1. Sudėkite alyvuoges, ančiuvius ir kaparėlius į smulkintuvą ir susmulkinkite, po truputį pildama aliejų, citrinų sultis ir brendį.
2. Tapenadą smulkinkite, kol gausite norimą konsistenciją – tai gali būti lygi glotni tyrė arba šiek tiek grūdėtas...
1. Žoles, aitriąją papriką (jei naudojate) bei česnaką supjaustykite ir sutrinkite trintuvu.
2. Supilkite citrinų sultis ir auksaspalvį sirupą, suberkite druską. Viską gerai išmaišykite ir sudėkite į švarų stiklainį.
3. Prieš patiekiant laikykite...
1. Razinas užpilkite citrinų sultimis ir palikite per naktį.
2. Kriaušes nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Nuplautas ir gerai nusausintas mėtas smulkiai supjaustykite.
3. Į puodą suberkite kriaušes, razinas su likusiomis sultimis ir...
1. Vištienos krūtinėlę nuplaukite, perpjaukite į dvi dalis, nusausinkite, įtrinkite marinatu, paruoštu iš tarkuoto imbiero, smulkintų česnakų, „Vorčesterio“ padažo ir aliejaus. Apie pusvalandį palikite pasimarinuoti. Keptuvėje išlydykite sviestą, į...
1. Gražgarstes, bazilikus ir česnaką susmulkinkite trintuvu. Smulkindami supilkite alyvuogių aliejų ir ištirpintą grietinėlės sviestą. Gerai sumaišykite ir pabarstykite kedrinių pinijų.
2. Violetinis padažas puikiai dera prie žuvies ir jūrų...
Į virtuvinį kombainą arba į marmurinę grūstuvėlę sudėkite kedrines pinijas, bazilikus, česnaką, parmezaną, avies sūrį ir sutrinkite. Pagal skonį įberkite druskos ir lėtai maišydami pamažu pilkite alyvuogių aliejų, kol masė taps grietinės...
1. Žuvies filė nuplaukite, nusausinkite, pagal skonį pasūdykite, įtrinkite pipirais ir iškepkite ant grotelių orkaitėje.
2. Apačioje būtinai pastatykite skardą riebalams nuvarvėti.
3. Smulkia trintuve nutarkuokite vieno apelsino žievelę ir iš...
1. Užvirkite pieną ir nukaiskite.
2. Kiaušinių trynius gerai išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi, ir miltais.
3. Lėtai maišydama į pieną supilkite trynių masę.
4. Nuolat maišydama padažą kaitinkite ant mažos ugnies, kol sutirštės.
5. Šis...
1. Svogūną susmulkinkite ir apkepkite svieste, kol taps permatomas.
2. Suberkite miltus ir dar pakepinkite.
3. Supilkite sultinį, pagardinkite muskato riešutais, pasūdykite ir patroškinkite apie 5 minutes. Jei labai sutirštės, įpilkite dar truputį...
1. Svogūną supjaustykite ir pakepinkite svieste, kol taps permatomi.
2. Suberkite į keptuvę smulkintus pievagrybius ir nuolat maišydama patroškinkite.
3. Intensyviai maišydama įberkite miltus, ir dar šiek tiek pakepinkite.
4. Supilkite grietinėlę...
1. Bazilikus nuplaukite, nukratykite, nuskabykite lapelius. Česnakus nulupkite, stambiai sukapokite ir maišikliu gerai sutrinkite su bazilikais, kedrų riešutais bei aliejumi, kad pasidarytų tiršta masė. Jei pesto padažas atrodo kiek per tirštas, į...
1. Džiovintus vaisius nuplaukite, kartu su apelsino žievelėmis sumeskite į puodelį ir užpilkite tiek vandens, kad vos apsemtų. Kiek pamirkusias apelsino žieveles išimkite.
2. Obuolius nuplaukite, nulupkite, supjaustykite stambiais gabalėliais. ...
1. Kriaušes nuplaukite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius, supjaustykite plonyčiais griežinėliais ir uždengusi dangčiu kepinkite keptuvėje svieste, iki suminkštės.
2. Bruknes perrinkite, pertrinkite per sietelį, kartu su mandarinų dž...