1. Pieną pašildykite iki 37 laipsnių.
2. Mieles sutrupinkite į dubenį ir ištirpinkite nedideliame kiekyje pieno, tuomet supilkite likusį pieną.
3. Suberkite su sūriu sumaišytus miltus ir gerai išmaišykite.
4. Po truputėlį įmaišykite ir kambario...
1. Sumaišykite visų rūšių miltus.
2. Kambario temperatūros mieles dubenyje ištrinkite su druska, įpilkite kambario temperatūros pieno arba vandens. Įmaišykite pusę miltų, sirupą (arba cukrų) ir aliejų.
3. Subėrę likusius miltus, kviečių gemalus...
1. Pieną pašildykite, ištirpinkite šaukštą cukraus, sutrupinkite mieles ir maišykite, kol šios išsileis.
2. Palikite apie 20 minučių. Išsijotus miltus supilkite į dubenį, suberkite likusį cukrų, druską ir išmaišykite. Viduryje padarykite duobutę, į...
1. Mieles sutrupinkite dubenyje, vandenį pašildykite iki 37 laipsnių.
2. Mieles iš pradžių ištirpinkite nedideliame kiekyje vandens, vėliau supilkite likusį.
3. Suberkite pusę miltų, gerai išmaišykite, vis minkydami po truputį supilkite ir...
1. Mieles sutrupinkite į dubenį, supilkite vandenį ir maišykite, kol mielės ištirps.
2. Įmaišykite cukrų ir miltus. Tešla turėtų būti gana skysta. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite iškilti dvigubai.
3. Išminkykite iš tešlos orą – jei tešla...
Ši tešla kildinama tik vieną kartą, formoje.
1. Aliejaus ir vandens mišinį pašildykite maždaug iki 37 laipsnių temperatūros, suberkite trupintas mieles, maišydami jas ištirpinkite.
2. Įmaišykite visus likusius produktus ir minklę supilkite į minkš...
1. Vandenį pašildykite iki 37 laipsnių.
2. Mieles sutrupinkite į dubenį ir trindami mediniu šaukštu ištirpinkite nedideliame kiekyje vandens, tada supilkite likusį vandenį.
3. Sudėkite pusę miltų ir gerai išmaišykite. Po truputį suberkite ir...
1. Mieles sutrupinkite į dubenį, supilkite iki 37 laipsnių pašildytą kefyrą arba jogurtą ir išmaišykite.
2. Įberkite cukraus, druskos, supilkite aliejų ir didesnę dalį miltų, stipriai išminkykite – rankomis arba virtuviniu kombainu.
3. Ant virš...
1. Į dubenį supilkite pieną, mieles, cukrų, druską ir miltus. Išmaišytą masę 3 minutes plakite.
2. Išplaktą minklę padalykite per pusę, į vieną dalį įkrėskite pomidorų pastos. Jei tešla per daug paskystėjo, dar pridėkite miltų ir paplakite...
1. Tešla gaminama pagal pagrindinį itališkos duonos receptą. Jį rasite čia: Itališka duona fokačija.
2. Pakilusią tešlą padalykite į keturias dalis.
3. Iš jų iškočiokite arba ištampykite pirštais maždaug 1 cm storio apskritus paplotėlius ir...
1. Miltus išsijokite ir supilkite į dubenį. Viduryje padarykite duobutę Į ją sutrupinkite mieles, užpilkite 250 ml šilto vandens, įkrėskite medaus arba cukraus, pasūdykite ir maišykite su miltais iš kraštų kol tešla pasidarys grietinės tirštumo.
2....
1. Miltus išsijokite ir supilkite į dubenį. Viduryje padarykite duobutę Į ją sutrupinkite mieles, užpilkite 250 ml šilto vandens, įkrėskite medaus arba cukraus, pasūdykite ir maišykite su miltais iš kraštų kol tešla pasidarys grietinės tirštumo.
2....
Šios itališkos duonos tešla minkoma su šaltu vandeniu. Ją galima pagaminti ir iš vakaro, o kol bus kepama, palaikyti šaldytuve.
1. Dubenyje sutrupinkite mieles į šaltą vandenį, suberkite druską, pusę kvietinių miltų ir plakikliu išsukite iki...
1. Vandenį pašildykite ir jame išleiskite mieles.
2. Į dubenį supilkite kvietinius, ruginius miltus, vandenį su mielėmis, raugą (kaip jo pasigaminti rasite čia: Naminės duonos raugas ), įberkite 2–3 šaukštelius kmynų, 3 šaukštelius druskos ir...
1. Dubenyje į šiltą (25 laipsnių) vandenį sukrėskite medų, mieles ir gerai išmaišykite, kad ištirptų.
2. Suberkite miltus, kmynus, druską, išmaišykite ir užminkykite tešlą. Indą su minkle uždenkite skepeta ir laikykite šiltai 1 valandą.
3....
1. Moliūgų sėklas, kurias bersite į tešlą, paskrudinkite sausoje keptuvėje. Žiupsnelį pasilikite apibarstyti kepaliukui. Atvėsinkite ir stambokai sukapokite.
2. Į dubenį sutrupinkite mieles. Vandenį pašildykite iki kūno temperatūros, nedideliame...
1. Nesijotus miltus dubenyje užpilkite 35 ml šilto vandens, išmaišykite, uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir per naktį laikykite šiltai.
2. Bulves nulupkite ir sugrūskite. Kumpį supjaustykite kubeliais. Svogūną nulupkite, perpjaukite pusiau ir...
1. Mieles dubenyje sutrupinkite į pieną su cukrumi.
2. Užsijokite du trečdalius miltų ir gerai išmaišykite. Leiskite mielėms pakilti 20–30 minučių.
3. Tuomet supilkite likusius miltus, dribsnius (truputį pasilikite), pasūdykite ir gerai iš...
1. Sumaišykite mieles, vandenį, sirupą, aliejų, actą, druską, kmynus ir dribsnius.
2. Suberkite ruginius miltus ir beveik visus kvietinius.
3. Tešlą minkykite tol, kol ji taps elastinga ir nelipni; jei reikės, įberkite dar miltų.
3. Uždenkite...