Nors šį skanėstą įvardijame kaip „desertą“, tie, kas mėgsta saldesnius pusryčius, gali juo mėgautis ir ryte. Lengvas, gaivus, elegantiškas patiekalas paruošiamas vos per kelias minutes, o svarbiausias jo akcentas – gerai prinokę, saldūs persimonai.
Jei prisivalgėte šviežių saldžiųjų persimonų, pats metas kepti su jais pyragą. Neabejojame, patiks!
Ne vien mišrainėmis žmonės gyvena. Dažnai net ir ant Kalėdų stalo atsiranda labai netipiški patiekalai. Taip atsitiko ir su šiomis salotomis. Linksmos, gaivios – kaip tik savo ryškiomis spalvomis pradžiugins ir akis, ir gomurį. Jų receptą siūlo profesionali kulinarė Elžbieta Monkevič.
Siūlome sodrų ir sveikesnį pyragą, mat maišant jam tešlą naudojami speltų miltai. Tiks ir prie kavos, ir saldesniems pusryčiams, jei tokių nebijote.
Šis kokteilis gali tapti ir pusryčių, ir vakarienės patiekalu, o taip pat skaniu užkadžiu.
Gerai sunokę persimonai šiems keksiukams suteiks ir malonaus saldumo, ir drėgmės.
Pasiruoškite neįprastų, tačiau labai gardžių ir lengvų salotų.
Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Jei vandenyje virtus avižinius dribsnius dažnai gardinu trupučiu medaus ar agavos sirupo, tai ši kokosinė košė yra tokia kreminė, aromatinga, kad visai neprašo būti pasaldinta. Ypač kai ji dar gardinama persimonais. Šie vaisiai su tokia koše nėra jokia taisyklė, tiesiog dabar kaip tik jų sezonas, o aš labai mėgstu šiuos vaisius. Čia taip pat labai tinka mangai – net neįtikinėsiu, kaip tai gardu, o gal net fantastiška!
Žali, neskrudinti grikiai yra itin vertingas maistas, kuriame gausu įvairių mikroelementų. Be to, jie puikiai valo organizmą, stiprina kraujagysles, normalizuoja kraujospūdį, mažina cholesterolio kiekį ir pan. Taigi tokia daigintų grikių košė – ne tik maistas, bet ir vaistas.