„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Miltai - visi receptai 8 puslapis

Paprikos žiedeliai

Paprikos žiedeliai 2 asm.

Miltus, kiaušinius, aliejų ir prieskonius sumaišykite iki vientisos masės. Jei ji per tiršta, įpilkite vandens. Papriką supjaustykite griežinėliais, pamirkykite  juos paruoštoje miltų masėje ir dėkite į puodą su aliejumi, kols griežinėliai apskrus....
Naminiai makaronai

Naminiai makaronai 3 asm.

Miltus ir druską išsijokite per sietelį. Viduryje padarykite duobutę ir įmuškite į ją tris kiaušinius. Šakute pradėkite plakti kiaušinius, sumaišydami trynius ir baltymus. Toliau plakdami šakute, palaipsniui sumaišykite miltus su kiaušiniais....
Virtiniai su brokoliniais kopūstais

Virtiniai su brokoliniais kopūstais 2 asm.

Giliame inde sumaišykite miltus ir žiupsnelį druskos. Supilkite vandenį ir išminkykite tešlą. Brokolinius kopūstus virkite 4 minutes. Paskui kruopščiai nupilkite vandenį, išgarinkite skysčio likučius. Nusausintus brokolinius kopūstus sutrinkite...
Vanilinis pyragėlis puodelyje

Vanilinis pyragėlis puodelyje 2 asm.

Puodelyje (250 ml) šakute sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius, vanilės ekstraktą, išplaktą kiaušinį, vanilinį jogurtą ir aliejų iki vientisos masės. Dėkite puodelį į mikrobangų krosnelę ir kepkite 2–4 minutes, patikrindami kas minutę....
Šokoladinis pyragėlis puodelyje

Šokoladinis pyragėlis puodelyje 2 asm.

Puodelyje (250 ml) šakute sumaišykite miltus, cukrų, kakavos miltelius, kepimo miltelius, druską, išplaktą kiaušinį, pieną ir aliejų iki vientisos masės. Jei norite, į vidų įspauskite du karamelinius saldainius. Dėkite puodelį į mikrobangų...
Avižinių dribsnių blynai su pievagrybių padažu

Avižinių dribsnių blynai su pievagrybių padažu 4 asm.

Iš vakaro avižinius dribsnius užpilkite pienu ir vandeniu. Išmaišykite, uždenkite maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve per naktį. Kitą dieną į dubenį su avižiniais dribsniais suberkite miltus, įmuškite kiaušinius, suberkite prieskonius. Išmaiš...
Prancūziškas batonas

Prancūziškas batonas 4 asm.

Dideliame dubenyje sumaišykite sausas mieles, šiltą vandenį, cukrų ir aliejų. Išmaišykite, kol mielės ir cukrus ištirps. Uždenkite švariu rankšluostėliu ir palaikykite šiltoje vietoje apie 10 minučių, kol paviršius suputos. Į dubenį su mielėmis...
Lenkiški koldūnai

Lenkiški koldūnai 4 asm.

Iš miltų, kiaušinio, gazuoto vandens ir druskos išminkykite tešlą. Iškočiokite ją ir stikline išspauskite apskritimus. Jautieną sumalkite. Į faršą įdėkite pipirų, česnako, čiobrelių ir mairūno. Į tešlos apskritimų vidurį dėkite šaukštelį faršo,...
Švilpikai

Švilpikai 4 asm.

Bulves su lupenomis gerai nuplaukite, sudėkite į vidutinio dydžio puodą, užpilkite vandeniu, įberkite žiupsnį druskos. Išvirkite. Išvirusias bulves nulupkite ir sumalkite mėsmale ar sutrinkite trintuve. Sutrintas bulves sumaišykite su miltais,...
Graikiško jogurto suflė

Graikiško jogurto suflė 5 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros. Mažu gabalėliu sviesto labai plonai ištepkite penkias mažas kepimo formeles. Apibarstykite trupučiu cukraus. Dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite graikišką jogurtą, kiaušinių trynius, miltus, druską,...
Sausainiai su džiovintais pomidorais

Sausainiai su džiovintais pomidorais 4 asm.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Į gilų dubenį gabalėliais supjaustykite sviestą. Muškite kiaušinį. Suberkite smulkiais kubeliais supjaustytus džiovintus pomidorus. Berkite druską. Masę minkykite tarp pirštų, kol sviestas išsilydys nuo kū...
Šokoladiniai keksiukai su burokėliais

Šokoladiniai keksiukai su burokėliais 4 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Pasiruoškite 16 standartinio dydžio keksiukų kepimo formelių. Virtus burokėlius supjaustykite gabalėliais, sudėkite į maisto smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės. Atidėkite į šalį. Į dubenį...
Šokoladiniai keksiukai

Šokoladiniai keksiukai 4 asm.

Orkaitę įkaitinkite iki 185 laipsnių. Šokoladą sulaužykite į gilią lėkštę. Čia pat sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą. Lėkštę įstatykitevį didesnį dubenį su karštu vandeniu ir lydykite, kol neliks gumulėlių. Kiaušinių trynius atsikirkite nuo...
Sūrio spurgos su jalapenu

Sūrio spurgos su jalapenu 4 asm.

Pusę kiaušinio baltymo išplakite iki putų, supilkite miltus ir tarkuotą sūrį. Viską išmaišykite iki vientisos masės. Iš gautos masės formuokite rutuliukus į kuriuos dėkite jalapeno gabaliuką. Rutuliukus apvoliokite likusiame baltyme ir džiūvėsiuose....
Šokoladiniai pyragaičiai

Šokoladiniai pyragaičiai 6 asm.

Labai gerai išplakite kiaušinius ir trynius su cukrumi „Farinu“. Įsijokite miltus. Išplakite dar sykį. Ištirpinkite šokoladą su sviestu dubenėlyje, įmerktame į karštą vandenį, ir įmaišykite į kiaušinių masę. Formeles patepkite sviestu ir...
Apverstas kriaušių pyragas

Apverstas kriaušių pyragas 6 asm.

Karamelei į puodą supilkite šviesųjį sirupą ir vandenį, suberkite cukrų „Fariną“ ir vanilinį cukrų. Maišydami kaitinkite ant nesmarkios ugnies. Kai cukrus ištirps, supilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kriaušes supjaustykite 0,5 cm storio...
Trupinių, riešutų ir uogienės desertai

Trupinių, riešutų ir uogienės desertai 6 asm.

Į virtuvinį kombainą sumeskite pasmulkintą šaltą sviestą, kiaušinį, užberkite cukraus miltelius, druską ir miltus. Paruoškite birią tešlos trupinių masę ir padėkite į šaldytuvą. Obuolius nuplaukite, supjaustykite mažais gabaliukais ir padalinkite...
Šokoladinis pyragas su džiovintomis slyvomis

Šokoladinis pyragas su džiovintomis slyvomis 6 asm.

Slyvas nuplikykite, nusausinkite, suberkite į dubenėlį ir apliekite brendžiu. Palikite 1-3 val. pamerktas. Baltymus išplakite su druska iki putų. Kiaušinius su cukranendrių cukrumi kitame dubenėlyje irgi išplakite iki putų. Šokoladą ištirpinkite...
Sausainiai su lazdynų riešutais

Sausainiai su lazdynų riešutais 6 asm.

Kambario temperatūros sviestą elektriniu plaktuvu išplakite su cukraus milteliais bei vaniliniu cukrumi ir tryniu. Į sviesto masę suberkite sumaltus lazdynų riešutus bei likusius išsijotus komponentus. Ant miltais pabarstyto stalo suminkykite teš...
Kepti makaronai su sūriu

Kepti makaronai su sūriu 6 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 190º C temperatūros. Gabalėliu sviesto ištepkite 20x30 cm dydžio gilesnį kepimo indą. Atidėkite į šalį. Šviesią duoną ar batoną supjaustykite mažais gabalėliais ir suberkite į dubenį. Supilkite tirpintą sviestą ir išmaiš...