Vasara – lengvų desertų ir uogų laikas, o kai diena itin karšta, retas apisieina be ledų. Domantė Slapšinskaitė, „But First – Food“ tinklaraščio įkūrėja ir autorė, sako, kad vasarą verta rinktis lengvus, gaivius, greitai pagaminamus bei nekaloringus desertus. Vieno tokio receptą šįsyk ji ir siūlo.
Miško žvėrys: Jei jūs, kaip ir aš, sunkiai besulaukiate Kūčių, kad galėtumėte šaukštas po šaukšto kabinti aguonų pieną, šie ledai – jums.
FeedMySister.com: Ledai gražina į vaikystę! Net suaugę rimti dėdės ir tetos leidžia sau laižyti ledus. Nežinodama niekada nepasakyčiau, kad šiuose leduose yra avokado – tai tiesiog labai skanūs šokoladiniai ledai. Net tie kurie avokado nevalgo, su džiaugsmu sulaižo savo porciją ir prašo pakartoti. Būtent avokadai šiems ledams suteikia kreminę konsistenciją.
Norint pagaminti skanius šokoladinius ledus svarbiausia pasirinkti kokybišką juodą šokoladą. Patariama rinktis turintį daugiau nei 70 proc. kavos pupelių.
Puikūs purūs ledai, kuriuos gaminant prireiks gana netikėto ingrediento – kiaušinių.
Jei norite pasigaminti gardžių ledų, tačiau negalite tam skirti daug laiko – pradėkite nuo klasikinio plombyro. Jis universalus, nes kiekvienas gali pasiskaninti ledus norimu saldžiu užpilu, uogiene ar šviežiais vaisiais, šie ledai taip pat puikiai tiks šalia vaisių pyrago.