„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Mielinė tešla - visi receptai 3 puslapis

Mielinės bandelės su moliūgais ir cinamonu

Mielinės bandelės su moliūgais ir cinamonu 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Tas kvapas namuose… Tas kepamų šviežių bandelių su cinamonu kvapas… Vien dėl jo verta imtis šio tikrai nesudėtingo proceso. Vien dėl to minkštučio kepinio, kuris, užgertas puodeliu aromatingos kavos, net niūriausią rudenišką dieną padaro saulėta ir šviesia… Beje, šiose bandelėse dalį miltų tešloje pakeisite trintų moliūgų koše, tad rytinis pasilepinimas bus (beveik) be nuodėmės.

Mielinės susuktos bandelės su obuoliais ir šokoladu

Mielinės susuktos bandelės su obuoliais ir šokoladu 6 asm.

Nuostabiai atrodančios, gardžiai kvepiančios, minkštutės mielinės bandelės su obuoliais ir šokolado lašeliais pavergs visus, įsitikinkite!

Mielinis slyvų pyragas su riešutais

Mielinis slyvų pyragas su riešutais 10 asm.

Šis mielinis kepinys tik iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti sudėtingas, o iš tiesų – nieko panašaus! Galų gale, mielinės tešlos pagrindo, slyvų rūgštelės, saldžių trupinių ir traškių riešutų derinys atperka visas pastangas. Nuostabus kepinys, įsitikinkite!

Naminės mėsainių ar sumuštinių bandelės

Naminės mėsainių ar sumuštinių bandelės 8 asm.

Duonos sumuštiniams ar bandelių mėsainiams nesunku nusipirkti, tačiau niekas neprilygs ką tik iš orkaitės ištrauktoms, namuose keptoms bandelėms. Šis mielinis kepinys, kurio sudėtyje yra šiek tiek bulvių košės, išskirtinis ir savo skoniu, ir švelnia tekstūra. Naudokite sumuštiniams, mėsainiams, žinoma, dar šiltos bandelės skanios ir vienos. Jų tešlą galite pasiruošti net iš vakaro.

Itališkos focaccia duonelės su pesto padažu

Itališkos focaccia duonelės su pesto padažu 4 asm.

Kartais nesinori nei saldžių pyragų, nei sausainių, o visa parduotuvėse siūloma duona išragauta. Kai visu smarkumu sužaliuoja gamta ir pats metas piknikams, galima išsikepti nesaldžių duonelių traškia plutele su naminiu pesto padažu. Atrodo puikiai, skonis tobulas ir nieko ypač sudėtingo!

Minkštutėliai mieliniai rageliai su sezamu

Minkštutėliai mieliniai rageliai su sezamu 6 asm.

Šie nesaldūs rageliai nuostabūs: minkšti, švelniai sviestiniai, pagardinti sezamo sėklomis.

Puošnus mielinis pyragas Velykų boba

Puošnus mielinis pyragas Velykų boba 8 asm.

Išsikepkite Velykų bobą pagal Ewos Wołkanowskos-Kołodziej receptą. Šiuo metu Varšuvoje gyvenanti vilnietė yra išleidusi bendrą savo ir šviesios atminties mamos Genowefos Wołkanowskos kūrinį – istorijų ir receptų knygą „Wilno. Rodzinna historia smaków“ (liet. „Vilnius. Šeimos skonių istorija“).

Velykų bandelės su kryžiumi

Velykų bandelės su kryžiumi 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Prieskoniais, džiovintomis spanguolėmis arba razinomis bei apelsinų cukatais pagardintos bandelės tokios minkštos ir gardžios, kad, vieną paragavus, sunku sustoti smaližiavus… Sakoma, kad šias bandeles puošti kryžiumi sugalvojo graikai, o anglų šeimininkės vieną bandelę pakabindavo palubėje virtuvėje, kad ši visus metus saugotų namus nuo gaisrų. Skaniausios bandelės dar šiltos, tik ką iškeptos, su minkštu sviestu ir mėgstama namine uogiene. Norėdami atšviežinti bandeles rytojaus dieną, įdėkite trumpam į įkaitintą orkaitę.

Purios mielinės pynutės

Purios mielinės pynutės 4 asm.

Šios mielinės pynutės ne tik puikiai atrodo, bet ir yra purios, nesausos, o visa paslaptis ta, kad į jų tešlą dedama varškės, kuri ir paverčia auksiškai paskrudusias pynutes tokiomis skaniomis.

Mielinės bandelės

Mielinės bandelės 6 asm.

Tešlą atšildykite kambario temperatūroje, kaip nurodyta ant pakuotės. Šokoladą sulaužykite nedideliais gabalėliais, sviestą supjaustykite. Sviestą ir šokoladą sumeskite į karščiui atsparų indą ir maišydama pakaitinkite vonelėje virš garų. Atš...
Bandelės su grybais ir sūriu

Bandelės su grybais ir sūriu 10 asm.

Pievagrybius nuvalykite, susmulkinkite, saliero gumbą supjaustykite, pakepinkite svieste. Į masę sukrėskite pievagrybius ir dar šiek tiek pakepinkite. Dubenėlyje sumaišykite trupintus sūrius, riešutus, atvėsintus pievagrybius. Masę pagal skonį...
Bandelės su žalumynų įdaru

Bandelės su žalumynų įdaru 10 asm.

Smulkiai kapotas česnako skilteles ir išvalytas kapotas aitriąsias paprikas pakepinkite žemės riešutų aliejuje, sumeskite stambiai supjaustytą kopūstą. Kai jis suminkštės, supilkite sojų ir austrių padažus, suberkite cukrų ir pipirus. Viską pagal...
Bandelės su obuoliais ir cinamonu

Bandelės su obuoliais ir cinamonu 10 asm.

Obuolius nuplaukite, nulupkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius, supjaustykite kubeliais ir pakepinkite karštame svieste. Suberkite apelsinų sultyse mirkytas razinas, citrinos žieveles, cukrų, cinamoną, gvazdikėlius, sukrėskite...
Mielinės bandelės

Mielinės bandelės 10 asm.

Mieles ištrinkite su šaukšteliu cukraus, įmaišykite pašildytą pieną ir palaikykite šiltoje vietoje 20 minučių. Kai mielės pakils, į masę įmaišykite plaktą kiaušinį, suberkite persijotus miltus ir druską, ištirpintą sviestą, užminkykite tešlą ir...
Mielinis bandelių su aguonomis pyragas

Mielinis bandelių su aguonomis pyragas 12 asm.

PARUOŠKITE TEŠLĄ. Į nedidelį prikaistuvį supilkite pieną ir sudėkite sviestą. Maišydamos kaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies, kol sviestas ištirps. Neužvirkite. Nuimkite nuo ugnies ir atidėkite į šalį, kol šiek tiek pravės. Dideliame dubenyje...
Tradiciniai kūčiukai

Tradiciniai kūčiukai 10 asm.

Mieles ištrinkite su cukrumi. Vandenį šiek tiek pašildykite ir supilkite į jį mieles bei pusę miltų. Išmaišykite, užberkite miltų sluoksnį ir padėkite šiltai, kad pakiltų. Iškilus tešlai, suberkite likusią dalį miltų, įpilkite aliejaus, suberkite...
Mielinės tešlos pyragas su aguonų įdaru

Mielinės tešlos pyragas su aguonų įdaru 6 asm.

Mielinei tešlai: Pieną užvirinkite ir atvėsinkite iki kūno temperatūros. Mieles moliniame dubenėlyje sutrupinkite, užpilkite 2 šaukštais pieno ir žiupsniu cukraus, palaukite, kol suputos. Miltus persijokite per sietelį, suberkite druską ir cukrų,...
Tradicinis mielinis picos paplotys

Tradicinis mielinis picos paplotys 3 asm.

Miltus suberkite į dubenį, viduje padarykite duobutę, į ją sudėkite trupintas mieles, suberkite cukrų ir druską, įpilkite 4 šaukštus šilto vandens. Mielių masę lengvai ištrinkite, ant viršaus berkite miltų, dubenį uždenkite ir palikite šiltoje...
Pusryčių riestainiai

Pusryčių riestainiai 6 asm.

Į nedidelį dubenėlį suberkite vieną šaukštą cukraus ir užpilkite puse puodelio šilto vandens (125 ml). Įmaišykite mieles. Atidėkite dubenėlį į šalį 10-15 minučių, kol mielės taps aktyvios – paviršiuje atsiras burbuliukų ir pačios masės tūris...
Nedidelės mielinės bandelės su dešrelėmis

Nedidelės mielinės bandelės su dešrelėmis 6 asm.

Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, mieles, cukrų ir druską. Įmuškite kiaušinį, supilkite šiltą (bet ne karštą!) pieną ir sumaišykite. Pamiltuokite rankas ir apie 3–5 min. minkykite tešlą, kol taps vientisa, elastinga. Jeigu matote, kad trūksta...