„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Miltai - visi receptai 16 puslapis

Saldžiarūgštis rabarbarų ir migdolinio griliažo pyragas

Saldžiarūgštis rabarbarų ir migdolinio griliažo pyragas 8 asm.

Orkaitę įkaitinkite iki 175 C. Šiltą kambario temperatūros sviestą arba išvalytą lydytą sviestą „ghee" mediniu šaukštu arba elektriniu plaktuvu kartu su cukraus pudra ir pasirinkta vanilės forma sukite iki vienalytės kremo konsistencijos kol...
Tortas su juodaisiais serbentais ir ramunėlėmis

Tortas su juodaisiais serbentais ir ramunėlėmis 8 asm.

Torto pagrindo gaminimas: Į dubenį išsijokite miltus su kepimo milteliais. Suberkite cukrų, išmaišykite. Ištirpinkite ir atvėsinkite sviestą. .Atskirame dubenyje elektriniu plaktuvu suplakite kiaušinį, sviestą ir jogurtą. Gautą masę supilkite į...
Žuvis su trupiniais

Žuvis su trupiniais 3 asm.

Pirmiausia paruoškite trupinius: visus sausus produktus sumaišykite su pašildytu medumi, garstyčiomis ir tryniu. Žuvies filė nuplaukite, nusausinkite, įtrinkite druska, šviežiai maltais juodaisiais pipirais bei kameroje užšaldyta ir sutarkuota...
Bulvių kukulaičiai su grybais

Bulvių kukulaičiai su grybais 4 asm.

Bulves išvirkite, nusunkite ir, įdėję sviesto bei kiaušinio trynį, trinkite, kol gausis piurė (700 g bulvių maždaug 2 kiaušinių tryniai). Iš košės suformuokite mažus paplotėlius ir į jų vidų dėkite grybų faršo. Kukulaičiams suteikite obuolio arba...
Šokoladinis desertas su vyšniomis

Šokoladinis desertas su vyšniomis 3 asm.

Į puodą supilkite verdantį vandenį, suberkite cukrų. Maišydami plona srovele suberkite kakavą. Dubenyje grietinę išmaišykite su soda. Įmuškite kiaušinį, įdėkite kiaušinio trynį ir gerai išsukite. Įmaišykite aliejų, tada kakavos sirupą. Toliau maiš...
Suktinukai su pestu ir ančiuviais

Suktinukai su pestu ir ančiuviais 3 asm.

Paruoškite lietinių tešlą: miltus suberkite į dubenį, viduryje padarykite duobutę, į ją sukrėskite šakute paplaktus kiaušinius. Maišydama mediniu šaukštu, supilkite pieno ir vandens mišinį. Sukite, kol masė taps vientisa. Įmaišykite kelis šlakelius...
Avižiniai suktinukai su kumpiu

Avižiniai suktinukai su kumpiu 3 asm.

 Į dubenį įmuškite kiaušinius. Suberkite avižų dribsnius, gerai išsukite. Supilkite mineralinį vandenį, išmaišykite. Sukrėskite jogurtą ir sukite, kol masė taps vientisa. Pagal skonį pasūdykite. Palikite 15 minučių. Ožkų pieno sūrį sudėkite į...
Pyragas su varške ir rabarbarais

Pyragas su varške ir rabarbarais 6 asm.

Į dubenį dėkite kambario temperatūros sviestą. Suberkite druską, cukrų ir gerai išsukite mediniu šaukštu. Po vieną įmuškite kiaušinius, gerai išmaišykite. Suberkite miltus ir suminkykite tešlą. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir pusvalandį...
Plikytos tešlos riestės su maskarpone

Plikytos tešlos riestės su maskarpone 4 asm.

Į puodą supilkite pieną, sudėkite smulkintą kambario temperatūros sviestą, suberkite druską. Statykite ant ugnies. Kai užvirs, maišydama kaitinkite, kol ištirps sviestas. Ugnį sumažinkite. Toliau maišydama suberkite miltus. Kaitinkite (nenustokite...
Obuolių pyragas su medumi

Obuolių pyragas su medumi 4 asm.

Obuolius nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Gausiai apibarstykite cinamonu. Cukrų, grietinę, kiaušinius ir medų sumaišykite, įmaišykite šaukštelį nugesintos sodos. Tuomet suberkite persijotus miltus. Tešla turi būti tiršta, bet ne per tiršta...
Biskvitinis vyniotinis su kremu ir uogomis

Biskvitinis vyniotinis su kremu ir uogomis 4 asm.

Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų, trynius ištrinkite su cukrumi,o baltymus išplakite iki standžių putų. Į trynius įmaišykite miltus ir sudėkite baltymus, atsargiai pamaišykite. Kepimo popieriumi išklokite kvadratinę kepimo formą (40 x...
Troškinta vištiena su mėlynėmis

Troškinta vištiena su mėlynėmis 6 asm.

Vištienos krūtinėles pasūdykite, pabarstykite pipirais, miltais iš abiejų pusių, apkepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje, kad apskrustų. Svogūnus nulupkite, perpjaukite išilgai per pusę ir taip pat pakepinkite aliejuje iš abiejų pusių, kad...
Manų pyragas

Manų pyragas 8 asm.

 Į dubenį suberkite miltus, manus, ciberžoles ir kepimo miltelius. Sumaišykite, viduryje padarykite duobutę. Į kitą dubenį supilkite grietinėlę, lydytą sviestą, įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir plakite, kol gausite vientisą masę. Supilkite į...
Trupininis pyragas

Trupininis pyragas 8 asm.

Miltus ir kepimo miltelius persijokite į gilesnį dubenį, įberkite žiupsnelį druskos, suberkite citrinų žieveles, krakmolą  ir viską gerai išmaišykite. Stambia trintuve sutarkuotą ir kambario temperatūroje palaikytą sviestą elektriniu plakikliu iš...
Minkšti keksiukai

Minkšti keksiukai 6 asm.

Rabarbarų lapkočius nuvalykite, nuplaukite, nusausinkite ir susmulkinkite. Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite rabarbarus, kaitinkite, kol suminkštės, tada suberkite cukrų, vanilinį cukrų, viską gerai išmaišykite.  Paruoškite tešlą: miltus ir...
Itališka fokačija

Itališka fokačija 6 asm.

Plokščia itališka duona fokačija kepama iš mielinės tešlos ir dažnai skaninama įvairiais pagardais: prieskoninėmis žolelėmis, alyvuogėmis, svogūnais, saulėje džiovintais pomidorais, sūriu, dešra ar kumpiu. Kadangi ši duona labai panaši į storapadę picą, ji gali būti valgoma ir viena arba tiekiama kaip užkandis prie vyno.

 

Arabiška pita

Arabiška pita 4 asm.

Vidurio Rytų ir Viduržemio jūros regiono gyventojams kasdienę duoną atstoja apvalūs kvietinių miltų papločiai. Pitos valgomos vienos, tiekiamos prie mėsos ir daržovių patiekalų, naudojamos susuktiems sumuštiniams gaminti. Kepant aukštoje temperatūroje papločiai išsipučia ir tampa tuščiaviduriai. Įpjovus pitos šoną, į vidų galima pridėti keptos mėsos, daržovių ir padažo. Užkandžiui siūlomi gabalėliais pjaustyti papločiai su įvairiausiais mirkalais, pavyzdžiui, gaiviu tzatziki padažu arba pikantišku avinžirnių užtepu.

 

Picų paplotėliai su kumpiu ir ananasais

Picų paplotėliai su kumpiu ir ananasais 4 asm.

Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Grietinę, kefyrą arba rūgpienį supilkite į dubenį, suberkite druską, supilkite aliejų ir įdėkite kiaušinio trynį. Viską išmaišykite. Suberkite miltus ir užmaišykite tešlą. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite 15...
Skanūs virtinukai

Skanūs virtinukai 2 asm.

1. Varškę pertrinkite per sietelį, įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite. Suberkite druską, cukrų, įdėkite suminkštėjusį sviestą (kambario temperatūros sviestą dėkite į dubenėlį ir kiek pasukite šaukštu – suminkštės) ir viską gerai išsukite iki...
Mielinis rabarbarų pyragas

Mielinis rabarbarų pyragas 6 asm.

1. Į miltus įberkite druskos, supilkite aliejų, pusėje stiklinės šilto vandens išleistas mieles, užminkykite tešlą ir palikite šiltoje vietoje, kad pakiltų. 2. Rabarbarus nulupkite, supjaustykite gabaliukais, apibarstykite cukrumi ir išmaišykite....