Šiltame vandenyje ištirpinkite mieles. Į dubenį išsijokite miltus, suberkite cukrų, druską, padarykite duobutę ir į ją supilkite ištirpusias mieles, duobutę užberkite miltais ir palikite 15 min. Į tešlą pilkite aliejaus, ją išminkykite ir dar...
Kiaušinį lengvai išplakite (kad trynys susimaišytų su baltymu), į kiaušinį įberkite žiupsnelį druskos. Gautą kiaušinio mišinys pilkite į miltus, pastoviai minkydami, po truputį į miltus supilkite vandenį ir tešlą gerai išminkykite. Išminkę tešlą...
Pieną pašildykite iki 40°C, jame ištirpinkite sviestą, sudėkite mielės ir įberkite žiupsnelį cukraus. Miltus sumaišykite su druska ir parmezanu, į gautą mišinį supilkite mielės ir viską gerai išminkykite. Tešlą palikite ~20 minučių pastovėti, vė...
Mielės sumaišykite su cukrumi ir pienu, paliekite porai minučių suaktyvėti. Miltus sumaišykite su druska, į gautą mišinį supilkite mielės. Tešlą gerai išminkykite ir palikite ~1 valandai augti. Pomidorus su česnakais susmulkinkite. Varškę sumaiš...
Kiaušinius išplakite su milteliniu cukrumi. Ant silpnos ugnies užkaitinkite pieną ir jame išlydykite marcipano masę, kad neliktų gumulėlių. Kepimo miltelius išmaišykite su miltais ir suberkite į kiaušinių masę. Sudėkite Ricotta varškės sūrį ir...
Pirmiausia paruoškite tešlą: miltus persijokite per sietelį ir kapodama peiliu sumaišykite su šaltu sviestu, migdolais, vaniliniu cukrumi, cukrumi ir kiaušiniu. Iš trupinių suformuokite rutulį, susukite jį į maistinę plėvelę ir apie 30 min....
Baltymus kruopščiai atskirkite nuo trynių. Baltymus padėkite į šaldytuvą, kad atvėstų, o trynius su cukrumi išplakite iki purumo. Miltus, krakmolą, kepimo miltelius persijokite į gilų dubenį, po truputį supilkite su cukrumi išplaktus trynius,...
Sviestą supjaustykite kubeliais, suberkite į dubenį su persijotais miltais ir kepimo milteliais, suberkite sūrį, viską sumaigykite pirštais, įpilkite 2 šaukštus vandens, užminkykite tešlą ir 2 val. palaikykite šaltai. Bulves ir svogūnus nulupkite,...
Pirmiausia užminkykite tešlą: sviestą su cukrumi išsukite, įmuškite kiaušinį ir viską gerai išmaišykite. Į dubenį suberkite miltus ir maišykite, kol tešla ims lipti į gumulą. Tešlą krėskite ant gausiai miltais pabarstyto stalo, suformuokite rutulį,...
Miltus išsijokite ant stalo, sumaišykite su druska. Sviestą supjaustykite mažais gabaliukais, sudėkite į miltus ir viską kapokite dideliu peiliu, kol susidarys vienodo dydžio trupiniai. Kiaušinius išplakite, supilkite į sviesto ir miltų trupinius,...
Miltus persijokite, sumaišykite su kepimo milteliais, suberkite ant lentos su tarkuotu sviestu, įmuškite kiaušinį, įpilkite šaukštą šalto pieno ir kapokite peiliu, kol neliks sausų miltų. Iš tešlos suformuokite rutulį, jį susukite į maistinę plė...
Visus riešutus nuplaukite, nusausinkite, paskrudinkite sausoje keptuvėje ir sugrūskite kočėlu taip, kad vieni liktų stambesni, kiti – smulkesni. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius išplakite iki purumo, baltymus padėkite šaltai....
Tešlai skirtus produktus sumaišykite ir suminkykite elastingą tešlą. Porą valandų palaikykite šiltoje vietoje, kad pakiltų. Padalykite tešlą į dvi dalis, abi iškočiokite, kad gautumėte plonus (iki 5 mm storio) stačiakampius ar kvadratinius lakštus....
Orkaitę įkaitinkite iki 200 -230 laipsnių karščio. Kiaušinius lengvai išplakite šluotele, įberkite druskos, cukraus (nebūtinai), miltus ir išmaišykite, kad neliktų jokių gumulėlių. Po truputį pilkite pieną ir palengva plakite iki vientisos gan...