Padažas - visi receptai 4 puslapis

Padažas su marinuotais agurkėliais

Padažas su marinuotais agurkėliais 4 asm.

Sudėkite visas sudedamąsias dalis į indą ir suplakite iki vientisos masės. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir šviežiais žalumynais.  
Grūdėtosios varškės padažas

Grūdėtosios varškės padažas 4 asm.

Sudėkite visas sudedamąsias dalis į smulkintuvą ir plakite iki vientisos masės. Skonis tikrai nenuvils, o kalorijų tokiame padaže bus kur kas mažiau.  
Jogurtinis padažas

Jogurtinis padažas 4 asm.

Sudėkite visus ingredientus, išskyrus druską,  į vieną indą ir trintuvu sumaišykite iki vientisos masės. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite žalumynais.  
Grietinės padažas su garstyčiomis

Grietinės padažas su garstyčiomis 5 asm.

Sumaišykite liesos grietinės indelį su keliais šaukšteliais garstyčių. Rinkitės įprastas arba grūdėtąsias, supilkite šviežiai spaustas citrinų sultis. Pagal skonį pagardinkite druska ir šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis.  
Sūdytos karamelės padažas

Sūdytos karamelės padažas 5 asm.

Cukrų tolygiu sluoksniu suberkite į didelį storadugnį prikaistuvį. Kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kol cukrus kraštuose pradės tirpti. Pradėkite lėtai maišyti silikonine mentele ar mediniu šaukštu – maišyti pradėkite nuo kraštų, link...
Aštrusis pagardas

Aštrusis pagardas 5 asm.

Į puodą suberkite spanguoles, sumeskite nuluptą smulkintą apelsiną ir kito apelsino žievelę. Supilkite porto vyną, spanguolių trauktinę, suberkite rudąjį cukrų, įmeskite cinamonų lazdelę, kelis gvazdikėlius ir aitriąją papriką. Viską ant silpnos...
Spanguolių padažas

Spanguolių padažas 2 asm.

Spanguoles užplikykite verdančiu vandeniu, sutrinkite elektriniu plakikliu ir pertrinkite per sietelį. Tirščius pakaitinkite, supilkite cukrų ir nedideliame kiekyje vandens ištirpintą krakmolą. Galiausiai supilkite apelsinų likerį. Padažą atvė...
Padažas su svogūnais

Padažas su svogūnais 5 asm.

Svogūnus išvirkite su spanguolėmis ir apelsinų sultimis. Masę pertrinkite per sietelį ir sukrėskite atgal į puodą. Supilkite citrinos sultis, suberkite cukrų, pagal skonį įberkite cinamono, kvapiųjų pipirų grūdelių, saliero šaknies miltelių,...
Pyragaičiai su moliūgais

Pyragaičiai su moliūgais 6 asm.

Moliūgą perpjaukite per pusę, nulupkite žievę, iškrapštykite sėklas, minkštimą smulkiai sutarkuokite. Česnakus nulupkite. Porus nuvalykite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Karštame svieste pakepinkite česnakus, sumeskite porus ir kepinkite,...
Egzotinis mangų su paprikomis ir imbieru čatnis

Egzotinis mangų su paprikomis ir imbieru čatnis 6 asm.

Mangus nuvalykite, išimkite kauliukus ir supjaustykite kubeliais. Paprikas perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir susmulkinkite nedideliais kubeliais. Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais. Puode užvirinkite actą su cukrumi, suberkite svogū...
Moliūgų ir pomidorų čatnis

Moliūgų ir pomidorų čatnis 6 asm.

Moliūgą ir pomidorus supjaustykite nedideliais kubeliais. Nuvalykite ir smulkiai supjaustykite česnakus ir svogūną. Sugrūskite pipirus. Jei neturite grūstuvės, galite naudoti pipirų žirnelius. Sudėkite visus produktus į indą, supilkite actą, už...
Muchamara

Muchamara 5 asm.

Saldžiuosius ir aitrųjį pipirą iškepkite orkaitėje, riešutus ir česnaką susmulkinkite. Tada viską sumeskite į plaktuvą, pridėkite cukraus, duonos, acto, kuminų, druskos, citrinos sulčių ir suplakite į košelę. Toliau plakdami, supilkite aliejų....
Abrikosų ir riešutų tyrė

Abrikosų ir riešutų tyrė 8 asm.

Abrikosus nuplaukite, perpjaukite per pusę, pašalinkite kauliukus ir pasmulkinkite. Sumeskite į puodą, suberkite cukrų, supilkite brendį ir palikite 2 val. Citriną labai gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, žievelę nutarkuokite...
Naminis voveraičių padažas

Naminis voveraičių padažas 4 asm.

Smulkintas voveraites, saulėje džiovintus pomidorus, saliero lapkotį, nuluptus česnakus ir tarkuotą morką iki vientisumo su aliejumi sutrinkite elektriniu  plakikliu. Įmaišykite maltus skrudintus riešutus ir parmezaną, viską pagal skonį pasūdykite...
Bazilikų padažas

Bazilikų padažas 5 asm.

Bazilikus nuplaukite, nusausinkite. Česnakų skilteles ir kedrines pinijas grūskite specialioje grūstuvėje, kol iš jų išsiskirs skystis. Pagal skonį įberkite rupios druskos ir sumeskite bazilikų lapelius. Galiausiai suberkite sūrius, pilkite...
Naminis baklažanų padažas

Naminis baklažanų padažas 6 asm.

Baklažanus sudrėkinkite, įtrinkite druska, truputį palaikykite, nuplaukite, perpjaukite per pusę ir kepkite karštoje orkaitėje, kol suminkštės. Česnakus ir kuminus pakepinkite šaukšte aliejaus. Iš baklažanų šaukšteliu išskobkite minkštimą, sumaiš...
Gražgarsčių padažas

Gražgarsčių padažas 6 asm.

Į kelias dalis padalytą česnako skiltelę keraminėje grūstuvėje grūskite su druska iki vientisos košelės. Po truputį berkite riešutus ir grūskite. Galiausiai sumeskite gražgarstes, į žalią masę įmaišykite sūrį, palengva supilkite alyvuogių aliejų.
Tarkuotų bulvių blyneliai su varškės kremu ir lašiša

Tarkuotų bulvių blyneliai su varškės kremu ir lašiša 6 asm.

PARUOŠKITE VARŠKĖS PADAŽĄ Į dubenėlį sudėkite varškę, grietinę, kapotus krapus. Pagardinkite žiupsneliu druskos ir juodųjų pipirų. Išmaišykite ir atidėkite į šalį. Plonomis juostelėmis supjaustykite lašišą. IŠKEPKITE BULVINIUS BLYNELIUS Bulves...
Bulviniai blynai su šviežių grybų padažu

Bulviniai blynai su šviežių grybų padažu 6 asm.

PARUOŠKITE GRYBŲ PADAŽĄ Svogūną sukapokite nedideliais kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą sviesto ir kepinkite svogūnus, kol šie taps skaidrūs. Suberkite švarius miško grybus, suberkite krapus. Pakepinkite kelias minutes. Sudėkite į keptuvę...
Pikantiškas saldžiarūgštis padažas

Pikantiškas saldžiarūgštis padažas 4 asm.

Nedideliame puodelyje ištirpinkite sviestą, maišydama supilkite sultinį, sukrėskite pomidorų padažą, supilkite sojų padažą. Padažą pagardinkite ruduoju cukrumi, įmaišykite nedideliame kiekyje vandens ištirpintą krakmolą.