„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Mielinės bandelės - visi receptai 2 puslapis

Bandelės su žalumynų įdaru

Bandelės su žalumynų įdaru 10 asm.

Smulkiai kapotas česnako skilteles ir išvalytas kapotas aitriąsias paprikas pakepinkite žemės riešutų aliejuje, sumeskite stambiai supjaustytą kopūstą. Kai jis suminkštės, supilkite sojų ir austrių padažus, suberkite cukrų ir pipirus. Viską pagal...
Bandelės su obuoliais ir cinamonu

Bandelės su obuoliais ir cinamonu 10 asm.

Obuolius nuplaukite, nulupkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius, supjaustykite kubeliais ir pakepinkite karštame svieste. Suberkite apelsinų sultyse mirkytas razinas, citrinos žieveles, cukrų, cinamoną, gvazdikėlius, sukrėskite...
Mielinės bandelės

Mielinės bandelės 10 asm.

Mieles ištrinkite su šaukšteliu cukraus, įmaišykite pašildytą pieną ir palaikykite šiltoje vietoje 20 minučių. Kai mielės pakils, į masę įmaišykite plaktą kiaušinį, suberkite persijotus miltus ir druską, ištirpintą sviestą, užminkykite tešlą ir...
Mielinis bandelių su aguonomis pyragas

Mielinis bandelių su aguonomis pyragas 12 asm.

PARUOŠKITE TEŠLĄ. Į nedidelį prikaistuvį supilkite pieną ir sudėkite sviestą. Maišydamos kaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies, kol sviestas ištirps. Neužvirkite. Nuimkite nuo ugnies ir atidėkite į šalį, kol šiek tiek pravės. Dideliame dubenyje...
Pusryčių riestainiai

Pusryčių riestainiai 6 asm.

Į nedidelį dubenėlį suberkite vieną šaukštą cukraus ir užpilkite puse puodelio šilto vandens (125 ml). Įmaišykite mieles. Atidėkite dubenėlį į šalį 10-15 minučių, kol mielės taps aktyvios – paviršiuje atsiras burbuliukų ir pačios masės tūris...
Nedidelės mielinės bandelės su dešrelėmis

Nedidelės mielinės bandelės su dešrelėmis 6 asm.

Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, mieles, cukrų ir druską. Įmuškite kiaušinį, supilkite šiltą (bet ne karštą!) pieną ir sumaišykite. Pamiltuokite rankas ir apie 3–5 min. minkykite tešlą, kol taps vientisa, elastinga. Jeigu matote, kad trūksta...
Mielinės bandelės su faršo ir kiaušinių įdaru

Mielinės bandelės su faršo ir kiaušinių įdaru 4 asm.

1. Sviestą ištirpinkite. Pieną šiek tiek pašildykite, sumaišykite su trintomis mielėmis, cukrumi ir leiskite pakilti. Į didesnį dubenį suberkite miltus, padarykite duobutę ir supilkite pakilusias mieles, įmuškite kiaušinio trynį, įberkite žiupsnelį...
Mielinės bandelės su dešrelėmis

Mielinės bandelės su dešrelėmis 6 asm.

1. Pieną pašildykite iki kambario temperatūros. Suberkite cukrų, mieles ir šluotele išplakite, kol cukrus ir mielės ištirps. 2. Dubenėlį uždenkite rankšluostėliu ir padėkite šiltai 10-15 minučių, kol iš mielių paviršiuje susidarys „kepurėlė“ (tai...
Mielinės tešlos bandelės

Mielinės tešlos bandelės 5 asm.

1. Tešlą atšildykite, iš jos išspauskite norimo dydžio skritulėlius ir išdėliokite karščiui atsparioje kepimo skardoje. 2. Skritulėlių viduryje pirštu įspauskite nemažą duobutę obuolio griežinėliui įdėti, pagal skonį berkite cinamono. 3. Obuolius...