Cukiniją nulupkite, perpjaukite per pusę, iškrapštykite sėklas ir sutarkuokite stambia trintuve. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Į trynius įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir išplakite iki vientisumo. Atskirai iki standumo iš...
Papriką, pomidorus, fetos sūrį, svogūną ir dešrą supjaustykite kubeliais. Kukurūzų grūdelius nupjaukite nuo burbuolės. Svogūną sudėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų, kepkite, kol suminkštės, tuomet sudėkite papriką ir dešrą, kai gražiai apkeps,...
Iš nuplautų pievagrybių išimkite viduriukas, kad jie taptų tarsi "krepšeliai". Čili, česnaką ir petražoles susmulkinkite. Grybus lengvai ištrinkite aliejumi, apibarstykite smulkintais priesonias ir į kiekvieną grybą įdėkite po kelis gabalėlius sū...
Salotas nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į sandarią dėžutę ir valandą laikykite šaldytuve, kad būtų traškios. Šoninę supjaustykite juostelėmis ir be riebalų paskrudinkite orkaitėje arba keptuvėje. Agurkus perpjauti išilgai, sėklas išskobkite,...
Išsivirkite marinatą: į puodą įpilkite vandens, suberkite prieskonius, druską ir cukrų. Užvirkite ir ant mažos ugnies kaitinkite 15 minučių. Palikite atvėsti. Pomidorus nuplaukite ir nusausinkite, česnaką nulupkite, žalumynus nuplaukite. Į atvėsusį...
Pitas galima įdaryti įvairiausiais produktais: kepta mėsa, šviežiomis daržovėmis, mėsiškais ir vegetariškais troškiniais, žuvimi. Išmėginkite šį gardų įdarą su tunais.
1. Įkaitinkite orkaitę iki 190–200 laipsnių. Kepimo popierių padalykite į 4 didelius kvadratus, ant jų suberkite kalendras, mėtas, laiškinius česnakus ir petražoles. Ant kiekvieno kvadrato dėkite gabalėlį lašišos, suberkite likusias žoleles,...
1. Mėsą supjaustykite kuo plonesnėmis 1 cm pločio ir 8 cm ilgio juostelėmis.
2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, 1 min. kepinkite laurų lapus, tada sudėkite mėsos juosteles ir ant didelės ugnies vartydami kepkite 3 min.
3. Iš citrinos išspauskite...
1. Gabalėliais supjaustytą žuvį pasūdykite ir 30 min. laikykite šaldytuve.
2. Žuvies nuopjovas užpilkite dviem stiklinėmis pasūdyto vandens, išvirkite sultinį ir nukoškite.
3. Nuvalytas daržoves supjaustykite šiaudeliais ir sudėkite į šaukštu...
1. Džiovintus grybus užpilkite 300 ml verdančio vandens ir palikite mirkti.
.2 Makaronus suberkite į sausą skardą, apšlakstykite aliejumi ir kepkite 180 °C orkaitėje 10 min. (turi įgauti gražią auksinę spalvą).
3. Storasienio puodo dugną...
1. Kaulus ir nuopjovas (odelė netinka, nes ji riebi) sudėkite į puodą, įpilkite vandens, užvirinkite ir pavirkite 5 min. Vandenį nupilkite, įpilkite švaraus, kad apsemtų, sudėkite nuluptas daržoves, uždenkite ir ant labai mažos ugnies virkite 2,5–3...
1. Smidrus nuvalykite, sudėkite į verdantį vandenį ir pavirkite 1 min. Išgriebkite ir nuvarvinkite.
2. Į vandenį, kuriame virė smidrai, suberkite žirnelius ir virkite 2 min.
3. Česnaką sugrūskite, sumaišykite su aliejumi. Mišiniu aptepkite duoną,...