1. Prieskonių grūstuve sutrinkite pankolių sėklas ir kmynus, kad kepant iš sėklų išsiskirtų daugiau aromatinių medžiagų.
2. Nedideliame dubenyje sumaišykite sugrūstas pankolių ir kmynų sėklas, garstyčias, čiobrelius, išspaustą arba smulkiai...
1. Šonkauliukus nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite po vieną ir sumeskite į nedidelį puodą su trupučiu vandens, 2 šaukštais medaus ir anyžiumi, pavirkite apie 15 minučių, tada išgriebkite ir gerai nuvarvinkite.
2. „Wok“ keptuvėje sezamų...
1. Pupas iš vakaro užpilkite vandeniu ir palikite per naktį išbrinkti.
2. Nuplaukite mėsą. Puode užvirinkite 1,5 l vandens, suberkite druską ir pipirus, sudėkite mėsą. Virkite maždaug pusvalandį, vis nugriebkite susidariusias putas. Sudėkite...
1. Sumaišykite marinatui skirtus produktus, supilkite į plastikinį maišelį, įdėkite mėsą, marinuokite šaldytuve apie 3 valandas.
2. Nusausinkite mėsą ir apkepkite keptuvėje įkaitintame svieste maždaug po 4 minutes iš visų pusių. Jei mėgstate gerai...
1. Nuplautą ir sutvarkytą jautieną supjaustykite 2,5 cm dydžio kubeliais.
2. Sunkioje keptuvėje įkaitinkite pusę aliejaus su puse sviesto ir porcijomis apkepkite mėsą, kol pasidengs rusva plutele. Kai visa mėsa apkeps, išimkite ją ir sudėkite į lė...
1. Mėsą supjaustykite į 16 vienodo dydžio gabaliukų. Sudėkite į dubenį.
2. Sumaišykite sojų, granatų, aitriųjų paprikų padažus, supilkite į mėsą ir išmaišykite mėsa. Užpilkite alyvuogių aliejaus, bet nebemaišykite. Aliejus apsaugos, kad iš mėsos...
1. Ryžius išbrinkinkite. Morkas stambiai sutarkuokite ir kartu su susmulkintais svogūnais pakepinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje. Mėsos gabaliukus taip pat pakepinkite keptuvėje.
2. Plovą indeliuose sluoksniuokite taip: pakepinta mėsa, morkos...
1. Kubeliais supjaustytą mėsą pakepinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje. Apkepusią mėsą išdėliokite į indelius, o likusiuose riebaluose pakepinkite kubeliais supjaustytas morkas, sugrūstą česnaką bei svogūnus. Juos taip pat išdėliokite į indelius....
1. Nuplaukite mėsą, nusausinkite ir supjaustykite plonais griežinėliais.
2. Smulkiai sukapokite petražoles, mėtas ir šalavijus. Įdarui reikės 4 šaukštų smulkintų petražolių ir po šaukštą mėtų bei šalavijų.
3. Patieskite ant lentelės mėsos griežinė...