Nors šį skanėstą įvardijame kaip „desertą“, tie, kas mėgsta saldesnius pusryčius, gali juo mėgautis ir ryte. Lengvas, gaivus, elegantiškas patiekalas paruošiamas vos per kelias minutes, o svarbiausias jo akcentas – gerai prinokę, saldūs persimonai.
Nida Degutienė (Nidos receptai): Lenkiškas švenčių stalas neapsieina be karpio. Karpį kaimynai ruošia drebučiuose, patiekia su daržovėmis ir labai dažnai gamina karštą patiekalą – garstyčių ir medaus padaže keptą karpio filė. Beje, jei jums nelabai patinka specifinis karpio skonis, pagal šį receptą pagamintą žuvį greičiausiai pamėgsite ir jūs.
Tai vienas seniausių ir autentiškiausių Kūčių stalo patiekalų, kurį nesunku paruošti ir mūsų laikais.
bulviukose.lt: Iš svarainių galima ruošti ne tik pikantiškas, kvapnias uogienes, bet ir gėrimus. Šįkart receptas tik suaugusiems ir turintiems kantrybės, nes kol svarainių gėrimas subręs, teks palūkėti bent mėnesį.
Nida Degutienė (Nidos receptai): Gal nepagalvojote, bet feta puikiai tinka kepti, ji pati viena gali tapti nuostabiu užkandžiu tiems, kas mėgsta sūrų derinti su saldžiu. Ypač jei tokią keptą fetą pateiksite su kvapniu šviežiu medumi, o tą medų dar pagardinsite... pipirais!
Puikus vienos skardos karštas patiekalas šventiniam stalui. Ypatingo skonio mėsai suteikia glajus.
Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Šis gardus ir maistingas citrininis kremas yra ne kas kitas, o tas pats garsusis britiškasis lemon curd. Tik šį kartą jį ruošiau visai be cukraus, su medumi, o įprastus vištų kiaušinius pakeičiau maistingesniais putpelių kiaušiniais. Ankstyvą pavasarį, kai skaniausios uogienės bei šaldytos uogos jau pasibaigusios, o šviežių dar reikia palaukti, toks saldžiarūgštis maistingas kremas kuo puikiausiai tinka prie blynų, kepinių ar panaudoti ruošiant desertus.
Tai švelniai pikantiškas padažas, kur medaus saldumas kontrastuoja su pipirų aitrumu, o viską dar papildo gaivi mėta.
Pabandykite išsikepti neįprastų, bet puikių pipirinių (!) sausainių, kurie valgant smagiai pakutens liežuvio galiuką. Puikus skanėstas prie kavos ar arbatos puodelio.
Šie sausainiai, laikomi sausoje, vėsioje vietoje, skanūs išliks 3–5 dienas.
Šiame pyrage pirmu smuiku groja netikėti, itin kvapnūs ingredientai medus, citrina ir migdolai, kepinys išeina minkštas ir aromatingas.
Ir kokiems tik kepiniams nenaudojame medaus – nuo medaus torto ir meduolių iki prancūziškų madlenų ar granolos. Rudenį, kai obuolių tiek daug, verta medumi paskaninti obuolių pyragą – tikrai nustebsite, kokių puikių skonio ir aromato natų jis suteikia!
Šis pyragas nepareikalaus didelės meistrystės, tik nemažai ingredientų, taip pat ir medaus, tačiau nors kartą išsikepkite ir suprasite, koks turi būti tikras medaus pyragas!
Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė sostinėje veikianti desertų studija „Tie kepėjai“.
Šis tortas formuojamas ne iš trapių kietų papločių, bet iš minkštesnių paplotėlių, kurie greičiau perdrėksta. Išbandykite!
Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė Viktorija Jurkienė, kuri sako esanti lengvai pakvaišusi dėl saldžių kepinių – mėgsta juos kepti ir jais lepinti namiškius, kaimynus ir bendradarbius.
Šio torto receptą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė fotokulinarė, tinklaraščio „Kartą virtuvėje“ autorė Loreta Pikšrytė-Jankauskienė.
Šių minkštučių, citrinomis ir medumi kvepiančių pyragėlių receptą siūlo tinklaraščio „Penktadienio desertas“ kūrėja Kotryna Starkienė.
Šį tortą projektui „100 tortų Lietuvai“ pagamino saldžių kepinių aistruolė Ramunė Aleksienė.
Šį įspūdingą medaus tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė Elžbieta Monkevič, VMG žurnalo „Verdu ir kepu“ vyr. redaktorė ir kulinarinių knygų autorė.