Per Kalėdas skaitykite kartu. Prenumeratai -50%
Išbandyti

Mėsa - visi receptai 6 puslapis

Švediški kotletukai

Švediški kotletukai 4 asm.

Maltą mėsą sudėkite į dubenį ir pagardinkite druska bei pipirais. Sutarkuokite bulves, dubenėlyje šakute išplakite kiaušinį ir viską sudėkite į faršą. Susmulkinkite svogūną ir sudėkite į faršą. Įpilkite šaukštą vandens, sudėkite burokėlius ir gerai...
Greiti pietūs: vištiena su česnaku ir imbieru

Greiti pietūs: vištiena su česnaku ir imbieru 4 asm.

Visai nebūtina pirkti pusgaminių, kad skanius, sočius ir sveikus pietus pasiruoštumėt greitai. Siūlome išbandyti puikų receptą. Šis vištienos patiekalas tiks visiems: ir mėgstančios pavalgyti sočiai, ir skaičiuojančioms kalorijas. Tokie ingredientai kaip imbieras ir žalioji citrina gerina virškinimą ir spartina medžiagų apykaitą. Tad jūsų skrandis po tokių pietų tikrai neapsunks. 

Maltos mėsos troškinys su kriauklelėmis

Maltos mėsos troškinys su kriauklelėmis 4 asm.

1. Makaronus išvirkite sūdytame vandenyje, kaip nurodyta ant pakuotės. 2. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, sudėkite faršą ir kepkite 3–4 minutes. Susmulkinkite papriką ir sudėkite į faršą. Supilkite pomidorų padažą, vandenį, suberkite traiš...
Jautienos kepsniai ant grotelių

Jautienos kepsniai ant grotelių 5 asm.

1. Supjaustykite kepsniams jautieną ir įtrinkite druska bei pipirais. 2. Paruoškite marinatą: sumaišykite citrinų sultis su alyvuogių aliejumi ir medumi. Apliekite juo kepsnius. Palaikykite kelias valandas, o dar geriau per naktį. 3. Paruoštus...
Spalvoti šašlykai

Spalvoti šašlykai 4 asm.

1. Supjaustykite kiaulienos sprandinę į stambius kvadratėlius. Taip pat stambiais kvadratėliais supjaustykite svogūnus. Svogūnus dėkite į dubenį kartu su supjaustyta kiauliena. Įberkite maltų pipirų ir druskos.   2. Rankomis pamaigykite mėsą su...
Įdaryti mėsos kukuliai

Įdaryti mėsos kukuliai 2 asm.

1. Jautieną ir kiaulieną sudėkite į dubenį, įmuškite kiaušinį, suberkite konservuotus kukurūzus, tarkuotą sūrį. 2. Sudėkite susmulkintus svogūną ir česnakus, piene išmirkytą bandelę. Pasūdykite, įberkite pipirų, žolelių ir išmaišykite. 3. Faršo...
Marinuoti sprandinės kepsneliai

Marinuoti sprandinės kepsneliai 2 asm.

1. Aliejų išsukite su citrinų sultimis, medumi, sutrinta česnakų skiltele ir rozmarinais. Sudėkite mėsą ir palikite marinuotis. 2. Mėsos gabalėlius iš abiejų pusių apkepinkite įkaitintame aliejuje. Supilkite obuolių sultis ir kepkite 5–7 minutes....
Kiauliena su orkaitėje keptomis morkomis

Kiauliena su orkaitėje keptomis morkomis 4 asm.

1. Išpjovos gabalėlius perpjaukite pusiau, sudėkite į dubenį. Kitame dubenyje sumaišykite skystą medų, smulkintus svogūnus, trintus česnakus, žiupsnį maltų juodųjų pipirų. Gauta košele aptepkite mėsos gabalėlius, apšlakstykite juos raudonuoju vynu...
Mėsos ir grybų pyragas

Mėsos ir grybų pyragas 4 asm.

1. Tešlą atšildykite, iškočiokite ir įklokite į išardomą kepimo skardą. Tešlą įklokite taip, kad uždengtumėte ir kraštus. Faršą apkepkite su smulkintais svogūnais, morkomis ir grybais, pagardinkite žolelėmis, pipirais ir druska. 2. Į pravėsusį farš...
Mėsos vyniotinis

Mėsos vyniotinis 6 asm.

Iš mėsos padarykite išklotinę ir iš abiejų pusių pabarstykite druska, pipirais ir prieskoniais, ant vienos pusės užtepkite garstyčias. Ant mėsos dėkite šoninės juosteles, o ant šoninės – plonomis juostelėmis pjaustytus marinuotus agurkus. Ant...
Dešrelės su vynuogėmis – „salsicce con l’uve“

Dešrelės su vynuogėmis – „salsicce con l’uve“ 4 asm.

1. Pirmiausia paruoškite kvapnų aliejų: alyvuogių aliejų supilkite į nedidelį prikaistuvį. Pašildykite jį ant mažos ugnies, suberkite susmulkintus rozmarinus, anyžius, pankolius ir juoduosius pipirus. Uždenkite ir palikite 15 minučių, kad aliejus į...
Vyne troškinta jautiena

Vyne troškinta jautiena 4 asm.

1. Didelėje keptuvėje su dangčiu, įpylę porą šaukštų aliejaus, apkepkite smulkintą svogūną ir česnakus. Tuomet sudėkite maždaug 2 cm kubeliais supjaustytą jautieną, pabarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais (jei mėgstate aštriau – puikiai...
Šonkauliukai su medaus padažu

Šonkauliukai su medaus padažu 4 asm.

1. Šonkauliukus nuplaukite, nusausinkite ir sudėkite į šaltu vandeniu apšlakstytą skardą. Kepkite apie 30 min. iki 200 ºC įkaitintoje orkaitėje. 2. Susmulkinkite imbierą ir česnaką. Sojų padažą sumaišykite su medumi. Į masę įdėkite imbiero, č...
Vištienos troškinys su moliūgu

Vištienos troškinys su moliūgu 2 asm.

1. Kubeliais supjaustytą moliūgą su smulkintu česnaku pakepkite išlydytoje mažesnėje sviesto dalyje. Kai vištiena suminkštės, supilkite džiūvėsėlius ir dar truputį pakepinkite. 2. Sudėkite smulkintą vištieną, įberkite vištienos prieskonių, truputį...
Korėjietiška kiauliena

Korėjietiška kiauliena 4 asm.

1. Mėsą supjaustykite stambiais gabalais (panašiai kaip šašlykui). Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, česnakus susmulkinkite ir suberkite viską ant mėsos. 2. Ant mėsos užberkite cukraus, įpilkite aliejaus ir sojų padažo, įdėkite laurų lapelių, į...
Suktinukai su slyvų padažu

Suktinukai su slyvų padažu 4 asm.

1. Kiaulieną pamuškite mėsos plaktuku, pabarstykite druska ir pipirais. Imbierų gabalėlius nuvarvinkite. Paprikų puseles supjaustykite plačiomis juostelėmis. Svogūnų laiškus supjaustykite maždaug 6 cm ilgio gabalėliais. 2. Mėsą išklokite imbierais....
Sprandinė su cinamonu ir apelsinais

Sprandinė su cinamonu ir apelsinais 4 asm.

1. Sprandinę nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, viršų subadykite ir įtrinkite druska, pipirais. Garstyčias, medų, aliejų išmaišykite ir ištepkite mėsą. Viršų pabarstykite cinamonu ir 2 valandas laikykite vėsiai, kad įsigertų...
Mėsos rutuliukai su staigmena

Mėsos rutuliukai su staigmena 4 asm.

1. Dubenyje sumaišykite kiaulienos ir kalakutienos faršą, sudėkite sutarkuotą svogūną, citrinos žievelę ir obuolį, įmuškite kiaušinius. Viską išminkykite. Tada įberkite druskos, petražolių, krapų, pipirų ir dar kartą paminkykite masę. 2. Į pusę dž...
Mėsos kukuliai su ruduoju padažu

Mėsos kukuliai su ruduoju padažu 5 asm.

1.Džiūvėsėlius sumaišykite su skystimu ir palikite 5–10 minučių, kad išbrinktų. Svogūną nulupkite, supjaustykite, apkepkite keptuvėje su dalimi sviesto ir atidėkite, kad atvėstų. 2.Į išbrinkusius džiūvėsėlius sudėkite apkeptus svogūnus, kiaušinį,...
Troškinys su moliūgais ir mėsa

Troškinys su moliūgais ir mėsa 8 asm.

1.Dubenėlyje sumaišykite miltus, kuminus, druską ir pipirus. Sudėkite 2 centimetrų gabaliukais pjaustytą mėsą ir gerai išmaišykite. Svogūną nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. 2.Pusę mėsos ir pusę svogūnų apkepkite keptuvėje ir...