Medus - visi receptai 8 puslapis

Orkaitėje keptos bulvės su šonine

Orkaitėje keptos bulvės su šonine 4 asm.

1. Neskustas bulves virkite 15 minučių, nusunkite, atvėsinkite ir nulupkite. 2. Išilgai perpus perpjautas šoninės juosteles patepkite garstyčiomis ir medumi. 3. Šonine apvyniokite bulves. 4. Bulves sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą....
Naminė  plikyta  duona

Naminė plikyta duona 4 asm.

Raugo ruošimas 1. Inde miltus ir kambario temperatūros vandenį maišykite šaukštu, kol pasida rys grietinės tirštumo masė. Ją uždenkite skepeta ir padėkite šiltai (apie 25 laipsnių temperatūros patalpoje) rūgti 72 va landas (3 paras). 2. Šiltai...
Naminė  lietuviška  duona

Naminė lietuviška duona 4 asm.

Raugo ruošimas 1. Inde miltus ir kambario temperatūros vandenį maišykite šaukštu, kol pasidarys grietinės tirštumo masė. Ją uždenkite skepeta ir padėkite šiltai (apie 25 laipsnių temperatūros patalpoje) rūgti 72 valandas (3 paras). 2. Šiltai...
Bananų duona su džiovintomis spanguolėmis

Bananų duona su džiovintomis spanguolėmis 5 asm.

1. Džiovintas spanguoles apšlakstykite romu ir palikite 20 minučių pastovėti. Gerai nuspauskite. 2. Lazdynų riešutus paskleiskite kepimo skardoje ir kelioms minutėms paskrudinkite orkaitėje. Kai atvės, pirštais nutrinkite odeles, branduolius...
Šonkauliukai su medaus padažu

Šonkauliukai su medaus padažu 4 asm.

1. Šonkauliukus nuplaukite, nusausinkite ir sudėkite į šaltu vandeniu apšlakstytą skardą. Kepkite apie 30 min. iki 200 ºC įkaitintoje orkaitėje. 2. Susmulkinkite imbierą ir česnaką. Sojų padažą sumaišykite su medumi. Į masę įdėkite imbiero, č...
Kukuliai su slyvų įdaru

Kukuliai su slyvų įdaru 4 asm.

1. Sviestą ir kiaušinius trinkite tol, kol pasidarys puri masė. Įmaišykite varškę, džiūvėsius, miltus, cukrų, žiupsnelį druskos. 2. Dvylika slyvų perpjaukite, išimkite kauliukus. Likusias supjaustykite kubeliais, sumaišykite su medumi, 100 ml...
Keptas viščiukas

Keptas viščiukas 4 asm.

1. Medų, garstyčias, aliejų, apelsinų džemą, pipirus, karštą vandenį ir sojų padažą sumaišykite. Gauta mase ištepkite viščiuką. 2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir kepkite apie 1 val.
Medaus ir uogų ledai

Medaus ir uogų ledai 4 asm.

1. Vieną apelsiną nuplaukite karštu vandeniu ir nušluostykite. Pusę jo žievelės smulkiai sutarkuokite, kitą pusę – plonai nupjaukite. Iš abiejų apelsinų išspauskite 100 ml sulčių, supilkite į karščiui atsparų indą, įmeskite vanilės ankštį,...
Naminė medaus gira

Naminė medaus gira 14 asm.

1. Virintame vandenyje ištirpinkite medų ir palikite atvėsti. Supilkite su cukrumi ištrintas mieles. Puodą uždenkite švariu lininiu rankšluostuku ir pastatykite šiltai visai nakčiai. 2. Ryte nugriebkite susidariusias putas, suberkite razinas ir...
Braškių gira

Braškių gira 12 asm.

1. Gerai prinokusias braškes nuplaukite, nusausinkite ir sudėkite į emaliuotą indą. Užpilkite vandeniu ir kaitinkite, kol užvirs, nuimkite nuo ugnies. 2. Po 10 minučių braškes perkoškite. Į braškių sultis sudėkite medų, cukrų, citrinų rūgštį ir...
Kokteilis su melionais

Kokteilis su melionais 6 asm.

1. Pusę meliono supjaustykite gabaliukais ir dėkite į šaldiklį. Kitą pusę sutrinkite su medumi ar cukrumi. Į plaktuvą supilkite sultis, trintus melionus, suberkite ledukus ir gerai išplakite. 2. Supilkite mineralinį vandenį ir permaišykite. Į...
Juodųjų serbentų ir apelsinų sulčių kokteilis

Juodųjų serbentų ir apelsinų sulčių kokteilis 6 asm.

1. Apelsiną supjaustykite nedideliais gabaliukais (su žievelėmis) ir sudėkite į ledukų formeles, pripilkite vandens ir užšaldykite. 2. Sultis sumaišykite su skystu ar pašildytu medumi. Jei norite gaivesnio kokteilio, sultis praskieskite gazuotu...
Arbūzo kokteilis

Arbūzo kokteilis 8 asm.

1. Pusę arbūzo supjaustykite kubeliais ir pusvalandžiui įkiškite į šaldiklį. Likusios pusės minkštimą sudėkite į plaktuvą kartu su medumi ir kelias sekundes permaišykite. 2. Sutrintą arbūzą užpilkite gerai atšaldytu mineraliniu vandeniu. Į taures...
Kiaušinių frapė

Kiaušinių frapė 6 asm.

1. Ledus išplakite su sirupu ar medumi, tryniais. Supilkite pieną ir dar kartą labai gerai išplakite. Tiekite iškart. 2. Galite paskaninti 2 šaukšteliais tirpios kavos – ruošdami  gėrimą ją ištirpinkite piene. Knyga „Gaivieji gėrimai“        ...
Greipfrutų keksas

Greipfrutų keksas 4 asm.

1. Greipfrutus 15 minučių pamirkykite vandenyje su šaukšteliu sodos. Išgriebkite, nusausinkite, nulupkite, išskirstykite skiltelėmis, nuo kiekvienos pašalinkite baltąją odelę. 2. Vieno vaisiaus minkštimą susmulkinkite peiliu, kito sutrinkite...
Itališkas skanėstas „struffoli“

Itališkas skanėstas „struffoli“ 5 asm.

1. Iš pradžių paruoškite tešlą. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, tarkuotas citrinos ir apelsino žieveles (nepamirškite, kad nutarkuoti reikia tik geltoną / oranžinę vaisiaus dalį, nes po ja esanti balta žievelės dalis yra labai karti), cukrų,...
Keptas sūris

Keptas sūris 2 asm.

1. Kapotus riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje, sumaišykite su rozmarinais ir ištirpintu medumi. Sūrius dėkite į kepimo popierių, aptepkite riešutų ir medaus mase, kepimo popieriaus kraštelius užlankstykite ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje...
Avižų ir kokosų juostelės

Avižų ir kokosų juostelės 6 asm.

1. Dribsnius paskrudinkite sausoje keptuvėje. 2. Pakepinkite kapotus riešutus. 3. Džiovintus vaisius sukapokite arba sumalkite mėsmale. 4. Giliame dubenyje sumaišykite dribsnius, kokosų drožles. 5. Puode pakaitinkite sviestą, medų, vanilinį...
Klasikinė imbierų arbata

Klasikinė imbierų arbata 4 asm.

1. Užvirinkite vandenį, dėkite į jį trintą imbierą, medų ir maišykite, kol ištirps. 2. Perkoškite gautą gėrimą ir pridėkite juodųjų pipirų, sulčių ir mėtų lapelių. Skanaukite karštą.   Plačiau skaitykite: Kai vėsu, vilioja patiekalai su imbieru...
Kepti persikai

Kepti persikai 3 asm.

1. Persikus nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite per pusę, atsargiai, kad nepažeistumėte puselių, išimkite kauliukus. 2. Melisų lapelius ir čiobrelio šakelę labai smulkiai sukapokite, tada šiek tiek pagrūskite. 3. Medų ištirpinkite vonelėje virš...