„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Pievagrybiai - visi receptai 3 puslapis

Itališkas troškinys

Itališkas troškinys 6 asm.

1. Makaronus išvirkyte sūdytame vandenyje, kaip nurodyta ant pakuotės. Pievagrybius supjaustykite griežinėliais, svogūną susmulkinkite. 2. Dideliame puode storu dugnu įkaitinkite šaukštą aliejaus, dėkite faršą ir kepkite 5 minutes. Suberkite...
Kiaulienos nugarinės kepsnys

Kiaulienos nugarinės kepsnys 4 asm.

1. Šaldytą tešlą pusvalandį palaikykite kambario temperatūroje, kad šiek tiek atšiltų. 2. Mėsą įtrinkite druskos ir pipirų mišiniu. Keptuvėje ištirpinkite 2 šaukštus taukų ir iš visų pusių apkepkite mėsą. Tada supilkite sultinį, uždenkite ir 10...
Befstrogenas

Befstrogenas 6 asm.

1. Dideliame puode storu dugnu įkaitinkite aliejų. Mėsą supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais arba juostelėmis, pabarstykite miltais ir sudėkite į puodą, maišydami mentele kepinkite penkias minutes. 2. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, morką...
Šiltos pievagrybių  salotos su kumpiu

Šiltos pievagrybių salotos su kumpiu 8 asm.

1. Susmulkinkite svogūnus, pievagrybius supjaustykite ketvirčiais. 2. Į įkaitintą keptuvėje aliejų suberkite smulkintus svogūnus, kepkite apie 2 minutes. Juostelėmis suraikykite kumpį, suberkite į keptuvę ir kepkite dar 2 minutes. 3. Sumažinkite...
Brokolių, pievagrybių ir pelėsinio sūrio karštos salotos

Brokolių, pievagrybių ir pelėsinio sūrio karštos salotos 2 asm.

1. Brokolį apvirkite apie 10 min. Išėmus nusausinkite, pabarstykite druska ir dėkite į gilų indą, dar ant karšto dėkite juostelėmis pjaustytą sūrį, jis šiek tiek pasilydys. 2. Svieste apkepinkite pievagrybius, įmaišykite cukinija pjaustytą...
Kalakutienos apkepas

Kalakutienos apkepas 4 asm.

1. Sriubą atskieskite sultiniu, užvirinkite, suberkite smulkiai supjaustytus grybus, truputį pavirkite ir nukaiskite. 2. Karštą skystį sumaišykite su mėsa, ryžiais ir petražolėmis. Viską sukrėskite į apkepo indą, gerai uždenkitei ir kepkite 170 °C...
Jūrinis ungurys su vyno padažu

Jūrinis ungurys su vyno padažu 6 asm.

1. Žuvį nuvalykite, nulupkite ir supjaustykite gabalėliais. Juos pavoliokite miltuose ir apkepkite su šaukštu sviesto. 2. Svogūnus ir česnakus smulkiai sukapokite ir pakepinkite su šaukštu sviesto. 3. Pievagrybius pakepinkite su likusiu sviestu....
Briuselinių kopūstų šašlykai

Briuselinių kopūstų šašlykai 3 asm.

1. Briuselinius kopūstus apvirkite šiek tiek pasūdytame vandenyje. Kopūstai turi būti vos minkšti. 2. Perdėkite juos į kitą indą ir apšlakstykite 30 ml alyvyuogių aliejumi, sudėkite trintą česnaką. Indą uždenkite ir palikite valandai. 3. Mėlynųjų...
Bulvių šašlykai

Bulvių šašlykai 4 asm.

1. Bulves supjaustykite stambesniais griežinėliais ir apvirkite, tik jokiu būdu nepervirkite.   2. Į didelį tvirtą plastikinį maišelį supilkite obuolių sultis, raudonojo vyno actą, sojų padažą, alyvuogių aliejų, sudėkite smulkintus bazilikus, Diž...
Šparaginių pupelių ir grybų troškinys

Šparaginių pupelių ir grybų troškinys 4 asm.

1. Pupeles palikite atšilti. Grybus nuvalykite ir supjaustykite griežinėliais. 2. Keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite grybus ir ant vidutinės ugnies troškinkite, kol išsiskirs skysčio. 3. Nemažame apkepo inde sumaišykite jogurtą, miltus, vyną...
Įdaryti pomidorai

Įdaryti pomidorai 4 asm.

1. Grybus nuvalykite ir smulkiai supjaustykite, svogūną sukapokite. 2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite paruoštus grybus, svogūnus, įberkite pipirų ir maišydami kepkite 15 min. 3. Įpilkite martinio ir toliau kaitinkite, kol beveik visas...
Pievagrybių sriuba su miežinėmis kruopomis

Pievagrybių sriuba su miežinėmis kruopomis 12 asm.

1. Storasienį puodą uždėkite ant ugnies ir 1 min. pakaitinkite. Įpilkite aliejaus ir puodą pasukinėkite, kad riebalai pasklistų po visą dugną. .2 Sudėkite nuvalytus ir griežinėliais supjaustytus pievagrybius, retkarčiais pamaišydami kepkite, kol iš...
Vasaros salotos

Vasaros salotos 2 asm.

1. Smidrus nuvalykite, sudėkite į verdantį vandenį ir pavirkite 1 min. Išgriebkite ir nuvarvinkite. 2. Į vandenį, kuriame virė smidrai, suberkite žirnelius ir virkite 2 min. 3. Česnaką sugrūskite, sumaišykite su aliejumi. Mišiniu aptepkite duoną,...
Pievagrybių ir špinatų salotos

Pievagrybių ir špinatų salotos 2 asm.

1. Pievagrybius nuplaukite, nulupkite ir kiekvieną kepurėlę perpjaukite į keturias dalis. Apibarstykite druska ir palaikykite 30 min. Perplaukite šaltu tekančiu vandeniu ir palikite nudžiūti. 2. Citrinų sultis nemažame dubenėlyje sumaišykite su...
Makaronų, pievagrybių ir agurkų salotos

Makaronų, pievagrybių ir agurkų salotos 6 asm.

1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, nukoškite, perpilkite šaltu ir gerai nuvarvinkite. 2. Mėsą supjaustykite juostelėmis, agurką – plonais griežinėliais, pomidorus – skiltelėmis, salierą – nedideliais gabalėliais. Pievagrybių galvutes...
Grybų „ikrai“

Grybų „ikrai“ 4 asm.

1. Puode įkaitinkite aliejų ir pakepinkite sugrūstus česnakus, smulkiai sukapotą svogūną ir čiobrelius. 2. Sudėkite nuvalytus ir supjaustytus grybus, padidinkite ugnį ir troškinkite 10 min. Įpilkite acto ir neuždengę kaitinkite, kol visas atsiradę...
Grybų  duona

Grybų duona 8 asm.

1. Į dubenį suberkite paprastus ir visadalius kvietinius miltus, kepimo miltelius, druską ir išmaišykite. 2. Sudėkite petražoles ir dar sykį gerai išmaišykite. 3. Keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų, suberkite smulkintus svogūnų laiškus, grūstą č...
Kiaušiniai pievagrybiuose

Kiaušiniai pievagrybiuose 2 asm.

1. Pievagrybius nuplaukite, nusausinkite, išpjaukite kotelius, vidų pabarstykite druska ir pipirais. 2. Į kiekvieną pievagrybį atsargiai įmuškite po kiaušinį, pabarstykite druska ir pipirais. Sudėkiteį aliejumi pateptą skardą ir kepkite 180...
Vištų kumpeliai su pievagrybiais

Vištų kumpeliai su pievagrybiais 4 asm.

1. Paruoškite marinatą: į aliejų supilkite actą, citrinų sultis, įberkite cukraus, druskos, pipirų, sudėkite sutrintas česnakų skilteles ir išmaišykite. Marinatu aptepkite vištienos kumpelius ir laikykite kelias valandas. 2. Kumpelius sudėkite į...
Su pomidorais ir pievagrybiais troškinta menkė

Su pomidorais ir pievagrybiais troškinta menkė 2 asm.

1. Česnakų skilteles ir svogūną susmulkinkite. Pomidorus pusei minutės įmeskite į verdantį vandenį, išėmus nulupkite, perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklas. Pievagrybius nuplaukite, nuvalykite, didesnes kepurėles pasmulkinkite. 2. Aliejų į...