Pienas - visi receptai

Lengvas pieno kremo desertas su liofilizuotomis uogomis

Lengvas pieno kremo desertas su liofilizuotomis uogomis 2 asm.

Išbandykite įdomų, nesunkiai paruošiamą desertą, kurio receptu vienoje TV laidoje dalinosi virtuvės šefas Tomas Rimvydis.

 

Azerbaidžano desertas firni iš pieno ir ryžių miltų

Azerbaidžano desertas firni iš pieno ir ryžių miltų 5 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Azerbaidžano desertas firni gaminamas iš karšto pieno ir ryžių miltų. Panašus patiekalas, vadinamas khiru (kheer), žinotas ar žinomas Indijoje, Persijoje ir aplinkinėse šalyse. Firni patiekiamas atskiruose induose šeimos šventėse.

Kepta višta piene pagal Jamie Oliverį

Kepta višta piene pagal Jamie Oliverį 6 asm.

Ir su kokiais tik priedais nekepame vištienos – nuo kmynų ir žolelių iki žaliųjų citrinų ir kokosų pieno. Tačiau britų kulinaras ir knygų autorius Jamie Oliveris siūlo neįprastą receptą – kepti vištą apipylus pienu. Skamba drąsiai, neįprastai, tačiau per tuos keliolika metų nuo tada, kai vienoje Jamie knygų paskelbtas šis receptas, jį išbandžiusieji negailėjo patiekalui pagyrų.

Itališkas pieno ir grietinėlės desertas su spanguolėmis

Itališkas pieno ir grietinėlės desertas su spanguolėmis 4 asm.

Gaivus, švelnus, tirpstantis burnoje – būtent toks yra šis kreminis desertas su spanguolių rūgštelės akcentu. 

Šokoladinis biskvitas su karštu pienu

Šokoladinis biskvitas su karštu pienu 6 asm.

Pagrindinis biskvito ingredientas yra oras, todėl tešlos maišymui verčiau naudoti ne medinį, o metalinį šaukštą. Taip pat patartina naudoti kuo šviežesnius kiaušinius, nes jie turi daugiau oro.

Naminis avižų pienas

Naminis avižų pienas 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Puikus skystis, kuriame išvirsite skanią košę – augalinis pienas. Mano mėgstamiausias pasirinkimas – avižų pienas. Jį vieni juokai pasigaminti namuose ir būsite visai savaitei pasiruošę! 

Auksinis pienas su ciberžole

Auksinis pienas su ciberžole 1 asm.

Ajurvedinis gėrimas, kuriame gausu antioksidantų ir kurį galima pamažu gurkšnoti visą dieną. Skanus ir šiltas, ir atvėsęs.

Tortas „Napoleonas“

Tortas „Napoleonas“ 6 asm.

Paruoškite tešlą. Ant švaraus stalviršio suberkite miltus, sijotus su druska. Uždėkite kambario temperatūros sviestą ir peiliu kapokite iki tol, kol miltai išsimaišys su sviestu. Tuomet trupinių viduryje padarykite duobutę ir supilkite į ją grietinę....
Trisluoksnis pyragas „Magic Cake“

Trisluoksnis pyragas „Magic Cake“ 6 asm.

Vanilės ankštį perpjaukite pusiau, išimkite sėklytes, viską sudėkite į 250 ml pieno. Pieną su vanile užvirinkite, išjunkite ir uždengę palikite aušti. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Baltymus su trupučiu druskos išplakite iki standžių putų....
Avižinių dribsnių košė su ispaninio šalavijo sėklomis, karšta uogų tyre, kepintomis figomis ir TELLICHERRY pipirais

Avižinių dribsnių košė su ispaninio šalavijo sėklomis, karšta uogų tyre, kepintomis figomis ir TELLICHERRY pipirais 2 asm.

Kepinkite pusiau padalintas figas orkaitėje 200 °C temperatūroje tol, kol jos taps švelniai rudos spalvos. Palikite jas atvėsti. Puode ant vidutinės ugnies užvirinkite migdolų pieną ir avižinius dribsnius, įberkite druskos, vanilinio cukraus ir...
Tartaletės su vanilės kremu ir šviežiomis uogomis

Tartaletės su vanilės kremu ir šviežiomis uogomis 8 asm.

Tartaletės: Miltus, cukraus miltelius ir sviestą sumaišykite į rupią tešlą. Pridėkite citrinos žievelę. Įmaišykite trynį. Po šaukštą pilkite vandenį ir maišykite, kol tešla taps vientisa. Suformuokite rutulį ir įdėkite į šaldytuvą ne trumpiau kaip...
Braškiniai keksiukai su braškių glaistu

Braškiniai keksiukai su braškių glaistu 6 asm.

16 didelių arba 24 mažų keksiukų. Nuostabiausių vasaros uogų šventė.

Mažos duonelės su vyšnių padažu

Mažos duonelės su vyšnių padažu 2 asm.

Razinas ir vyšnias užpilkite konjaku ir palaikykite. Pieną pakaitinkite iki virimo. Kiaušinių trynius su cukrumi išplakite iki purumo. Nesustodama plakti srovele supilkite karštą pieną. Masę perpilkite į puodą ir vis maišydama kaitinkite iki sutirštė...
„Ferrero Rocher“ keksiukai

„Ferrero Rocher“ keksiukai 4 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Ištirpinkite sviestą, leiskite atvėsti. Dubenyje sumaišykite kiaušinius ir cukrų, supilkite lydytą sviestą. Vis maišydami suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Supilkite pieną ir išmaišykite iki...
Šimtalapis su varške

Šimtalapis su varške 4 asm.

Miltus sumaišykite su sausom mielėm ir trupučiu cukraus. Į miltus supilkite pašildytą pieną ir suplaktus 3 kiaušinius. Minkykite, kol tešla taps elastinga. Padalinkite į 5 vienodo dydžio gabalėlius ir palikite kilti apie 20–30 min. Tuo tarpu iš...
Velykinė lydeka, įdaryta kiaušinukais, lašiša, špinatais

Velykinė lydeka, įdaryta kiaušinukais, lašiša, špinatais 4 asm.

Lydeką nuskuskite, perpjaukite pilvą kuo mažesniu pjūviu, išimkite vidurius, gerai išplaukite. Žuvies mėsą atskirkite nuo odos ir ją sumalkite kartu su daržovėmis, žolelėmis bei piene mirkytu ir nusunktu batonu. Įmuškite kiaušinį, įdėkite tirpinto...
Keksiukai „Margučiai“

Keksiukai „Margučiai“ 4 asm.

Paruošimas: Prieš kepimą užmerkite džiovintas spanguoles. Kiaušinius išplakite su cukrumi. Įmaišykite išlydytą sviestą. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska. Šią birią masę viena kryptimi įmaišykite į skystąją. Supilkite pieną ir...
Kreminė suflė su svogūnų laiškais ir čiobreliais

Kreminė suflė su svogūnų laiškais ir čiobreliais 6 asm.

Vietoj svogūnų laiškų galima naudoti špinatus arba šviežius kopūstus.
Moliūgų kisielius

Moliūgų kisielius 2 asm.

Moliūgą sutrinkite smulkia tarka ar elektriniu trintuvu. Pieną pastatykite virti, o šlakelį šalto sumaišykite su krakmolu ir supilkite į verdantį. Gerai išmaišykite. Sudėkite į pieną moliūgą, cukrų, druską ir virkite, kol masė bus vientisa. Išvirusį...