Vos 4 ingredientai, sugulę sluoksniais ir pastovėję bent kelias valandas – štai ir visa šio darželinukiško deserto meistrystė! Skanėstas lengvai pagaminamas, tačiau netikėtas ir gardus, patiks ir mažiems, ir suaugusiems.
Jei meduolių jau prisivalgėte, būtinai išbandykite minkštus, drėgnus, švelniai saldžius ir itin kvapnius keksiukus, kurių receptą ir siūlome.
Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt ): Šio pyrago gaminimo eiga bei išvaizda kiek panaši į tradicinio varškės sūrio pyrago gaminimą. Kadangi šiam receptui naudoju gryną riebią varškę, kurią sutrinu su graikišku jogurtu, pyrago konsistencija yra mažiau puri ir kremiška, bet labiau rupi, su jaučiama varške. Jis tikrai patiks visiems varškės skanumynų mėgėjams.
Šiuos meduolius verta kepti kiek storesnius ir svarbu neperkepti. Tuomet jų išorė bus traški, o vidus kiek minkštas. Šie meduoliai gerai išlaiko formą, yra tvirti, tad tinkami puošti eglutę ar vainiką, o jų rinkinys gali tapti gera dovana. Pastovėję kelias dienas šie meduoliai darosi dar skanesni.
Šie meduoliai patiks mėgstantiems minkštesnius kepinius. Tokių meduolių receptas atkeliavo iš Vokietijos, kur jie pagražinami riešutais, šokolado glajumi. Šie meduoliai nebus tinkami kabinti ant eglutės, o ir jų galiojimo laikas kiek trumpesnis nei įprastų kietesnių kepinių.
Šių meduolių tešla bus gana kieta, tad nebijokite jos iškočioti plonai ir išsikepti lengvučių meduolių su ryškiomis prieskonių natomis.
Mūsų šeimos kalėdine tradicija tapo meduolių gaminimas ir jų puošimas, į kurį įtraukiami net kaimynai, nes meduolių būna tiek daug, kad vieni tiesiog nespėtume. Tai puiki stalo dekoracija ir graži dovanėlė artimiems draugams. O svarbiausia ne tik gražu, bet ir labai skanu.