Virtus grybus ir svogūną sumalkite, įberkite druskos ir pipirų, pakepinkite keptuvėje su aliejumi, atvėsinkite. Keletą grybų galvučių palikite papuošimui. Išvirtas su lupenom bulves atvėsinkite, nulupkite, sumalkite, įberkite druskos, miltų ir iš...
Kiaušinius plakite su cukrumi, supilkite aliejų. Pilkite pieną, nuolat maišydami suberkite miltus su kepimo milteliais. Viską gerai išmaišykite, sudėkite sutrintus bananus ir sukapotą (arba sutarkuotą) šokoladą. Tešlą tolygiai paskirstykite...
Kokoso drožles, sezamų sėklas ir žemės riešutus apkepinkite. Žemės ir graikinius riešutus šiek tiek pasmulkinkite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, soda ir druska. Kitame inde morkas sumaišykite su riešutais, kokosais, sėklomis ir...
Miltus sumaišykite su cukrumi, kakava ir kepimo milteliais. Sviestą sumaišykite su kiaušiniu ir pienu. Abu mišinius sujunkite, pastoviai maišydami suberkite tarkuotą šokoladą. Tešlą sukrėskite į kepimo formas (užpildant tik kiek daugiau nei pusę,...
PARUOŠKITE ĮDARĄ
Keptuvėje įkaitinkite šaukštą alyvuogių aliejaus. Suberkite smulkiai supjaustytą svogūną ir pakepinkite, kol šis taps skaidrus ir suminkštės. Suberkite kapotą česnaką ir pakepinkite dar minutę. Jei naudojate, suberkite į keptuvę...
Iš pradžių pagaminkite varškės tešlą: ištirpinkite sviestą ant nedidelės ugnies; varškę pertrinkite per sietelį, kad joje nebūtų gumulėlių. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, druska, tuomet sudėkite sutrintą varškę ir ištirpintą sviestą....
IŠKEPKITE KEKSIUKUS
Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros. Paruoškite 12 standartinio dydžio keksiukų formelių. Į dubenį įmuškite kiaušinius ir suberkite cukrų. Plakite elektriniu plaktuvu iki purios masės, kol cukrus ištirps. Supilkite...
Iš miltų, kiaušinių trynių, vandens ir druskos išminkykite tešlą. Įdarui keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto ir pakepinkite jame smulkiai sukapotą svogūną. Pakepintą svogūną sumaišykite su malta jautiena, žiupsniu druskos ir pipirų. Paruoštą...
PARUOŠKITE KARAMELIZUOTAS KRIAUŠES
Kriaušes nuplaukite, perpjaukite per pusę ir išpjaukite sėklalizdžius. Supjaustykite vidutinio storio skiltelėmis. Dubenėlyje sumaišykite cukrų, cinamoną, citrinų sultis ir medų. Į dubenėlį sudėkite kriaušių...
PARUOŠKITE KARAMELIZUOTĄ KIAULIENOS ŠONINĘ
Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą. Dubenėlyje sumaišykite rudąjį cukrų ir cinamoną. Kiekvieną šoninės riekelę iš abiejų pusių apvoliokite cukraus ir...
Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros. Kepimo popieriumi arba folija išklokite 16 cm skersmens kepimo indą. Į didelį dubenį sudėkite kiaušinio baltymą. Plakite elektriniu plaktuvu, kol gausite minkštas baltas putas. Toliau plakdami,...
Iš miltų, varškės, žiupsnio druskos ir vandens išminkykite kietoką, pakankamai tvirtą tešlą. Tešlą tarp delnų suvyniokite į piršto storumo volelius. Volelius supjaustykite 3–4 cm gabalėliais. Kiekvieną gabalėlį braukite per tarkos antrą pusę,...
Pieną pašildykite iki maždaug 100 °C temperatūros – jis turi būti šiltas, bet ne karštas. Suberkite į pieną cukrų (1 valg. š.) ir sausas mieles. Išmaišykite šluotele, kol cukrus ir sausos mielės ištirps. Uždenkite dubenėlį švariu rankšluostėliu...
Iš pradžių paruoškite trapų pagrindą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Į dubenėlį su atvėsusiu tirpintu sviestu suberkite rudąjį cukrų ir išmaišykite. Įmuškite kiaušinį, supilkite vanilės ekstraktą ir išplakite elektriniu plaktuvu....
Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C. Grikius perplaukite po tekančiu vandeniu, suberkite į gilią lėkštę ir užpilkite šaltu virintu vandeniu. Palikite stovėti 2–3 valandoms. Išvirkite stambiai supjaustytas morkas. Kruopščiai jas nusunkite ir sutrinkite...