra tikinčių, jog aštrus maistas dovanoja ne tik kiek ekstremalių pojūčių burnoje, bet ir šildo, suteikia energijos. Jei ir patys esate tą pastebėję arba norite išbandyti, gaminkite šį paprastą, tačiau neprastą patiekalą.

Jautiena ir kietuoju sūriu įdarytos cukinijos

Jautiena ir kietuoju sūriu įdarytos cukinijos 3 asm.

Įdarytos daržovės gana populiarios Lietuvoje, bet labiau įprasta jas įdaryti kiauliena ar vištiena. Tačiau gaminant su malta jautiena kitaip atsiskleidžia pačios daržovės skonis. Paaiškinimas paprastas: jautiena sausesnė, todėl išskiria mažiau sulčių ir šios neužgožia daržovių skonio.

Koldūnai su jautienos įdaru

Koldūnai su jautienos įdaru 4 asm.

Iš miltų, kiaušinių trynių, vandens ir druskos išminkykite tešlą. Įdarui keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto ir pakepinkite jame smulkiai sukapotą svogūną. Pakepintą svogūną sumaišykite su malta jautiena, žiupsniu druskos ir pipirų. Paruoštą...
Šernienos kotletai

Šernienos kotletai 2 asm.

Giliame dubenyje stambiai sutarkuokite nuplautą ir nuluptą cukiniją. Sukrėskite maltą mėsą. Suberkite džiūvėsėlius, įmuškite kiaušinius. Įberkite druskos, aitriosios paprikos miltelių. Viską gerai išminkykite. Rankomis formuokite kotletus....
Mėsos kukuliai su mocarelos įdaru

Mėsos kukuliai su mocarelos įdaru 4 asm.

Švelniai susmulkinkite didžiąją dalį mėtų (kelis lapelius palikite patiekalui papuošti). Sumaišykite maltą mėsą, druską, aitriąsias paprikas ir smulkintas mėtas. Iš maltos mėsos suformuokite kukulius, o į jų vidų įdėkite mocarelos sūrio. Kepkite...
Maltas jautienos pjausnys

Maltas jautienos pjausnys 4 asm.

Bandelę išmirkykite vandenyje, nuspauskite ir sudėkite į dubenį. Nulupkite svogūnus, vieną supjaustykite ir pakepinkite, kol gražiai pageltonuos. Į dubenį sukrėskite keptus svogūnus, maltą mėsą, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, pipirų ir...
Klasikinė mėsos lazanija

Klasikinė mėsos lazanija 5 asm.

Visas daržoves nuvalykite, supjaustykite nedideliais kubeliais. Keptuvėje ištirpintame aliejuje kepinkite jas ant vidutinės kaitros, kol suminkštės, tada sumeskite šakute trintą mėsą ir apkepkite. Supilkite vyną ir kaitinkite, kol dalis nugaruos....
Keptos bulvės įdarytos faršu

Keptos bulvės įdarytos faršu 4 asm.

Bulves nulupkite, perpjaukite per vidurį ir išskobkite vidų. Maltą mėsą sumaišykite su kiaušiniu, džiuvėsėliais, prieskoniais, smulkintu svogūnu, pasūdykite. Išskobtas bulvių puseles pabarstykite bulvių prieskoniais su žolelėmis ir paruoštu mėsos...
Sotusis bulvių pyragas

Sotusis bulvių pyragas 7 asm.

Bulves nulupkite, nuplaukite, didžiąją dalį supjaustykite vidutinio storio griežinėliais, kelias didesnes sutarkuokite kaip bulvių plokštainiui – iš masės paruošite užpilą pyragui.  Pomidorų galus įpjaukite ir nuplikykite verdančiu vandeniu....
Maltos mėsos kamuoliukai su paprikomis

Maltos mėsos kamuoliukai su paprikomis 4 asm.

Aitrųjį pipirą ir papriką smulkiai supjaustykite, sudėkite į faršą, įberkite prieskonių, smulkintų petražolių, įmuškite kiaušinį ir gerai išminkykite. Drėgnomis rankomis iš faršo formuokite nedidelius kamuoliukus, apvoliokite džiūvėsėliuose ir...
Maltos mėsos guliašas

Maltos mėsos guliašas 6 asm.

Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, sudėkite faršą ir kepkite 5 minutes, įberkite druskos ir pipirų. Susmulkinkite paprikas, svogūną ir česnaką. Iškepusią mėsą sudėkite į dubenėlį, o į keptuvę suberkite paprikas, svogūnus ir česnakus. Paeiliui...