„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Mėsos patiekalas - visi receptai

Karkos, troškintos BBQ padaže

Karkos, troškintos BBQ padaže 2 asm.

Tinklaraštis „Aurimėlio virtuvė“: Labai mėgstu gaminti tuos patiekalus, prie kurių nereikia daug „žaisti“, o rezultatas labai džiugina. Viską sudedu į puodą, kelios valandos orkaitėje ir „bon appetit“!

 

Vištiena su kuskusu ir granatais

Vištiena su kuskusu ir granatais 4 asm.

Tai ypatingo skonio patiekalas, kuriame vištiena papildo ryškaus skonio granatų sultys ir sėklos.

 

Vištos krūtinėlių suktinukai, įdaryti sūriu ir špinatais

Vištos krūtinėlių suktinukai, įdaryti sūriu ir špinatais 2 asm.

Nida Degutienė: Labai dažnai šventiškoms vakarienėms aš renkuosi vištieną. Į krūtinėlių mėsą galima įsukti pačius įvairiausius įdarus, o iškepus ir supjausčius, turėsite restoraninio lygio patiekalą! Šįsyk pagrindiniam patiekalui siūlau rinktis šviežius špinatus ir sūrį. Tiks ir tas sūris, kuris spėjo šaldytuve šiek tiek padžiūti – sutarkuokite jį ir įmaišykite į įdarą. Galite sumaišyti kelių rūšių sūrius, o jei turite gabalėlį mėlynojo pelėsinio – būtinai įmaišykite ir jo.

 

Maltos kiaulienos terinas su žirneliais Velykoms

Maltos kiaulienos terinas su žirneliais Velykoms 6 asm.

Renata Ničajienė („Sezoninė virtuvė“): Šiam terinui labiausiai tiks namuose maltas kiaulienos kumpis ir sodo prieskoninių žolelių mišinys iš petražolių, rozmarinų, mairūnų, bazilikų, raudonėlių, čiobrelių bei dašių. O kad jis būtų dar skanesnis ir žaismingesnis į mėsą pribėriau šaldytų žaliųjų žirnelių.

Raudonojo vyno padaže troškinta jautiena

Raudonojo vyno padaže troškinta jautiena 4 asm.

Išbandykite receptą iš debiutinės virtuvės šefo Gian Lucos Demarco kulinarinės knygos.

 

Ėrienos šonkauliukai su pistacijomis

Ėrienos šonkauliukai su pistacijomis 6 asm.

Išbandykite šventinį patiekalą, kurį vienoje TV laidoje pristatė žinomas virtuvės šefas Gian Luca Demarco.

 

Išraiškinga, bet nesudėtinga vištiena korėjietiškai

Išraiškinga, bet nesudėtinga vištiena korėjietiškai 4 asm.

Nida Degutienė: Išraiškingo skonio lipniai saldžiarūgštei vištienai pasigaminti neprireiks jokių ypatingų ingredientų, viską rasite parduotuvėse. Tai toks nesudėtingas, greitai paruošiamas ir ypatingai gardus patiekalas, kad jo paragavę rizikuojate neapsiriboti vos viena porcija!

 

Orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai

Orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai 4 asm.

Šašlykai, kepti orkaitėje, gali ne tik maloniai nustebinti, bet ir tapti sveikesne alternatyva.

Jautienos nugarinės kepsneliai su gorgonzolos sūriu

Jautienos nugarinės kepsneliai su gorgonzolos sūriu 4 asm.

Išbandykite receptą, kuriuo dalinasi šefas, TV laidų vedėjas Gian Luca Demarco.

 

Naminiai švediški mėsos kukuliukai

Naminiai švediški mėsos kukuliukai 2 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Sako, po švenčių maratono, po ančių ir kalakutų Kalėdoms, po kepsnių Naujiems, žmonės labiausiai pasiilgsta paties paprasčiausio, naminio, nostalgiško maisto. Aš užsigeidžiau būten švediškų kukuliukų. Lygiai tokių, kokius aš skanavau savo pirmosios kelionės į užsienį metu, ir kuriuos jūs tikrai esate valgę (tik namuose pagaminti tikrai kokybiškesni). Būtinai patiekite kukuliukus su padažu, bulvėmis (geriausia bulvių koše, tik ne ta, iš miltelių), bruknių uogiene ir raugintais agurkėliais.

Jautienos tartaras su skrudintomis kanapių sėklomis

Jautienos tartaras su skrudintomis kanapių sėklomis 2 asm.

Tartarą vieni dievina, kitiems nesinori apie termiškai neapdorotą mėsą net galvoti. Šįkart pastaruosius palikime nuošalyje ir pasimokykime tartarą gaminti taip, kaip jį ruošia tinklaraštininkė Laura iš „Bulvių košės“.

Prancūziškas kiaulienos užtepas „rillettes“

Prancūziškas kiaulienos užtepas „rillettes“ 8 asm.

Tinklaraštis „Bulvių košė“: „Rillettes“ dažniausiai gaminamas iš kiaulienos. Mėsa supjaustoma nedideliais gabalais, smarkiai pasūdoma ir lėtai verdama riebaluose, susmulkinama ir tada atšaldoma. „Rillettes“ valgomas atšildytas iki kambario temperatūros užtepus ant duonos ar skrebučių su raugintomis ar marinuotomis daržovėmis.

Avienos kebabai lyg iš Artimųjų Rytų

Avienos kebabai lyg iš Artimųjų Rytų 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Nors Lietuvoje viskas, kas turi bent kruopelę rytietiško skonio, vadinama kebabais, toli gražu ne visi gatvėje parduodami patiekalai turėtų taip vadintis. Šiš Kebabas, arba Syk Kebabas – taip vadinasi maltos mėsos „dešrelė“, kepama griliuje ant kaitrios ugnies.

 

Sausai marinuota jautienos nugarinė su sezoninėmis daržovėmis

Sausai marinuota jautienos nugarinė su sezoninėmis daržovėmis 4 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Jautienos nugarinės kepsnį su sezoninėmis daržovėmis (šiuo metų laiku – smidrias ir morkomis) iškepti visai paprasta, o pietūs ar vakarienė išeina visai ne paprasti. Mums šis receptas labai patinka, tikiuosi, pasiteisins ir jums.

Ant grilio kepti vištos krūtinėlės „Satay“ vėrinukai mandarinų marinate

Ant grilio kepti vištos krūtinėlės „Satay“ vėrinukai mandarinų marinate 4 asm.

Lietuvoje vis labiau populiarėja mini vėrinukai. Kaip pasakoja BBQ Mama tituluojama Halina Bovševič, vėrinukai, dar vadinami Satay, atkeliavo iš Azijos šalių, kur juos tiesiog gatvėje ruošia maisto prekeiviai. Tai skubantiems skirtas patiekalas, kuris yra ne tik greitai pagaminamas – jį patogu valgyti.

Avienos kotletukai su pistacijomis ir gražgarstėmis

Avienos kotletukai su pistacijomis ir gražgarstėmis 4 asm.

Nors kartą išbandykite kitokius – pikantiškesnius, kiek retesnių produktų pareikalausiančius maltos avienos paplotėlius. Gražgarsčių rasite daug kur, o štai nekepintų pistacijų pasidairykite džiovintų vaisių bei riešutų parduotuvėlėse.

Ant grotelių kepti jautienos šonkauliai su rūkyta paprika ir obuolių sultimis

Ant grotelių kepti jautienos šonkauliai su rūkyta paprika ir obuolių sultimis 6 asm.

Didelių pastangų gaminant šį patiekalą neprireiks, o rezultatas nudžiugins visą būrį valgytojų.

Kiaulienos išpjova su česnakiniu medaus glajumi

Kiaulienos išpjova su česnakiniu medaus glajumi 4 asm.

Puikus vienos skardos karštas patiekalas šventiniam stalui. Ypatingo skonio mėsai suteikia glajus.

 

Žolelėmis ir česnakais pagardintas ėriukas prancūziškai

Žolelėmis ir česnakais pagardintas ėriukas prancūziškai 6 asm.

Prancūzai turi ypatingą Velykų receptą, kurį ruošia su ėriuko kojomis – „le gigot d‘agneau Pascal“. Nors pavadinimas gali atrodyti sudėtingas, receptas gana paprastas. Mėsa pagardinama česnakais ir žolelėmis, kurios kartu su sviestu įtrinamos į mėsą. Šiuo receptu dalinasi virtuvės šefas Gian Luca Demarco.