„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Nesaldus pyagas - visi receptai

Cukinijų tarta su varške

Cukinijų tarta su varške 6 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Beveik kiekvieną tartą galima patiekti šiltą arba visai atvėsusia, tad tai yra praktiškas patiekalas skanauti ne tik namuose, bet ir gamtoje. Aš šia gaivia cukinijų tarta mėgavausi gamtoje. Dėl praktiškumo išsivežiau ją su visa kepimo forma, žali medžių lapai atstojo lėkštutes, o stalo įrankių tartai šiaip ar taip, vargu, ar reikia.

Kišas su žalumynais ir cukinija

Kišas su žalumynais ir cukinija 6 asm.

Tai puikus patiekalas vakarienei, kurį gali lydėti lengvos salotos, o kitą dieną atšalęs pyrago gabaliukas taps puikiais priešpiečiais ar net pietumis. Jau nekalbant apie tai, kad toks pyragas gali tapti didžiausia pikniko staigmena. Šįsyk išbandykite prancūzišką klasiką – kišą su žalumynais, porais ir cukinija.

Trapios tešlos pyragas su kopūstais

Trapios tešlos pyragas su kopūstais 8 asm.

Strelkabelka.lt: Šį receptą jau kuris laikas vis įtraukiu į savo valgiaraštį. Neįtikėtina, kaip gerai gali „susigroti“ keli paprasti ingredientai – svogūnas, paprika ir kopūstas. Pagrindui čia tinka bet kokia trapi tešla. Mano šį kartą yra su taukais.

Kopūstų pyragas su spanguolėmis

Kopūstų pyragas su spanguolėmis 6 asm.

1. Į miltus sudėkite pjaustytą sviestą, įmuškite kiaušinį, įpilkite vandens, įberkite druskos ir užminkykite tešlą. Jos rutulį suvyniokite į foliją ir dėkite į šaldytuvą. Už 1 val. iškočiokite iš tešlos skritulį, aplipdykite kepimo indą, subadykite...
Bulvių pyragas su grybų paštetu

Bulvių pyragas su grybų paštetu 6 asm.

1. Pirmiausia paruoškite grybų įdarą: svogūnus nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite svieste. Kai svogūnai pasidarys permatomi, sumeskite mėsmale sumaltus grybus, virtus kiaušinius. Masę pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais...
Daržovių pyragas su pesto padažu

Daržovių pyragas su pesto padažu 4 asm.

1. Cukinijas supjaustykite pusračiais, svogūną – pusžiedžiais, o morkas – ritinėliais. Tešlą gerai iškočiokite, kad ji būtų 3 mm storumo. 2. Tešla suformuokite norimą formą, subadykite šakute. Pyrago pagrindą gerai ištepkite pesto padažu. 3. Darž...
Piemenėlių pyragas

Piemenėlių pyragas 6 asm.

1. Bulves nuskuskite, išvirkite pasūdytame vandenyje, sugruskite su karštu pienu ir sviestu. 2. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūnus. Nuskuskite morką, supjaustykite šiaudeliais. 3. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, trumpai...
Pyragas su lašiša ir varške

Pyragas su lašiša ir varške 6 asm.

1. Iš margarino, miltų, druskos, cukraus ir vandens užminkykite tešlą ir apie 2 valandas laikykite šaldytuve. 2. Lašišos filė apšlakstykite citrinų sultimis, pabarstykite žuvų prieskoniais, pasūdykite ir apkepinkite keptuvėje. Cukiniją, morką...
Kiaušinių pyragas su kumpiu

Kiaušinių pyragas su kumpiu 5 asm.

1. Iškočiota tešla išklokite riebalais pateptą kepimo formą taip, kad papločio kraštai būtų pakilę. Suformuokite dar vieną apskritą paplotį pyrago viršui uždengti. 2. Tešlą aptepkite sviestu, ant viršaus uždėkite kumpio griežinėlių. 3. Ant kumpio...
Nesaldus obuolių pyragas su porais ir rokforo sūriu

Nesaldus obuolių pyragas su porais ir rokforo sūriu 6 asm.

1. 200 g miltų ištrinkite su druska ir sviestu. Ištirpinkite mieles 5-iuose šaukštuose šilto vandens ir įmaišykite į tešlą. Gautą masę padėkite į šaldytuvą vienai valandai. 2. Įkaitinkite orkaitę iki 220°C. Porus nuplaukite ir supjaustykite griež...
Bulvių pyragas su lašiša

Bulvių pyragas su lašiša 4 asm.

1. Bulves nulupkite, išvirkite pasūdytame vandenyje, nusunkite, įdėkite 50 g sviesto, sukrėskite grietinę, suberkite tarkuotą sūrį ir sugrūskite. 2. Žuvies gabalėlius sudėkite į kepimo indą, supilkite pieną, įdėkite laurų lapelių, įberkite pipirų...
Trapios tešlos pyragas

Trapios tešlos pyragas 4 asm.

1. Maltą mėsą kartu su smulkintu vienu svogūnu 15 minučių patroškinkite karštuose riebaluose. Sudėkite smulkintus pievagrybius, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais ir dar kiek pakepinkite. 2. Kiaušinius gerai iš...