Per Kalėdas skaitykite kartu. Prenumeratai -50%
Išbandyti

Mėsa - visi receptai 8 puslapis

Aromatinga kiaulienos nugarinė

Aromatinga kiaulienos nugarinė 4 asm.

1. Prieskonių grūstuve sutrinkite pankolių sėklas ir kmynus, kad kepant iš sėklų išsiskirtų daugiau aromatinių medžiagų. 2. Nedideliame dubenyje sumaišykite sugrūstas pankolių ir kmynų sėklas, garstyčias, čiobrelius, išspaustą arba smulkiai...
Veršiena su sezamais

Veršiena su sezamais 3 asm.

1. Medinius konditerinius iešmelius išmirkykite šaltame vandenyje. Mėsą nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite gabalėliais. 2. Dubenyje sumaišykite slyvų džemą, sojų padažą bei sezamų aliejų. Pagal skonį įberkite maltų...
Vištų šlaunelės su pankoliais

Vištų šlaunelės su pankoliais 3 asm.

1. Šlauneles nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.   2. Citrinas kruopščiai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, tada nutarkuokite žieveles ir išspauskite sultis. 3. Nuluptus česnakus sutrinkite specialia trintuve, šviežius...
Kiaulienos kepsnys

Kiaulienos kepsnys 6 asm.

1. Garstyčias sumaišykite su kmynais, pipirais ir mairūnais. 2. Mėsą nuplaukite ir nusausinkite, įtrinkite prieskoniais, druska. Morkas, svogūnus, česnakus stambiai supjaustykite. 3. Troškintuve įkaitinkite aliejų, sumeskite smulkintus svogūnus,...
Daržovės su mėsa

Daržovės su mėsa 3 asm.

1. Kiaulieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite kubeliais, įtrinkite rytietiškais prieskoniais ir apšlakstykite griliaus aliejumi. 2. Česnaką nulupkite, susmulkinkite. Paprikas išvalykite, supjaustykite juostelėmis. Morkas nulupkite,...
Graikiški kebabai

Graikiški kebabai 4 asm.

1. Duonos plutą nupjaukite, minkštimą sudėkite į plokščią dubenėlį ir užpilkite vynu. 2. Svogūną nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite karštame aliejuje ir atvėsinkite. 3. Giliame dubenyje sumaišykite visas sudedamąsias dalis: faršą, mirkytą duoną...
Kiaulienos šonkauliukai

Kiaulienos šonkauliukai 3 asm.

1. Šonkauliukus nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite po vieną ir sumeskite į nedidelį puodą su trupučiu vandens, 2 šaukštais medaus ir anyžiumi, pavirkite apie 15 minučių, tada išgriebkite ir gerai nuvarvinkite. 2. „Wok“ keptuvėje sezamų...
Mėsos ir pupelių sriuba

Mėsos ir pupelių sriuba 4 asm.

1. Pupas iš vakaro užpilkite vandeniu ir palikite per naktį išbrinkti. 2. Nuplaukite mėsą. Puode užvirinkite 1,5 l vandens, suberkite druską ir pipirus, sudėkite mėsą. Virkite maždaug pusvalandį, vis nugriebkite susidariusias putas. Sudėkite...
Pyragaičiai su malta mėsa

Pyragaičiai su malta mėsa 4 asm.

1. Tešlą palaikykite kambario temperatūroje, kad atšiltų. 2. Smulkiai supjaustykite svogūną. Papriką perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir supjaustykite kubeliais. 3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, trumpai apkepkite svogūnus ir paprikas, sudėkite...
Salotos su kepta jautiena

Salotos su kepta jautiena 4 asm.

1. Sumaišykite marinatui skirtus produktus, supilkite į plastikinį maišelį, įdėkite mėsą, marinuokite šaldytuve apie 3 valandas. 2. Nusausinkite mėsą ir apkepkite keptuvėje įkaitintame svieste maždaug po 4 minutes iš visų pusių. Jei mėgstate gerai...
Jautienos tadžinas su obuoliais ir razinomis (Maroko virtuvė)

Jautienos tadžinas su obuoliais ir razinomis (Maroko virtuvė) 4 asm.

1. Nuplautą ir sutvarkytą jautieną supjaustykite 2,5 cm dydžio kubeliais. 2. Sunkioje keptuvėje įkaitinkite pusę aliejaus su puse sviesto ir porcijomis apkepkite mėsą, kol pasidengs rusva plutele. Kai visa mėsa apkeps, išimkite ją ir sudėkite į lė...
Kalakutiena su šokolado padažu

Kalakutiena su šokolado padažu 6 asm.

1. Kalakutieną supjaustykite nedideliais gabaliukais ir pakepinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje. 2. Aitriųjų paprikų ankštį, išėmę sėklas, smulkiai sukapokite, užpilkite verdančiu sultiniu ir palikite pusvalandį pastovėti. Į atvėsusį sultinį...
Šašlykai su granatų sulčių padažu

Šašlykai su granatų sulčių padažu 4 asm.

1. Mėsą supjaustykite į 16 vienodo dydžio gabaliukų. Sudėkite į dubenį. 2. Sumaišykite sojų, granatų, aitriųjų paprikų padažus, supilkite į mėsą ir išmaišykite mėsa. Užpilkite alyvuogių aliejaus, bet nebemaišykite. Aliejus apsaugos, kad iš mėsos...
Plovas moliniuose indeliuose

Plovas moliniuose indeliuose 4 asm.

1. Ryžius išbrinkinkite. Morkas stambiai sutarkuokite ir kartu su susmulkintais svogūnais pakepinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje. Mėsos gabaliukus taip pat pakepinkite keptuvėje. 2. Plovą indeliuose sluoksniuokite taip: pakepinta mėsa, morkos...
Apkepas su jogurto padažu

Apkepas su jogurto padažu 4 asm.

1. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite, supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su virtais ryžiais. 2. Papriką, išėmus sėklas, supjaustykite kvadratėliais, cukinijas - pailgomis juostelėmis. 3. Mėsą smulkiai supjaustykite arba...
Mėsos troškinys

Mėsos troškinys 2 asm.

1. Kubeliais supjaustytą mėsą pakepinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje. Apkepusią mėsą išdėliokite į indelius, o likusiuose riebaluose pakepinkite kubeliais supjaustytas morkas, sugrūstą česnaką bei svogūnus. Juos taip pat išdėliokite į indelius....
Aštrus meksikietiškas mėsos troškinys

Aštrus meksikietiškas mėsos troškinys 4 asm.

1. Per naktį mirkytas pupeles išvirkite pasūdytame vandenyje (maždaug 45 min.) ir nuvarvinkite skystį. Svogūnus smulkiai sukapokite, česnako skilteles sutrinkite, salierus ir morkas supjaustykite kubeliais. 2. Keptuvėje įkaitintame aliejuje...
Maltos mėsos vėrinukai

Maltos mėsos vėrinukai 5 asm.

1. Į maltą mėsą sudėkite piene išmirkytą ir nuspaustą bandelę, su sviestu pakepintus svogūnus, įmuškite kiaušinį, suberkite susmulkintus prieskoninius žalumynus. Pasūdykite, pagardinkite pipirais, gerai išmaišykite ir drėgnomis rankomis formuokite...
Mėsos suktinukai

Mėsos suktinukai 4 asm.

1. Nuplaukite mėsą, nusausinkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. 2. Smulkiai sukapokite petražoles, mėtas ir šalavijus. Įdarui reikės 4 šaukštų smulkintų petražolių ir po šaukštą mėtų bei šalavijų. 3. Patieskite ant lentelės mėsos griežinė...
Lazanija su mėsos faršu

Lazanija su mėsos faršu 6 asm.

1. Paruoškite mėsos faršo padažą. Gilioje keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite smulkintą svogūną, gabalėliais pjaustytą morką, išspauskite česnaką, trumpai pakepinkite. 2. Kai daržovės suminkštės, sudėkite faršą, uždenkite dangčiu ir patroš...