„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Miltai - visi receptai 24 puslapis

Gardus citrinų pyragas

Gardus citrinų pyragas 6 asm.

1. Paruoškite tešlą: atšaldytą sviestą su persijotais miltais ir milteliniu cukrumi sukapokite peiliu. Įpilkite šalto vandens, išminkykite ir iškočiokite. Tešla ištieskite 23 cm skersmens apskritos išardomos skardos dugną, kraštus ir mažiausiai...
Blynai su obuoliais ir riešutais

Blynai su obuoliais ir riešutais 4 asm.

1. Iš nurodytų produktų užmaišykite tešlą ir palikite pusvalandį. Puode ant mažos ugnies pagardams cukrų kaitinkite tol, kol parus. Suberkite riešutus ir išmaišykite. Masę sudėkite ant kepimo popieriaus, atvėsinkite ir sukapokite. 2. Obuolius...
Pomidorų ir sūrio pyragas

Pomidorų ir sūrio pyragas 6 asm.

1. Sviestą atšaldykite, supjaustykite kubeliais. Suberkite miltus į virtuvinio kombaino indą, sudėkite sviestą, pasūdykite, įpilkite 4–5 šaukštus vandens. Užminkykite kietoką tešlą, suvyniokite į plėvelę ir pusvalandį palaikykite šaldytuve. 2....
Apelsininis keksas

Apelsininis keksas 6 asm.

1. Iki baltumo išsukite sviestą su cukrumi. Sukdami po vieną sumuškite visus kiaušinius ir supilkite trynius. Miltus persijokite su krakmolu ir kepimo milteliais. 2. Į išsuktą kiaušinių masę suberkite sutarkuotas apelsinų ir citrinų žieveles, į...
Varškės apkepas su razinomis

Varškės apkepas su razinomis 4 asm.

1. Per sietelį pertrinkite varškę. Į varškę supilkite grietinėlę, suberkite dalį miltų, supilkite kiaušinių trynius ir viską gerai sumaišykite. Tada suberkite likusius miltus, cukrų ir sutarkuotą vienos citrinos žievelę. Į šią masę supilkite iki...
Citrinų pyragas

Citrinų pyragas 4 asm.

1. Į dubenį suberkite miltus, kepimo miltelius ir druską. Viską sumaišykite. 2. Sviestą išsukite, suberkite cukrų, po vieną muškite kiaušinius ir palengva maišykite. Maišykite, kol masė taps tiršta ir jos bus dvigubai daugiau. 3. Pamažu berkite...
Tirpstantis burnoje obuolių pyragas

Tirpstantis burnoje obuolių pyragas 6 asm.

1. Iš kiaušinio, miltų, grietinės, sviesto užminkykite tešlą. Jei reikia, įpilkite vandens. Iš tešlos iškočiokite keturis plonus lakštus. Obuolius supjaustykite plonais griežinėliais. 2. Į riebalais išteptą skardą dėkite tešlos lakštą, ant jo 1/3...
Makaronų salotos su lašiša

Makaronų salotos su lašiša 4 asm.

1. Pagaminsite per 50 min. neskaičiuojant tešlos brandinimo ir džiovinimo laiko. 2. Miltus suberkite ant lentelės, viduryje padarykite duobutę. Įmuškite kiaušinius, supilkite aliejų, įberkite druskos ir suminkykite elastingą tešlą. Palikite...
Virtinukai su rikota ir pomidorų bei bazilikų padažu

Virtinukai su rikota ir pomidorų bei bazilikų padažu 4 asm.

1. Į dubenį suberkite dvi stiklines miltų, supilkite aliejų ir gerai ištrinkite masę švariomis sausomis rankomis. Supilkite verdantį vandenį ir gerai išmaišykite. Suberkite likusius miltus ir suminkykite. Palikite masę vėsti. 2. Rikotą sudėkite į...
Virtinukai su ožkų sūriu ir smidrais

Virtinukai su ožkų sūriu ir smidrais 4 asm.

1. Miltus sumaišykite su druska ir suberkite ant lentelės. Viduryje padarykite duobutę,  įmuškite kiaušinius, sudėkite trynį. Plakite kiaušinius šakute nuo kraštų vis pasemdami miltų, kol masė sulips, tada suminkykite rankomis. Palikite pusvalandž...
Virtinukai su slyvomis

Virtinukai su slyvomis 4 asm.

1. Nuskustas bulves išvirkite pasūdytame vandenyje ir sugrūskite. Lydytą vėsų sviestą šakute suplakite su kiaušiniu, supilkite ant bulvių. Suberkite miltus ir suminkykite tešlą (jeigu limpa prie rankų, įberkite miltų). 2. Slyvas nuplaukite,...
Blynai su slyvomis

Blynai su slyvomis 4 asm.

1. Slyvas perpjaukite pusiau, jei labai didelės supjaustykite griežinėliais. 2. Kiaušinius išplakite su pasukomis, įmaišykite ištirpintą ir atvėsintą sviestą. 3. Miltus, kepimo miltelius, cukrų ir druską išmaišykite, suberkite į kiaušinių masę ir...
Blynai su salierais

Blynai su salierais 2 asm.

1. Salierus susmulkinkite. Česnaką sutrinkite. 2. Avižinius dribsnius 15 min. pamirkykite sultinyje. 3. Visus produktus suberkite į gilų dubenį, sumaišykite, kad gautųsi vientisa tešla, ir jau galite kepti. Recepto autorė Jovita Simanaitytė
Sodos duona

Sodos duona 4 asm.

1. Abiejų rūšių miltus, dribsnius, sodą ir druską sumaišykite giliame dubenyje. 2. Sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą ir pirštais su miltais trinkite tol, kol gausite birius it smėlis trupinius. 3. Supilkite jogurtą, išmaišykite mediniu šaukš...
Naminiai makaronai

Naminiai makaronai 2 asm.

Naminiai makaronai arba pici – tai tokie beveik spagečiai, tik penkiskart storesni, netaisyklingos formos itališki makaronai. Arba makaronai pradinukams. Paprastai gaminami namuose ir valgomi švieži, tačiau galima rasti ir džiovintų. Kodėl pradinukams? Nes jiems pagamint nereik visai jokių įgūdžių, kočėlo ar pastos gaminimo aparato. Tik rankų ir tvirto paviršiaus :) Man ypač patiko tešla – su ja lengva dirbti, vos vos limpa prie rankų, bet yra elastinga kaip plastilinas. Ir skonis išvirusių makaronų koks geras!

Švieži makaronai

Švieži makaronai 4 asm.

1. Kiaušinius iki vientisos masės suplakite su aliejumi ir druska, tada supilkite į iš anksto ant stalo suformuotą miltų kauburėlį ir rankomis kantriai minkykite tešlą tol, kol ji pasidarys blizgi ir tampri. Jei tešla atrodo kietoka, galima įmaiš...