Slyvas nuplikykite, nusausinkite, suberkite į dubenėlį ir apliekite brendžiu. Palikite 1-3 val. pamerktas. Baltymus išplakite su druska iki putų. Kiaušinius su cukranendrių cukrumi kitame dubenėlyje irgi išplakite iki putų. Šokoladą ištirpinkite...
Kambario temperatūros sviestą elektriniu plaktuvu išplakite su cukraus milteliais bei vaniliniu cukrumi ir tryniu. Į sviesto masę suberkite sumaltus lazdynų riešutus bei likusius išsijotus komponentus. Ant miltais pabarstyto stalo suminkykite teš...
Meduolius arba mėgstamus sausainius sulaužykite nedideliais gabalėliais. Tirštą graikišką jogurtą (arba tirštą grietinę) sumaišykite su milteliniu cukrumi ir citrinos sultimis. Konservuotus abrikosus ar persikus supjaustykite vidutinio dydžio...
Į didelį dubenį išsijokite miltus, druską ir miltelinį cukrų. Viduryje išsijotų miltų padarykite duobutę. Į ją įmuškite kiaušinius. Šluotele pradėkite plakti kiaušinius, pamažu į juos įplakdami ir dubenyje esančius miltus. Dubenėlyje sumaišykite...
Miltus, kakavos ir kepimo miltelius, vanilinį cukrų persijokite per sietelį į dubenį. Į miltus supilkite lydytą sviestą, suberkite kokosų drožles, supilkite plaktus kiaušinių trynius ir suminkykite tešlą. Ją susukite į maistinę plėvelę ir 30 minuč...
Miltus, kakavą ir kepimo miltelius persijokite per sietelį, suberkite cukrų ir nutarkuotas apelsinų žieveles. Pamažėle supilkite grietinėlę, apelsinų likerį, suberkite tarkuotą šokoladą ir viską gerai išmaišykite. Po truputį tešlos krėskite į...
Varškės apkepas Išplakite mikseriu kiaušinius, vaškę, mascarpone sūrį ir miltelinį cukrų. Miško uodų jogurtą sumaišykite su manų kruopomis. Palaukite kol išbrinks ir sumaišykite su visa mase. Pilkite į silikoninį indą (todėl nereikia...
Inde pakaitikite išmaišytą sviestą, medų, kakavą, meduolių prieskonius ir miltelinį cukrų. Įmaišykite persijotus miltus su kepimo milteliais arba soda, įmuškite kiaušinius, išmaišykite ir suminkykite tešlą. Atidėkite tešlą 15 min. į šoną....
Sviestą, pieną, medų ir cukrų dėkite į puodą ir viską ištirpinkite, kai viskas ištirpsta sudėkite prieskonius, kartais pamaišydami virkite ant silpnos ugnies 5 minutes. Miltus persijokite su kepimo milteliais ir į juos supylus truputį atvėsintą...
Pagrindas: Sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir sukapokite su atšaldytu sviestu. Sudėkite likusius produktus ir išminkykite tešlą. Tešlą suvyniokite į polietileno plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių. Įdaras: Maišykite visus...
Tortas 24-26 cm. skersmens Matavimui naudojama 200 ml stiklinė Papločiai. Į puodą berkite cukrų, dėkite sviestą ir medų. Statykite ant vandens garų vonelės, ir nuolat maišydami kaitinkite, kol masė taps vienalytė ir ištirps cukrus. Tuomet masę atvė...
Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite cukrų, tirpintą sviestą ir medų, viską gerai išmaišykite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais (iš karto visų miltų siūlau nenaudoti, galbūt reikės kiek mažiau) ir prieskoniais, į mišinį suberkite į kiauš...
Prikaistuvyje sumaišykite plakamąją grietinėlę, sviestą, cukraus miltelius, šviesųjį sirupą ir prieskonius. Užvirinkite. Susmulkinkite šokoladą ir sudėkite į grietinėlės mišinį. Maišykite, kol šokoladas ištirps. Padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų...
Kiaušinius išplakite su pienu, kakava ir cukraus milteliais. Kokosų aliejų išlydykite, truputį ataušinkite, išmaišykite su vaniliniu cukrumi ir įmaišykite į kiaušinių plakinį. Stačiakampę kekso ar pašteto formą išklokite maistine plėvele, į...
Sviestą ištrinkite su cukraus milteliais ir kakava. Suberkite sausainių trupinius, supilkite grietinėlę, vanilės esenciją. Viską išsukite maišikliu iki vienalytės masės ir porą valandų palaikykite šaldytuve. Sustingusią masę padalykite į 30 dalių....
Kambario temperatūros margariną išsukite su abiejų rūšių cukrumi. Kai masė pasidarys puri, po vieną įmuškite kiaušinius (visą laiką maišyti), sulašinkite vanilės esenciją. Viename inde sumaišykite abiejų rūšių miltus ir kepimo miltelius. Mišinį...
Atšildytą tešlą kuo ploniau iškočiokite, patepkite sviestu, apibarstykite milteliniu cukrumi, susmulkintais riešutais, suvyniokite voleliu ir valandą palaikykite šaldytuve, kad gerai sustingtų. Tada tešlos volelį supjaustykite kuo plonesniais griež...