1. Užvirkite sultinį ir sudėkite kubeliais pjaustytas bulves su morkomis. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek sviesto ir apkepkite smulkintus svogūnus ir pjaustytus pievagrybius.
2. Miltus apkepkite sausoje keptuvėje, kol parus, ir suberkite į svogūnų...
1. Česnakus sukapokite ir apkepkite aliejuje. Pievagrybius supjaustykite ir apšlakstykite citrinų sultimis. Grybus dėkite į keptuvę su česnakais ir apkepkite.
2. Galiausiai sudėkite moliūgo kubelius ir dar kepkite 5–8 minutes. Pagardinkite druska,...
1. Nupjaukite pievagrybių kotelius ir šiek tiek išskobkite vidų. Apšlakstykite vienos citrinos sultimis, pabarstykite druska ir pipirais.
2. Svogūną, česnaką susmulkinkite ir apkepkite aliejuje.
3. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu,...
1. Keptuvėje pakepinkite susmulkintus grybus ir svogūnus. Suberkite prieskonius.
2. Nulupkite vištienos odelę ir mėsą smulkiai supjaustykite.
3. Kai grybai su svogūnais iškeps, juos sumaišykite su vištiena ir majonezu.
Tikrai sotu ir skanu....
1. Smulkiai supjaustykite vištieną, įdėkite po žiupsnelį kario, juodųjų pipirų, maltų lauro lapų, druskos, išmaišykite ir palikite pastovėti bent pusvalandžiui.
2. Iš duotųjų produktų iškepkite ne visai plonus lietinius blynus. Būtų gerai, kad jie...
1. Karštame svieste pakepinkite smulkintus svogūnus ir česnakus. Kai šie dailiai pagels, sumeskite nuvalytus supjaustytus pievagrybius. Viską kepkite apie 8 min., sukrėskite troškinį į puodą su verdančiu daržovių nuoviru (sultiniu ar vandeniu) ir...
1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite juostelėmis, pagal skonį įtrinkite druska ir pipirais.
2. Imbierą ir išvalytą aitriąją papriką susmulkinkite, sumaišykite su kapotais česnakais, garstyčiomis, citrusų sultimis ir bent 2 val....
1. Svogūną supjaustykite ir pakepinkite svieste, kol taps permatomi.
2. Suberkite į keptuvę smulkintus pievagrybius ir nuolat maišydama patroškinkite.
3. Intensyviai maišydama įberkite miltus, ir dar šiek tiek pakepinkite.
4. Supilkite grietinėlę...
1. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite svieste, kol suminkštės.
2. Kai svogūnai taps permatomi, suberkite miltus ir vis pamaišydama, kad miltai neprisviltų, kaitinkite apie 2 min. Tada masę sukrėskite į puodą su sultiniu,...
1. Kiaušinius išplakite su druska, plakant supilkite vandenį (tinka gazuotas vanduo – nuo angliarūgštės blyneliai būna plonesni). Toliau plakant po truputį suberkite miltus (tešla turi būti skystoka). Paruoštą tešlą maždaug pusvalandį palaikykite š...