Per Kalėdas skaitykite kartu. Prenumeratai -50%
Išbandyti

Mėsa - visi receptai 3 puslapis

Jautienos carpaccio

Jautienos carpaccio 4 asm.

Skanus, gražiai atrodantis ir greitai paruošiamas užkandis. 

Orkaitėje keptas „išplotas“ viščiukas su bulvėmis

Orkaitėje keptas „išplotas“ viščiukas su bulvėmis 4 asm.

Šįkart jums siūlome vištienos patiekalą, kuris labai įdomus savo... forma. Tačiau su ta neįprasta forma susijęs skoniu... O jei trumpai tariant – puikaus vištienos patiekalo receptas, išbandykite!

Vengriško stiliaus kalakutienos guliašas

Vengriško stiliaus kalakutienos guliašas 3 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Tokiems troškiniams paprastai renkuosi paukščio kulšies mėsą, taip būnu tikra, kad mėsa troškinyje neišsausės ir liks sultinga. Žinoma, jūs galite rinktis ir kalakutienos ar vištienos filė, o gal net visai kitą mėsą.

Kiaulienos troškinys su džiovintomis slyvomis

Kiaulienos troškinys su džiovintomis slyvomis 4 asm.

Kai kuriuose patiekaluose džiovinti vaisiai ir mėsa dera idealiai, šis, kuriame draugauja kiauliena ir džiovintos slyvos, – kaip tik puikus pavyzdys

Kiaulienos troškinys su cukinijomis

Kiaulienos troškinys su cukinijomis 4 asm.

Šiam mėsiškam patiekalui gaivumo ir lengvumo suteiks šviežios daržovės – pomidorai ir cukinijos, tad ir pačios mėsos reikės nedaug. 

Kiaulienos troškinys su pupelėmis

Kiaulienos troškinys su pupelėmis 4 asm.

Itin paprastas, tačiau gardus ir sotus patiekalas, kurį paruoš net virtuvės naujokas. 

Skanieji švediški kukuliai

Skanieji švediški kukuliai 6 asm.

Siūlome jums vieną iš galimų receptų, nes šiokių tokių švediškų kukulių receptų variacijų yra. O jei nepavyks ar norėsite palyginti savuosius su originalu, žinote, kur jų ieškoti!

Sidre troškintas triušis

Sidre troškintas triušis 6 asm.

Miško žvėrys: Desertų nuotraukos patrauklesnės nei troškinių, bet svarbu ne nuotrauka, o skonis! Geras. Sodrus. Kai patiekalas tirpsta burnoje. Sušildo ne tik kūną. Tobulai tinka vaišinti draugus. Skanaus!

Vištiena su vynuogėmis ir alyvuogėmis

Vištiena su vynuogėmis ir alyvuogėmis 6 asm.

Ne visi džiaugsmo suteikiantys patiekalai itin kaloringi, puikus pavyzdys – šis valgis, kuriame dera vištiena, vynuogės ir alyvuogės.

Vištiena su ryžiais, prieskoniais ir karamelizuotais svogūnais

Vištiena su ryžiais, prieskoniais ir karamelizuotais svogūnais 6 asm.

Patiekalai viename puode – puikūs, tik supjaustai, pakepini, pamaišai, o tada jau maistas „gaminasi“ pats. O kur dar mėsos derinimas su vadinamaisiais „šiltaisiais“ prieskoniais – cinamonu, gvazdikėliais, kardamonu... Šis patiekalas iš šefo Yotamo Ottolenghi knygos „Jerusalem“ suvienija abu šiuo privalumus, neišsigąskite prieskonių gausos ir išbandykite!

Kalakutienos troškinys su džiovintomis slyvomis ir moliūgais

Kalakutienos troškinys su džiovintomis slyvomis ir moliūgais 4 asm.

Šiame nuostabiame patiekale susitinka 4 geri dalykai: liesa mėsa, aromatingas moliūgas, saldžios džiovintos slyvos ir šildantys prieskoniai. Šis ketvertukas sukuria tokią skonio ir aromato harmoniją, kad jai neįmanoma atsispirti. Kartą pagaminę ir paragavę, gaminsite vėl, vėl ir vėl...

Antiena su vyno padažu, lazdyno riešutais ir slyvomis

Antiena su vyno padažu, lazdyno riešutais ir slyvomis 2 asm.

FeedMySister.com: Antieną mes su sese galėtume valgyti ir valgyti nesustodamos. Atvėsus orams nežinau, kas gali būti geriau nei minkšta antiena su karamelizuotomis slyvomis, marsalos vyno padažu ir lazdyno riešutais – tegyvuoja skirtingi sezonai!

Antiena su juodųjų serbentų-„porto“ padažu

Antiena su juodųjų serbentų-„porto“ padažu 2 asm.

FeedMySister.com: Juodieji serbentai ir „porto“ vynas jau senokai sukosi mano galvoje kartu su antiena. O tada Tymo turguje nusipirkau gražuolę romaninę salotą, kvepiančių mėtų ir šis patiekalas galutinai susidėliojo.

Kalakutienos maltinukai su cukinija

Kalakutienos maltinukai su cukinija 4 asm.

Puikus receptas iš žymaus Izraelyje gimusio, tačiau šiuo metu Londone gyvenančio šefo Yotamo Ottolenghi knygos „Jeruzalė“. Šių maltinukų paslaptis – mėsą „palengvinanti“ gaivi cukinija bei daug prieskonių ir žalumynų.

Mėsainis su ant grilio kepta vištos šlaunelių mėsa

Mėsainis su ant grilio kepta vištos šlaunelių mėsa 4 asm.

Nuostabūs naminiai mėsainiai, kurių pagrindine įdaro dalimi tampa pamarinuota, o tada ant grilio iškepta vištiena. 

Jautienos „skudurėliai“ su gražgarstėmis ir sūrio drožlėmis

Jautienos „skudurėliai“ su gražgarstėmis ir sūrio drožlėmis 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Tiems, kurie nemėgsta šviežios, termiškai niekaip neapdorotos mėsos siūlome „karštąjį“ šalto „carpaccio“ variantą. Jis taip pat pakankamai dietiškas: mėsa neplūduriuoja riebiame padaže, jautiena išlaiko savo prigimtinį skonį. Gražgarstės jį paryškina maloniu kartumu, o granapadano tekstūra savo ruožtu „prigesina“ gražgarsčių aitrumą.

Medumi glazūruota vištienos filė

Medumi glazūruota vištienos filė 2 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Pati geriausia vasaros „keptuvė“, žinoma, yra grilius, bet kartais reikia ir tokių greitų kompromisų, kurie lengvai įgyvendinami kiekvienoje virtuvėje, bet neaukoja gero skonio. Tad šiandien pasigaminkime vištienos, glazūruotos medumi.

Koftos kebabai su jogurtiniu padažu

Koftos kebabai su jogurtiniu padažu 8 asm.

Patiekalas, dvelkiantis Artimiausiai Rytais, patiekiamas su gaiviu (galima ruošti ir aštrų) jogurtiniu padažu. Naudokite avieną ar jautieną, o galima maišyti perpus. Puikiai tinka vėlyvoms vakarienėms ar vakarėliams lauke. 

Marinuoti kiaulienos šonkauliukai su mėtų padažu

Marinuoti kiaulienos šonkauliukai su mėtų padažu 8 asm.

Nepakartojami apskrudę šonkauliukai, kuriuos lydi gaivus ir pikantiškas mėtų padažas. Idealus vakarėlio po vasaros dangumi patiekalas. 

Sultingi mėsainiai

Sultingi mėsainiai 8 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Gyva ugnis – bene seniausias maisto ruošimo būdas, žinomas žmonijai. Atėjus vasarai iš dažno kiemo vakarais sklinda gardus dūmo aromatas, o sulaukę šiltojo metų sezono, visi tik ir skuba iki soties prisimėgauti grilio džiaugsmais.