Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C. Riebalais ištepkite tris apvalias pyrago kepimo formas. Dideliame dubenyje iki kreminės konsistencijos išplakite sviestą, cukrų ir sirupą. Po vieną įmuškite kiaušinius. Įsijokite miltus, kukurūzų krakmolą, kepimo...
Pieno kokteilis Iki vientisos masės išplakite ledus ir pieną. Sudėkite ledo kubelius. Į stiklinę sluoksniais pilkite pieno kokteilį, grietinėlę ir šokolado padažą. Puoškite šokolado padažu ir plakta grietinėle.
Šokolado padažas Sumaišykite visas...
Kiaušinius išplakite su cukrumi. Įpilkite pieną, aliejų, grietinę, vanilę, druską, cinamoną, kepimo miltelius ir vėl gerai viską suplakite. Miltus dėkite po truputį – jų reikia tiek, kad tešla pasidarytų grietinės tirštumo. Kuo plonesnėmis skiltelė...
Kiaušinius išplakite su cukrumi. Po šaukštą atsargiai įmaišykite kakavą. Tada miltų eilė. Gerai išmaišykite. Galiausiai supilkite ištirpdytą sviestą ir dar kart gerai pamaišykite. Supilkite į silikoninę arba riebalais išteptą kepimo formą. Dėkite į...
Į vieną dubenį sudėkite sviestą ir ištirpinkite. Suberkite cukrų, gerai išmaišykite. Supilkite pieną ir šiek tiek pašildykite (nereikia įkaitinti, nes susitrauks mielės). Jau į šiltą masę suberkite mieles. Gerai išmaišykite ir palikite, kol masė ims...
Vištienos faršą sumaišykite su druska, pipirais, smulkintais svogūnais, kiaušiniu ir šlakeliu pieno. Gerai išmaišykite ir formuokite rutuliukus. Dėkite į riebalais išteptą skardą ir kepkite 20–30 minučių. Per tą laiką paruoškite sūrio padažą –...
Kepimo formą (kad tilptų litras tešlos) patepkite sviestu ir pabarstykite cukrumi. Kiaušinius išplakite su pienu, sviestu, migdolų ekstraktu, druska ir cukrumi. Įmaišykite miltus. Iš vyšnių pašalinkite kauliukus ir suberkite į kepimo formą. Už...
Ištirpinkite kokosų aliejų ir sumaišykite su migdolų pienu, ruduoju cukrumi ir vanilės ekstraktu. Į gautą masę sudėkite miltus, druską, neapdorotą cukrų ir viską gerai išmaišykite. Masė neturi būti per sausa ar per drėgna, taigi pagal tešlos...
Vanilinė panna cotta: želatiną užpilkite šiltu vandeniu, išbrinkinkite, o vėliau pašildykite, kad ištirptų (tai galima daryti garų vonelėje arba mikrobangų krosnelėje). Pieną, grietinėlę ir cukrų sumaišykite nedideliame puode. Vanilės ankštis...
2 stiklines makaronų – kriauklių išvirkite 2 stiklinėse pieno. Virkite ant nedidelės ugnies, nuolat maišydami. Kai makaronai išvirs, įberkite tarkuoto sūrio ir gerai išmaišykite.
Pasiruoškite tešlą. Pieną sumaišykite su cukrumi ir mielėmis. Įplakite kiaušinį ir sviestą. Po truputį berkite miltus ir minkykite tešlą. Kai suminkysite vientisą rutulį, dėkite jį į aliejumi pateptą dubenį, uždenkite švariu rankšluostėliu ir...
Pirmiausia išsikepkite lietinius. Visus produktus sudėkite į gilų indą ir iki vientisos masės suplakite elektriniu trintuvu (tuo, kuriuo triname sriubas). Kelias minutes tešlai leiskite pailsėti ir gerai įkaitinkite keptuvę. Temperatūrą sumažinkite...
Duoną įpjaukite, lyg norėtumėte padalinti riekelėmis, tačiau ne iki galo. Sūrius ir dešrą sutarkuokite, įmaišykite smulkintų krapų. Dėkite įdaro į kiekvieną duonos įpjovą. Viską apšlakstykite pienu. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių ir pašaukite...
Želatiną sumaišykite su 4 valg. š. pieno ir palikite 15–20 minučių, kad išbrinktų. Po to, karšto vandens vonelėje, įstatę indą, ištirpinkite. Grietinėlę plakite apie 1 minutę elektriniu plakikliu, kol nepradės tirštėti, tuomet supilkite pieną ir sudė...
PASIRUOŠIAME BISKVITUS. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir miltais. Tešlą padalinkite į dvi lygias dalis. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Tortinėje, išklotoje kepimo popieriumi, po vieną iškepkite biskvitus. Palikite atvėsti, o tada...
Bulves išvirkite su lupenomis, atvėsinkite ir sutrinkite iki vientisos masės. Sviestą ištrinkite su druska. Supilkite į šią masę miltus. Gerai išmaišykite. Įmaišykite į tešlą mieles. Paskui bulvių masę. Galiausiai pamažu pilkite pieną ir maišykite....
Pieną supilkite į puodą ir užvirkite. Išspauskite citrinų sultis. Citrinų sultis supilkite į nukaistą pieną, išmaišykite. Netrukus pieną sutrauks. Jei nesutrauks, įpilkite dar šiek tiek citrinų sulčių. Gautą masę sukrėskite į marlę ir palaukite, kol...