Manai - visi receptai

Velykinė lydeka, įdaryta kiaušinukais, lašiša, špinatais

Velykinė lydeka, įdaryta kiaušinukais, lašiša, špinatais 4 asm.

Lydeką nuskuskite, perpjaukite pilvą kuo mažesniu pjūviu, išimkite vidurius, gerai išplaukite. Žuvies mėsą atskirkite nuo odos ir ją sumalkite kartu su daržovėmis, žolelėmis bei piene mirkytu ir nusunktu batonu. Įmuškite kiaušinį, įdėkite tirpinto...
Moliūginė manų košė su citrina

Moliūginė manų košė su citrina 2 asm.

Vandenyje pavirti apie 5 min. tarkuotą moliūgą, smulkintus bazilikus. Sudėti druską, cukrų, maišant supilti manų kruopas, pavirti kelias minutes ir dar kiek palaikyti košę uždengtame puode. Paskaninti citrinos sultimis ir sviestu, išmaišyti,...
Pyragas „Angelo ašaros“

Pyragas „Angelo ašaros“ 4 asm.

Reikės 26 cm skersmens tortinės. Pasiruoškite pyrago pagrindą. Tortinę išklokite kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Sviestą išsukite su cukrumi ir druska, įplakite kiaušinį. Suberkite pusę miltų ir kepimo miltelius, išmaišykite....
Varškėčiai su manais

Varškėčiai su manais 2 asm.

Išvirkite manų košę ir atvėsinkite (tinka ir vakarykštė). Į varškę įmaišykite manų košę, išplaktus kiaušinius. Suberkite kepimo miltelius, cukrų, druską, citrinos žieveles. Gerai išsukite. Keptuvėje įkaitinkite kokosų aliejų. Suformuokite blynus ir...
Manų kruopų apkepas su rikota

Manų kruopų apkepas su rikota 4 asm.

Pieną, vandenį, vientisai nuluptą citrinos žievelę ir sviestą sudėkite į didesnį puodą. Užvirkite. Išimkite citrinos žievelę. Nuolat plakdami, kad nesusidarytų gumuliukai, supilkite manų kruopas. Maišydami pavirkite kelias minutes, nukelkite nuo...
Indiška manų kruopų chalva

Indiška manų kruopų chalva 4 asm.

Į puodą supilkite vandenį, suberkite cukrų ir razinas. Virkite vis pamaišydami. Kai cukrus išsilydys, taps sirupu ir užvirs, gerai išmaišykite, uždenkite dangčiu ir palikite kaisti ant mažiausios įmanomos ugnies. Keptuvėje išlydykite sviestą. Svarbu,...
Kitoks varškės apkepas

Kitoks varškės apkepas 6 asm.

Varškės apkepas Išplakite mikseriu kiaušinius, vaškę, mascarpone sūrį ir miltelinį cukrų.    Miško uodų jogurtą sumaišykite su manų kruopomis. Palaukite kol išbrinks ir sumaišykite su visa mase.     Pilkite į silikoninį indą (todėl nereikia...
Pyragas Angelo ašaros

Pyragas Angelo ašaros 6 asm.

Pagrindas: Sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir sukapokite su atšaldytu sviestu. Sudėkite likusius produktus ir išminkykite tešlą. Tešlą suvyniokite į polietileno plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių. Įdaras: Maišykite visus...
Citrininis manų kruopų pyragas

Citrininis manų kruopų pyragas 10 asm.

PARUOŠKITE SIRUPĄ: Į vidutinio dydžio prikaistuvį supilkite vandenį ir suberkite cukrų. Kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kol užvirs. Išspauskite citrinų sultis ir virkite dar kelias minutes. Tuomet išjunkite ugnį. Visiškai atvėsinkite....
Apelsininis pyragas su migdolų riešutais

Apelsininis pyragas su migdolų riešutais 6 asm.

Migdolus susmulkinkite virtuviniu kombainu (recepto autorė smulkina taip, kad dalis būtų labai smulki, bet ir liktų stambesnių gabalėlių), nuo apelsinų nutarkuokite žievelė ir išspauskite sultis, sviestą ištirpinkite. Kiaušinius išplakite su...
Varškės ir spanguolių pudingas

Varškės ir spanguolių pudingas 4 asm.

Spanguoles nuplaukite, suberkite į sietelį, palikite nuvarvėti ir nudžiūti. Ryžių manus užpilkite pienu, palikite išbrinkti. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius gerai išsukite su milteliniu cukrumi. Varškę sudėkite į gilų dubenį, iš...
Manų pyragas

Manų pyragas 8 asm.

 Į dubenį suberkite miltus, manus, ciberžoles ir kepimo miltelius. Sumaišykite, viduryje padarykite duobutę. Į kitą dubenį supilkite grietinėlę, lydytą sviestą, įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir plakite, kol gausite vientisą masę. Supilkite į...
Kopūstų kotletai

Kopūstų kotletai 6 asm.

1. Kopūstą supjaustykite į šešias dalis ir 8–10 min. apvirkite pasūdytame vandenyje. Sumalkite mėsmale ir nusunkite skysčio perteklių. 2. Svogūną smulkiai supjaustykite, česnakus sukapokite ir kartu su maltais kopūstais sudėkite į didelį dubenį, į...
Varškės apkepas su padažu

Varškės apkepas su padažu 4 asm.

1. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Pieną supilkite į puodą, įberkite po žiupsnį cukraus, druskos, vanilinio cukraus ir luktelėkite, kol užvirs. 2. Maišydami suberkite manus ir virkite, kol košė sutirštės. Nukėlę nuo ugnies, palikite, kad...
Bulvinukai su rikota

Bulvinukai su rikota 4 asm.

1. Bulves nuskuskite, išvirkite ir sumalkite mėsmale. Manų kruopas užpilkite pienu ir palikite brinkti. Sukrėskite į bulvių košę ir išsukite. Supilkite krakmolą, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir suminkykite tešlą. 2. Rikotą sudėkite į dubenį....
Kalakutienos kepsneliai su salotomis

Kalakutienos kepsneliai su salotomis 4 asm.

1. Į faršą įmuškite kiaušinį, suberkite manų kruopas, sudėkite smulkintus džiovintus pomidorus, įberkite pipirų, druskos ir gerai išmaišykite. 2. Šlapiomis rankomis formuokite pailgus kepsnelius ir kepkite aliejuje, kol gražiai parus. Didesniame...
Vištienos kukuliai su špinatų padažu

Vištienos kukuliai su špinatų padažu 4 asm.

1. Vištienos faršą sumaišykite su kiaušiniu ir manų kruopomis. Pagardinkite pipirais, druska ir vištienos prieskoniais. Didesniame puode užvirkite vandenį, įdėkite sultinio kubelį. Šlapiomis rankomis formuokite didesnius kukulius ir meskite į...
Suflė su slyvomis

Suflė su slyvomis 4 asm.

1. Piene (šaukštą palikite) išvirkite pusiau tirštą manų košę. 2. Cukrų ištrinkite su kiaušinio tryniu, šaukštu pieno ir sviestu. Sudėkite nuluptas ir sutrintas slyvas, įmaišykite manų košę. 3. Į trynio ir manų masę sukrėskite iki putų išplaktą...
Varškės pyragas su obuoliais

Varškės pyragas su obuoliais 4 asm.

1. Kiaušinius įmuškite į dubenį ir plakite su ruduoju cukrumi, vaniliniu cukrumi, kol pasidarys balta masė. 2. Į atskirą indą supilkite stiklinę manų kruopų, užpilkite grietinėle, gerai išmaišykite ir palikite 10–20 minučių brinkinkite. 3. Varškę...