Mėtos - visi receptai

Naminis rikotos sūris su mėtomis

Naminis rikotos sūris su mėtomis 2 asm.

Jei niekada nesate gaminę naminio sūrio, gal kaip tik pats metas tą padaryti? Nesudėtingu receptu dalinasi profesionali kulinarė Laura, kurianti tinklaraštį „Bulvių košė“.

 

Veganiškas serbentų ir mėtų desertas su riešutais

Veganiškas serbentų ir mėtų desertas su riešutais 6 asm.

Puikiu veganišku receptu dalinasi maisto tinklaraštis Wise taste, išbandykite!

Grilyje keptų nektarinų bei cukinijų salotos su mėtų padažu

Grilyje keptų nektarinų bei cukinijų salotos su mėtų padažu 2 asm.

Šis patiekalas palepins gomurį tiek karštas, tiek šaltas.

 

Veganiškas kokteilis su ananasais ir mėtomis

Veganiškas kokteilis su ananasais ir mėtomis 1 asm.

Gaivaus veganiško kokteilio receptu dalinasi maisto tinklaraščio Follow your spoon autorė.

 

Gaivus mėtinis gėrimas

Gaivus mėtinis gėrimas 2 asm.

Tai puikus gaivinantis kokteilis po šventinio maratono visai šeimynai.

 

Kynvos košė su keptais pomidorais, feta ir žolelių aliejumi

Kynvos košė su keptais pomidorais, feta ir žolelių aliejumi 4 asm.

Kai kalorijų kiekį norisi kiek sumažinti, tačiau valgyti lygiai taip pat skaniai, pravers receptas, kuriame puikiai dera sveikuoliškos kruopos, pomidorų salsvumas, sūri feta, o viską vainikuoja mėtos.

Bolivinių balandų salotos su mangais, feta, agurkais ir mėtomis

Bolivinių balandų salotos su mangais, feta, agurkais ir mėtomis 2 asm.

Lengvos, tačiau kartu ir labai maistingos salotos, puikiai tinkamos ir vakarienei, ir į pietų dėžutę. 

 

Cepelinai su varške ir mėtomis

Cepelinai su varške ir mėtomis 6 asm.

Cepelinų gamyba gali atrodyti labai sudėtingas ir ilgas procesas, tačiau, pasigaminus, bus ne tik skanu valgyti, bet ir malonu prisiminti patį procesą. 

Baklažanai su granatais, petražolėmis ir mėtomis

Baklažanai su granatais, petražolėmis ir mėtomis 6 asm.

Puikus vegetariškas užkandis, tiksiantis ir vakarėliui, ir bet kokiai šventei. 

Marinuoti kiaulienos šonkauliukai su mėtų padažu

Marinuoti kiaulienos šonkauliukai su mėtų padažu 8 asm.

Nepakartojami apskrudę šonkauliukai, kuriuos lydi gaivus ir pikantiškas mėtų padažas. Idealus vakarėlio po vasaros dangumi patiekalas. 

Šalta agurkų sriuba su mėtomis ir jogurtu

Šalta agurkų sriuba su mėtomis ir jogurtu 2 asm.

Agurkuose ne tik gausu vandens, bet jie taip pat papildo organizmą itin reikalingais mineralais? Tad šalta agurkų sriuba vasarą – ne tik atgaiva gomuriui, bet ir kūnui!

Aviena su mėtų padažu

Aviena su mėtų padažu 4 asm.

Vytaras Radzevičius: Šiaurės Afrikoje ir Viduriniuose Rytuose mėta kaip prieskonis dažnai vartojama su aviena. Yra tokia tradicija ir Anglijos virtuvėje. Šioje istorijoje neapsieita be monarchų įtakos. Anglijos karalienė Elžbieta I (1533–1603), norėdama sustiprinti prekybą vilna, įsakė avieną valgyti tik su karčiomis žolelėmis. Tikėtasi, kad toks skonis nepatiks valstiečiams ir jie avienos suvalgys mažiau, o tada ir vilnos bus daugiau. Prie karčiųjų žolelių priskiriama mėta visus planus sugriovė – anglams patiko naujasis skonių derinys ir britų virtuvėje nuo XVI amžiaus prie keptos avienos prigijo mėtų padažas.

Jo receptas itin paprastas ir pritaikomas asmeniniam skoniui. Pabandykim ir mes pajusti XVI a. tradicinės anglų virtuvės skonį.

Gaivi arbūzų salsa su mėtomis

Gaivi arbūzų salsa su mėtomis 4 asm.

Nulupkite arbūzo žievę, likusią dalį supjaustykite vidutiniais kubeliais ir pašalinkite sėklas. Svogūną, agurką ir jalapeną supjaustykite mažais kubeliais ir sumaišykite su arbūzu. Į vaisių ir daržovių mišinį sudėkite susmulkintas kalendras, mėtas,...
Žymės: mėtos, arbūzas
Braškių uogienė su citrinomis ir mėtomis

Braškių uogienė su citrinomis ir mėtomis 4 asm.

1. Uogas nuplaukite, pašalinkite lapelius ir kotelius. Stambias uogas supjaustykite arba sutrinkite. 2. Į prikaistuvį suberkite uogas, cukrų uogienėms. Supilkite citrinos sultis, įdėkite citrinos žievelė ir mėtų lapelius. Užvirkite ir 2–5 minutes...
Vietnamietiškos greipfrutų salotos

Vietnamietiškos greipfrutų salotos 2 asm.

Nulupkite greipfrutą ir supjaustykite minkštimą kąsnio dydžio gabaliukais. Sutarkuokite arba smulkiai supjaustykite nuskustą morką. Griežinėliais arba juostelėmis supjaustykite agurką. Daržoves kartu su kepintais šalotiniais svogūnais, kapotomis š...
Garuose virtos jautienos išpjovos salotos su apelsinais ir šviežiais ananasais

Garuose virtos jautienos išpjovos salotos su apelsinais ir šviežiais ananasais 2 asm.

Apelsinus nulupkite, visiškai nupjaukite odą ir pasilikite tik minkštimą, likusias odeles pašalinkite. Į puodą įpilkite truputį vandens ir užvirkite. Įstatykite indą su skylutėmis, skirtą virti garuose, sudėkite jautienos išpjovą bei šparagines...
Obuolių pyragaitis su karamele ir vaniliniais ledais

Obuolių pyragaitis su karamele ir vaniliniais ledais 1 asm.

Obuoliai. Obuolius nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis. Į keptuvę sudėkite sviestą, cukrų. Kaitinkite ant vidutinio karščio, kol cukrus virs karamele. Sudėkite obuolių skilteles, daug maišykite ir kepkite apie 1- 2 minutes, kol skiltelės...
Gaivinančios arbūzų salotos

Gaivinančios arbūzų salotos 2 asm.

Susmulkinkite ridikėlius mėtas, agurkus ir sumaišykite su likusiais ingredientais. Apibarstykite gražgarstėmis ir patiekite atšaldytas.
Aromatinga rabarbarų ir braškių uogienė

Aromatinga rabarbarų ir braškių uogienė 6 asm.

Ši uogienė – gardus užteptas ant trapučio ar varškės sūrio. Puikiai tinka jogurtui, pusryčių varškei gardinti, pertepti sausainiams bei pyragams.

Marokietiški kukuliai

Marokietiški kukuliai 2 asm.

Faršą sukrėskite į dubenį, suberkite visus nurodytus prieskonius, kapotas mėtas arba petražoles ir gerai išmaišykite. Drėgnomis rankomis suformuokite nedidelius kukulaičius ir dėkite juos į keptuvėje įkaitintą aliejų. Atsargiai vartydami apkepame iš...