Mano patarimai: Apgalvokite kokios spalvos bus desertas (pagal tai galite pasirinkti sultis želei). Pvz jei jūsų vakarėlyje dominuoja auksinė spalva, puikiai tiks raudona, o galbūt kaip tik ryškiai geltona spalva; Desertui pasirinkite grakščias...
Kivių, citrinų, apelsinų ir braškių želė iš vakaro paruoškite pagal instrukcijas ant pakuočių (su kiek mažiau, nei nurodyta, vandens), supilkite į dideles lėkštes, atvėsinkite, kol sustings. Sausainius ir riešutus susmulkinkite smulkintuvu. Tirpintą...
Į tortinę, (recepto autorės 26 cm skersmens), įklokite kepimo popieriaus. Dugne išdėliokite sausainius. Želatiną užpilkite šiltu vandeniu, kad apsemtų, ir palikite išbrinkti. Kai išbrinksta, virš karštų garų, ją ištirpinkite iki vientisos masės ir...
Nereikia kepti, greitai paruošiama, visai nesudėtinga. Pyragas kiek riebokas, tačiau be jokio papildomo cukraus, todėl ne per saldus. Visus ingredientus lengva surasti kiekvienoje parduotuvėje. Kodėl šiandien nepasilepinti?
Avižinius sausainius sutrupinkite, sumaišykite su sviestu ir berkite į nedidelę tortinę, išklotą kepimo popieriumi. Suslėkite pyragui pagrindą. Želatiną užpilkite vandeniu ir palaukite kol išbrinks. Maskarponę išplakite su tryniais, cukrumi,...
Avižinius sausainius smulkiai sutrupinkite ir sumaišykite su maltais riešutais, minkštu sviestu. Gautą masę verskite į kepimo formą (recepto autorė naudojo 24 cm skersmens), išklotą kepimo popieriumi, paskirstykite po paviršių ir šiek tiek suslėkite...
Naudosime 24 cm skersmens tortinę. Tortinę išklokite kepimo popieriumi. Sausainius sutrupinkite ir maišykite su kokoso drožlėmis bei sviestu, kol gausite daug drėgnų trupinukų. Trupinius berkite į paruoštą tortinę, paskirstykite po visą paviršių...
Naudosime 26 cm skersmens tortinę. Jei turite laiko, slyvas užpilkite brendžiu ir palaikykite nors ir per naktį, recepto autorė taip jas „brandino“ vos kelias valandas. Džiovintas slyvas pasmulkinkite peiliu, užpilkite vaniliniu cukrumi, citrinos...
Paruoškite padažą. Sviestą ištirpinkite. Supilkite miltus ir maišykite, kol pagels. Supilkite pieną, suberkite paprastą ir vanilinį cukrų. Padažą virkite ant vidutinės ugnies apie 10 minučių nuolat pamaišydami, kol sutirštės. Į maskarponės sūrį įmuš...
Biskvitui: Kiaušinius išplakite su cukrumi, į juos įmaišykite su kepimo milteliais sumaišytus miltus, suberkite apelsino ir citrinos žieveles. Viską gerai išmaišykite, tešlą supilkite į kepimo formą ir biskvitą kepkite ~10 min 200 laipsnių orkaitėje...
Maskarponę sumaišykite su varške ir kondensuotu pienu. Sausainius palaužykite ir įmaišykite į šlapią mišinį. Viską suverskite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, šaukštu masę išlyginkite ir šiek tiek prislėkite prie dugno. Kepkite orkaitėje,...
Reikės 24 cm apvali kepimo forma su išimamu pagrindu Pradėkite ruošti karamelinį padažą. Prikaistuvyje sumaišykite cukrų, vandenį, sirupą ir virkite, kol masė sutirštės. Nukelkite prikaistuvį nuo ugnies ir nuolat maišydami pilkite grietinėlę ir įmaiš...
Sezamų druska „Gomasio“ – tai japoniški prieskoniai, susidedantys vos iš 2 ingredientų – sezamų ir druskos. Maišoma santykiu 20:3 (recepto autorė maišė 100 g sezamų su 15 g druskos). Sezamai pakepinami ir sugrūdami su druska (geriausia – jūros)....
Kokoso drožles, sezamų sėklas ir žemės riešutus apkepinkite. Žemės ir graikinius riešutus šiek tiek pasmulkinkite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, soda ir druska. Kitame inde morkas sumaišykite su riešutais, kokosais, sėklomis ir...
Rabarbarus nuplaukite ir supjaustykite 2 cm ilgio gabaliukais. Suberkite į dubenį miltus, druską, cukrų, įtarkuokite šaltą sviestą, supilkite jogurtą ir suminkykite tešlą. Maskarponę išplakite su cukraus milteliais. Tešlą padalykite į 4 arba 6...
Biskvitui:
Kiaušinius, išplakite su cukrumi kol taps balta masė, tada berkite persisijotus miltus ir plakite, kol tešloje matysis burbuliukai. Biskvitą kepkite 170C orkaitėje iki 30 min.
Kremui:
3 kiaušinio trynius išplakite su cukrumi iki standž...
Varškės apkepas Išplakite mikseriu kiaušinius, vaškę, mascarpone sūrį ir miltelinį cukrų. Miško uodų jogurtą sumaišykite su manų kruopomis. Palaukite kol išbrinks ir sumaišykite su visa mase. Pilkite į silikoninį indą (todėl nereikia...
Kameroje gerai atšaldytą sviestą sutarkuokite stambia trintuve. Suberkite miltus, cukrų ir vanilinį cukrų, nutarkuotas citrinos žieveles ir rankomis maigykite, kol pasidarys trupiniai. Pusę trupinių berkite į riebalais pateptą arba kepimo...
Sausainius sutrinkite su trintuve. Suberkite kakavos miltelius ir gerai išmaišykite. Šiltame vandenyje ištirpinkite cukrų, supilkite konjaką. Cukraus sirupą supilkite į sausainių - kakavos masę ir užminkykite tešlą. Tešla tolygiai paskirstoma...