Orui vėstant daug dėmesio sulaukia įvairūs troškiniai. Itin tinkama daržovė šiam patiekalų tipui yra bakažanas, kurį pastaraisiais metais lietuviai prisimena vis dažniau.
Išbandykite receptą, kurį vienoje TV laidoje pristatė žinomas virtuvės šefas Tomas Rimvydis.
Brokolius valgyti sveika, jų visada galima rasti parduotuvėse, o perlinių kruopų dažnas turi virtuvės spintelėje. Galbūt nustebsite, tačiau suderinus šiuos 2 ingredientus ir dar papildžius vos keliais priedais galima pasigaminti sočios, tačiau neapsunkinančios mišrainės. Ji puikiai tiks ir pietų dėžutei!
Nida Degutienė (Nidos receptai): Tai sriuba, kurią pagaminti – juokų darbas, o vasario mėnuo kaip tik tinkamas tam metas, nes reikia paskubėti naikinti raugintų agurkų atsargas. Verdant šią sriubą tereikia laikytis keleto paprastų taisyklių.
Perlinių kruopų ir žirnių košė pasotins ir sušildys ir paprastą dieną, ir savaitgalį.
Aromatingos daržovės ir pievagrybiai kilstelės paprasčiausią perlinių kruopų košę į kitą lygmenį, išbandykite!
Morkų gabaliukai ne tik pavers košę spalvingesne, bet ir suteiks papildomo salsvo skonio.
Perlinės kruopos – vienos populiariausių kruopų pasaulyje, iš jų pagaminta košė skani, soti, aromatinga.
Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Spelta labai greitai nuramdo alkio jausmą. Užvalgei saują speltos su alyvuogių aliejumi – ir į kovą. Kūnas lengvas. Jėgos – kiek reikia. Štai kodėl „insalata“ iš speltos subalansuota moterims, bet labai tinka vyrams.