1. Kriaušes nulupkite, sudėkite į puodą, suberkite cukrų ir pusę stiklinės spanguolių. Viską užpilkite vandeniu, užvirinkite ir kaitinkite ant silpnos ugnies apie 10–12 min., kol kriaušės suminkštės, bet neištiš. Tada jas išgriebkite ir gerai...
1. Apipjaustyti mangą, kiek įmanoma arčiau kaulo. Vaisių supjaustykite kubeliais, sudėkite į smulkintuvą ir susmulkinkite iki vienalytės masės. Paskui sudėkite abrikosus su sirupu ir viską gerai sutrinkite.
2. Filė gabaliukus išmuškite ir kepkite...
1. Apipilkite slyvas verdančiu vandeniu ir palaikykite porą minučių, tada iš karto perliekite šaltu vandeniu. Nulupkite odeles, išimkite kauliukus. Dėkite šiuos vaisius į smulkintuvą ir sutrinkite. Į susmulkintas slyvas suberkite supjaustytus č...
1. Išvirtą liežuvį supjaustykite kubeliais ir sudėkite į kepimo indą. Susmulkintus grybus apkepkite keptuvėje ištirpintame svieste ir sudėkite ant liežuvio. Tą patį padarykite ir su apkeptais svogūnais. Kad kepinti svogūnai būtų švelnaus skonio,...
1. Vištieną išmuškite kuo ploniau ir apvoliokite miltuose. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir dėkite vištų krūtinėles. Kepkite mėsą ant silpnos ugnies, kol abi pusės švelniai paruduos.
2. Krūtinėlėms įgavus gražų atspalvį, aliejų nupilkite...
1. Anties šlaunelę apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių po 4–5 min. ant silpnos ugnies. Dėkite į skardelę ir pašaukite į 180°C temperatūros orkaitę. Kepkite apie 20–30 min.
2. Obuolį perpjaukite pusiau ir atsargiai išimkite sėklalizdžius. Į vidų į...
1. Sudėkite šonkauliukus ant grotelių, įtvirtintų apie 10 cm nuo anglių, ir 7 min. kepkite vis pavartydami.
2. Sudėkite padažo ingredientus į puodą, pastatykite jį ant silpnos ugnies ir, kai užvirs, pavirkite dar apie minutę.
3. Nuimkite š...
1. Subadykite kruopščiai nuplautos ir nusausintoas bulves šakute ir kepkite įkaitintoje orkaitėje, kol taps minkštos (gali prireikti iki 1,5 val.).
2. Sumaišykite grietinę su laiškiniu svogūnu, įberkite druskos ir maltųs juodųjų pipirų ir padė...
1. Braškes perpjaukite pusiau, jei uogos didelės – į keturias dalis. Kivius nulupkite ir supjaustykite.
2. Smulkiai sukapokite žoleles ir sumaišykite su medumi bei jogurtu. Jei medus sukietėjęs, įstatykite jį į karšto vandens vonelę. Medus suskystė...
1. Svogūną smulkiai supjaustykite, iš citrinos išspauskite sultis.
2. Visus produktus sumaišykite, pagal skonį įberkite raudonosios aitriosios paprikos miltelių. Skanu su makaronais, ryžiais, mėsos ir daržovių patiekalais.
Plačiau skaitykite: „...
1. Burokėlį sutrinkite arba sutarkuokite smulkia tarka, agurkėlius smulkiai supjaustykite.
2. Visus produktus sumaišykite ir skanaukite su mėsos patiekalais.
Plačiau skaitykite: „Ruošiame padažus įvairiam skoniui“
1. Kaparėlius ir alyvuoges susmulkinkite, česnaką sutrinkite.
2. Sumaišykite visus produktus ir pagardinkite citrinos sultimis, druska bei pipirais. Tinka su mėsos, daržovių patiekalais.
Plačiau skaitykite: „Ruošiame padažus įvairiam skoniui“
Visus produktus sumaišykite ir pagal skonį pagardinkite druska bei pipirais. Tinka su bulvėmis, mėsos patiekalais.
Plačiau skaitykite: „Ruošiame padažus įvairiam skoniui“
1. Sutarkuokite sūrį ir susmulkinkite krapus.
2. Sumaišykite visus produktus ir pagardinkite druska bei pipirais. Patiekite šaltą. Tinka su mėsos, žuvies, daržovių, makaronų patiekalais.
Plačiau skaitykite: „Ruošiame padažus įvairiam skoniui“
1. Susmulkinkite agurkėlius ir svogūną.
2. Sumaišykite visus ingredientus ir skanaukite. Tinka su mėsos, daržovių, ryžių patiekalais.
Plačiau skaitykite: „Ruošiame padažus įvairiam skoniui“
1. Stintas nuplaukite, išvalykite, pagardinkite pipirais, druska, apkepkite keptuvėje.
2. Česnaką, petražoles ir svogūną susmulkinkite ir apkepkite svieste. Miltus sumaišykite su nedideliu kiekiu šalto vandens ir supilkite į keptuvę. Pakaitinkite....