„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Pievagrybiai - visi receptai 2 puslapis

Angliški pusryčiai

Angliški pusryčiai 1 asm.

Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Į įkaitintą keptuvę dėkite virtas kiaulienos dešreles ir apkepkite iš visų pusių, kol gražiai apskrus. Į keptuvę dėkite kiaulienos šoninės riekeles ir taip pat pakepinkite, kol apskrus. Išimkite dešreles...
Avižinių dribsnių blynai su pievagrybių padažu

Avižinių dribsnių blynai su pievagrybių padažu 4 asm.

Iš vakaro avižinius dribsnius užpilkite pienu ir vandeniu. Išmaišykite, uždenkite maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve per naktį. Kitą dieną į dubenį su avižiniais dribsniais suberkite miltus, įmuškite kiaušinius, suberkite prieskonius. Išmaiš...
Tortilijų pica su kumpiu ir pievagrybiais

Tortilijų pica su kumpiu ir pievagrybiais 2 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 ºC temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Kol orkaitė kaista, į skardą įtieskite tortilijas. Aptepkite tortilijas šlakeliu alyvuogių aliejaus ir pomidorų pasta. Barstykite tarkuoto kietuojo sūrio,...
Bandelės su grybais ir sūriu

Bandelės su grybais ir sūriu 10 asm.

Pievagrybius nuvalykite, susmulkinkite, saliero gumbą supjaustykite, pakepinkite svieste. Į masę sukrėskite pievagrybius ir dar šiek tiek pakepinkite. Dubenėlyje sumaišykite trupintus sūrius, riešutus, atvėsintus pievagrybius. Masę pagal skonį...
Viščiukas su vynu

Viščiukas su vynu 4 asm.

Supjaustykite viščiuką į 6–8 dalis. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Apvoliokite vištieną miltuose ir apkepkite iš visų pusių. Nuluptus svogūnėlius sužerkite į keptuvę su vištiena, sudėkite morkytes (jei naudojate šviežias) ir kelias minutes...
Troškinys moliniuose indeliuose

Troškinys moliniuose indeliuose 4 asm.

Troškinys Paukštieną ištrinkite prieskoniais ir supjaustykite gabaliukais. Atskirai aliejuje pakepinkite pievagrybius, paukštieną, sutarkuotą morką ir svogūnus. Bulves nuskuskite, supjaustykite kubeliais. Viską dėkite sluoksniais į molinius...
Įdarytos kriauklelės

Įdarytos kriauklelės 4 asm.

Moliūgą nulupkite, supjaustykite mažais gabalėliais ir apibarsčiusi rozmarinais iškepkite keptuvėje svieste. Dideliame puode, kaip nurodyta ant pakuotės, pasūdytame vandenyje, įpylusi šaukštą aliejaus, išvirkite makaronus ir nukoškite. Svogūnus...
Kepti sumuštinukai su pievagrybių užtepėle

Kepti sumuštinukai su pievagrybių užtepėle 4 asm.

Iš pradžių smulkiai supjaustykite pievagrybius, krapus ir česnakus. Tuomet gana smulkiai sutarkuokite sūrį, nes geriau išsilydys ir pasiskirstys pati masė. Sumaišykite viską su majonezu. Apie 5–10 min. kepkite orkaitėje batoną, prieš tai supjaustę...
Pikantiška užkandėlė su grybais

Pikantiška užkandėlė su grybais 5 asm.

Tešlą atšildykite, kaip nurodyta ant pakuotės, ir supjaustykite ją vidutinio dydžio kvadratėliais. Grybus nuvalykite, supjaustykite griežinėliais ir trumpai apkepkite svieste. Rikotą iki vientisumo ištrinkite su spaustais česnakais bei grietine,...
Bulvinių blynų pica

Bulvinių blynų pica 4 asm.

Nuluptas ir nuplautas bulves smulkiai sutarkuokite. Į jas įmaišykite kiaušinius, suberkite prieskonius, pasūdykite. Gerai išmaišykite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir iškepkite lietinių blynų dydžio blynus. Įdarui kitoje keptuvėje apkepinkite...
Grybai su riešutais

Grybai su riešutais 3 asm.

Gerai nuplautus pievagrybius nulupkite, nuvalykite, didesnius supjaustykite ketvirčiais, mažesnius palikite sveikus. Džiovintus baravykus užpilkite stikline verdančio vandens ir mirkykite, kol grybai suminkštės. Nuspauskite ir nusausinkite. Svogū...
„Spring Roll“

„Spring Roll“ 4 asm.

Daržovės ir grybus supjaustykite, apkepinkite, pagardinkite druska, pipirais, įberkite juodgrūdės ir asafetidos ir dar keletą minučių pakepkite. Įdarą atvėsinkite. Spring Roll tešlą uždenkite šlapiu rankšluosčiu ir palikite 45 min kambario...
Įdaryti pievagrybiai

Įdaryti pievagrybiai 3 asm.

Iš nuplautų pievagrybių išimkite viduriukas, kad jie taptų tarsi "krepšeliai". Čili, česnaką ir petražoles susmulkinkite. Grybus lengvai ištrinkite aliejumi, apibarstykite smulkintais priesonias ir į kiekvieną grybą įdėkite po kelis gabalėlius sū...
Įdaryti pievagrybiai

Įdaryti pievagrybiai 4 asm.

Nuo duonos riekių nupjaukite pluteles. Išdėliokite riekes kepimo skardoje. Šaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Atvėsusias smulkiai sutrupinkite.  Grybus nuplaukite, nusausinkite. Nupjaukite kotelius, iš kepurėlių išgremžkite minkštimą,...
Pievagrybių salotos

Pievagrybių salotos 4 asm.

Ridikus ir morkas nuplaukite, nuvalykite, supjaustykite šiaudeliais ir 1 minutę pavirkite. Po to užpilkite šaltu vandeniu ir perkoškite. Šviežius pievagrybius apvirkite pasūdytame vandenyje, atvėsinkite ir smulkiai supjaustykite. Jeigu grybai...
Labai daug sūdytų pievagrybių

Labai daug sūdytų pievagrybių 6 asm.

Grybus nulupkite ir nuplaukite, nuvarvinkite. Sudėkite į didelį dubenį, supilkite druską ir gerai rankomis išmaišykite. Palikite pusvalandžiui. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite žiedais, paprikas nuplaukite, išvalykite ir supjaustykite griežinė...
Marinuoti pievagrybiai

Marinuoti pievagrybiai 6 asm.

Grybus nuplaukite, nusausinkite ir sumeskite į švarius stiklainius. Vandenį marinatui užvirkite, suberkite prieskonius, druską, cukrų, įpilkite acto. Nuluptus svogūną, česnako skilteles, nuplautą paprikos ankštį susmulkinkite ir sudėkite į marinatą...
Omletas su sūriu ir šiltomis grybų salotomis

Omletas su sūriu ir šiltomis grybų salotomis 4 asm.

1. Pasiruoškite salotas: pievagrybius supjaustykite ketvirtadaliais ir pakepinkite su sviestu. Šiaudeliais susmulkinkite papriką ir suberkite į keptuvę, pagardinkite druska, pipirais, išmaišykite ir dar šiek tiek pakepinkite. Prieš tiekdami ant...
Šparaginės pupelės su kopūstais ir pievagrybiais

Šparaginės pupelės su kopūstais ir pievagrybiais 2 asm.

1. Šparagines pupeles supjaustykite į kelias dalis arba pusiau, susmulkinkite kopūstą. Puode užvirkite vandenį, pasūdykite, sudėkite pupeles, kopūstus ir virkite 6 minutes. Nupilkite. 2. Susmulkinkite svogūną, pievagrybius supjaustykite riekelėmis....
Vyne troškinta vištiena  su pievagrybiais

Vyne troškinta vištiena su pievagrybiais 4 asm.

1. Vištos krūtinėlę padalinkite į keturis kepsnius, juos šiek tiek pamuškite. Miltus sumaišykite su druska, pipirais ir juose apvoliokite mėsą. 2. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus ir ant nedidelės ugnies maišydami 2–3 minutes pakepinkite č...