„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Miltai - visi receptai 17 puslapis

Gazelės rageliai

Gazelės rageliai 8 asm.

1. Persijokite miltus į dubenį. Įmuškite kiaušinio trynį į 125 ml (maždaug pusę puodelio) vandens ir supilkite į miltus kartu su išlydytu sviestu ir apelsinų žiedų vandeniu. 2. Viską sumaišykite, minkykite apie 5 min., kol susiformuos elastinga teš...
Pica su kumpiu ir gražgarstėmis

Pica su kumpiu ir gražgarstėmis 3 asm.

1. Ant didelės medinės lentos kelis kartus persijokite su druska sumaišytus miltus. Iš miltų suformuokite kauburėlį, viduryje padarykite duobutę, į ją supilkite alyvuogių aliejų, sutrupinkite mieles, suberkite cukrų, užpilkite šiek tiek šilto...
Pyragaičiai su uogiene

Pyragaičiai su uogiene 4 asm.

1. Mieles ištirpinkite šlakelyje pieno, sumaišykite su cukrumi, miltais, likusiu pienu ir palikite maždaug 15 minučių, kad tešla pakiltų. 2. Į tešlą įmuškite kiaušinį, įmaišykite kambario temperatūros sviestą, įberkite žiupsnelį druskos ir už...
Paštetas krepšeliuose

Paštetas krepšeliuose 6 asm.

1. Pirmiausia paruoškite tešlą: miltus persijokite į gilų dubenį, sumeskite kubeliais pjaustytą šaltą sviestą ir pirštais trinkite, kol išeis trupiniai. 2. Tada į trupinius suberkite sūrį, pagal skonį druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų, į...
Pailgų  sumuštinių  batonėliai

Pailgų sumuštinių batonėliai 4 asm.

1. Visus miltus sumaišykite. Kambario temperatūros mieles ištrinkite su cukrumi ir druska. Supilkite rūgpienį arba pasukas, taip pat pusę miltų mišinio ir aliejų. Gerai išmaišykite. Įmaišę likusius miltus minkykite tol, kol tešla nebelips prie indo...
Batonėliai su  šafranu  ir saulėgrąžomis

Batonėliai su šafranu ir saulėgrąžomis 8 asm.

1. Ištirpintą sviestą dubenyje sumaišykite su pienu. Drungname mišinyje ištirpinkite mieles, įberkite šafrano arba ciberžolės. 2. Miltus sumaišykite su cukrumi, kardamonu ir druska. Supilkite mielių mišinį ir užminkykite tešlą (jeigu reikia, į...
Kiniškai paruoštos žuvys

Kiniškai paruoštos žuvys 6 asm.

1. Iš miltų, krakmolo, baltymo, žiupsnelio druskos ir vandens užmaišykite tešlą (kaip blynams). 2. Žuvis supjaustykite stambokais gabalėliais, kiekvieną pamerkite į tešlą. Dėkite į gilioje keptuvėje įkaitintą aliejų ir virkite, kol gražiai pagels....
Keptos žuvys su garstyčių padažu

Keptos žuvys su garstyčių padažu 6 asm.

1. Žuvų gabalėlius nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, sudėkite į folija išklotą skardą. 2. Nedideliame inde sumaišykite aliejų, citrinų sultis, maltą papriką ir pusę šaukštelio druskos. Šiuo mišiniu aptepkite žuvų filė ir kepkite 160 °C orkaitė...
Amerikietiška  pusryčių  duonelė

Amerikietiška pusryčių duonelė 6 asm.

1. Dubenyje gerai sumaišykite birius produktus. Kitame inde išsukite lengvai išplaktą kiaušinį, kefyrą (arba rūgpienį) ir tirpintą sviestą. Skystą masę supilkite ant sausos ir gerai, bet greitai išmaišykite – jei užtruksite, duonelė bus kieta. 2....
Indiška duonelė „naan“

Indiška duonelė „naan“ 6 asm.

1. Mieles inde sutrupinkite į drungną vandenį, įberkite druskos ir cukraus. Supilkite jogurtą. Po to pakaitomis pilkite tai aliejaus, tai miltų ir minkykite. Uždenkite ir palikite iškilti dvigubai – tam prireiks maždaug 2 valandų. 2. Orkaitę į...
Jogurtinė pusryčių  duonelė  su varške

Jogurtinė pusryčių duonelė su varške 4 asm.

1. Pirmoji diena. Sumaišykite jogurtą ir grūdėtąją varškę, po to įmaišykite ryžių dribsnius. Indą uždenkite maistine plėvele, padėkite į šaldytuvą ir palikite pernakt. 2. Antroji diena. Sumaišykite druską, miltus, sviestą arba aliejų, kukurūzų...
Prancūziški  raguoliai

Prancūziški raguoliai 6 asm.

1. Dubenyje mieles ir cukrų ištirpinkite piene. Mišinį palikite15–20 minučių, kad mielės pradėtų kilti. 2. Miltus persijokite ir su druska suberkite į pieną ir mieles. Supilkite išplaktą kiaušinį ir 6–7 minutes minkykite. Dėkite tešlą į aliejumi iš...
Indiški  pusryčių  rageliai  su sezamais

Indiški pusryčių rageliai su sezamais 6 asm.

1. Miltus dubenyje sumaišykite su cukrumi ir kardamonu. 2. Sviestą ištirpinkite, supilkite pieną. Į drungną mišinį įmaišykite mieles. 3. Mielių mišinį sumaišykite su miltais ir užminkykite tešlą. Jei reikia, dar įberkite miltų ir minkykite, kol...
Paplotėliai su  slyvomis

Paplotėliai su slyvomis 6 asm.

1. Dubenyje išmaišykite mieles, cukrų ir pieną. Palaikykite, kol ims rastis burbuliukų. 2. Tuomet suberkite miltus, druską, aliejų ir mediniu šaukštu sumaišykite iki vientisos masės. 3. Minklę 20–25 minutes minkykite rankomis, kol taps elastinga,...
Ant grotelių  kepami  paplotėliai

Ant grotelių kepami paplotėliai 6 asm.

1. Dubenyje mieles ištrinkite su cukrumi ir šiltu vandenių ir palikite 10–15 minučių, kad pradėtų rūgti. 2. Tuomet į mielių mišinį įpilkite 2 šaukštus aliejaus, suberkite miltus, pasūdykite ir tešlą gerai išminkykite. Jei minklė atrodo labai minkš...
Indiški  paplotėliai,  kepti keptuvėje

Indiški paplotėliai, kepti keptuvėje 6 asm.

1. Iš miltų, vandens ir druskos užmaišykite minkštą tešlą. Mažiausiai 5 minutes minkykite rankomis arba virtuviniu kombainu, kol tešla taps vientisa. Jei tešla kietoka, įpilkite dar vandens. 2. Uždenkite ir valandai padėkite į šaldytuvą. 3. Ant...
Naminių  sumuštinių  paplotėliai

Naminių sumuštinių paplotėliai 6 asm.

1. Suberkite miltus į dubenį, viduryje padarykite duobutę. 2. Šiek tiek pašildykite maždaug 160 ml vandens. 3. Į duobutę sutrupinkite mieles, supilkite cukrų ir 4 šaukštus šilto vandens. 4. Mielių masę lengvai ištrinkite, užberkite trupučiu miltų...
Pitos  paplotėliai

Pitos paplotėliai 6 asm.

1. Dubenyje su šiltu vandeniu ištirpinkite mieles, įberkite druskos, supilkite miltus, aliejų ir suminkykite tešlą. 2. Aptepkite ją aliejumi, suvoliokite į rutulį, įdėkite į dubenį, uždenkite rankšluosčiu ir palikite maždaug 1 valandai, kad pakiltų...
Sumuštinių  paplotėliai  su varške

Sumuštinių paplotėliai su varške 4 asm.

1. Dubenyje varškę išsukite su kiaušiniais, žiupsneliu druskos ir cukrumi. Kitame inde kepimo miltelius suberkite į grietinę, tuomet sukrėskite varškės masę. 2. Sukdami po truputį suberkite miltus. Jei minklė per minkšta, pridėkite dar miltų. 3....
Pyragėliai su  špinatais

Pyragėliai su špinatais 8 asm.

1. Mieles sutrinkite šakute ir išsukite su cukrumi. 2. Supilkite vandenį, išmaišykite ir palikite šiltoje vietoje 15 minučių. 3. Miltus išsijokite į dubenį, supilkite mielių masę, aliejų, įberkite druskos ir užminkykite tešlą. 4. Dubenį už...