„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Menkė - visi receptai 2 puslapis

Su pomidorais ir pievagrybiais troškinta menkė

Su pomidorais ir pievagrybiais troškinta menkė 2 asm.

1. Česnakų skilteles ir svogūną susmulkinkite. Pomidorus pusei minutės įmeskite į verdantį vandenį, išėmus nulupkite, perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklas. Pievagrybius nuplaukite, nuvalykite, didesnes kepurėles pasmulkinkite. 2. Aliejų į...
Citrininė menkė

Citrininė menkė 4 asm.

1. Žuvų filė nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite porcijos dydžio gabalais. Apšlakstykite balzaminiu actu ir palikite 15 minučių. 2. Batono riekes sulaužykite, sutrinkite rankiniu ar elektriniu grūstuvu iki trupinių. Taip pat sugrūskite...
Porų troškinys su menkėmis ir saulėgrąžomis

Porų troškinys su menkėmis ir saulėgrąžomis 6 asm.

1.Porus supjaustykite žiedais, morkas – šiaudeliais, pievagrybius – plonomis  riekelėmis. Puode užvirinkite litrą sūdyto vandens, sukrėskite porus ir ant silpnos ugnies virkite 12 minučių. Nuvarvinkite sietelyje. 2.Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir...
Troškintos menkės su daržovėmis

Troškintos menkės su daržovėmis 8 asm.

1.Cukinijas nuplaukite, salierus, česnako skilteles ir svogūną nulupkite. Pomidorus pusei minutės įmeskite į verdantį vandenį, išėmę nulupkite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklas. 2.Visas daržoves smulkiai supjaustykite. Aliejų įkaitinkite...
Traškios menkės

Traškios menkės 2 asm.

1. Žuvį supjaustykite gabaliukais, pabarstykite druska, pipirais ir apipilkite išspaustomis citrinų sultimis, aliejumi. Palikite pusvalandžiui pastovėti. 2. Kiaušinį išplakite su šiek tiek vandens. Dribsnius sumaišykite su sezamais. Žuvį išimkite...
Menkė su rozmarinais

Menkė su rozmarinais 4 asm.

1. Žuvų filė nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir stambiai supjaustykite. 2. Smulkintus svogūnus ir česnakus suberkite ant žuvies. Sumaišykite aliejų, sojų padažą, vyną, tarkuotus imbierus ir miltelinį cukrų. Gautu mišiniu apliekite...
Žalia žuvies mišrainė

Žalia žuvies mišrainė 2 asm.

Ryžius išvirkite, atvėsinkite, supilkite žirnelius, sudėkite smulkintą agurką bei žuvį, riešutus ir sumaišykite su majonezu. Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė  
Sumuštinis su žuvies žlėgtainiu

Sumuštinis su žuvies žlėgtainiu 4 asm.

1. Pirmiausia pagaminkite žuvies žlėgtainius. Duonos riekeles užpilkite grietinėle, palikite išbrinkti. Žuvį supjaustykite stambiais gabalėliais. Virtuviniu kombainu susmulkinkite svogūną, sudėkite ir sumalkite žuvį. Sudėkite grietinėlėje išmirkytą...
Žuvienė su ryžiais ir salierais

Žuvienė su ryžiais ir salierais 4 asm.

1. Svogūnus nulupkite, supjaustykite žiedais. Keptuvėje arba puode storu dugnu įkaitinkite aliejų. Pakepinkite svogūnus, sudėkite migdolus ir švelniai paskrudinkite. Supilkite vyną, sultinį, pomidorus, sudėkite laurų lapelius ir ant mažos ugnies...
Žuvis su daržovėmis

Žuvis su daržovėmis 2 asm.

1. Žuvų filė nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, supjaustykite porcijos dydžio gabalais, sudėkite į dubenį, apšlakstykite citrinų sultimis ir palikite pusvalandžiui pastovėti. 2. Nuplautas morkas nuskuskite ir supjaustykite arba...
Žuvų ir paprikų vėrinukai

Žuvų ir paprikų vėrinukai 2 asm.

1. Menkių filė nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite stambiais gabalais.  2. Nuplautas paprikas perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdžius, supjaustykite stambiais gabalais ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.  3. Žaliąsias citrinas kruopšč...
Menkė su daržovėmis

Menkė su daržovėmis 4 asm.

1. Nuplautą ir popieriniu rankšluosčiu nusausintą žuvį apibarstykite citrininių ir maltų juodųjų pipirų mišiniu, apšlakstykite citrinų sultimis ir pusvalandžiui palikite pastovėti. Sudėkite į kepimo maišelį ir apie 15 minučių kepkite 180°C karštumo...
Žuvis su garstyčiomis

Žuvis su garstyčiomis 3 asm.

1. Žuvį nuplaukite, labai gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, įtrinkite žuvų prieskoniais, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir sudėkite į plokščią gilų dubenį. 2. Paruoškite marinatą: sumaišykite garstyčias ir medų, išspauskite č...
Orkaitėje kepta menkė

Orkaitėje kepta menkė 3 asm.

1. Gilioje keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite miltus ir maišydami pusę minutės pakepinkite. Paskui po truputį supilkite pieną, užvirinkite ir maišydami virkite 2 min. Keptuvę uždenkite, kad paviršiuje nesusidarytų plėvelė, ir nukelkite nuo...