„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Pikantiškas - visi receptai

Keptas fetos sūris su pipiriniu medumi

Keptas fetos sūris su pipiriniu medumi 2 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Gal nepagalvojote, bet feta puikiai tinka kepti, ji pati viena gali tapti nuostabiu užkandžiu tiems, kas mėgsta sūrų derinti su saldžiu. Ypač jei tokią keptą fetą pateiksite su kvapniu šviežiu medumi, o tą medų dar pagardinsite... pipirais!

 

Tarkuotų bulvių vafliai

Tarkuotų bulvių vafliai 4 asm.

Tarkuotų bulvių blynai – ragauta, saldūs vafliai – o kaipgi kitaip! Tačiau ar kada sugalvotumėte vaflinėje kepti tarkuotų bulvių vaflius? Jei iki šiol tokia mintis nešovė į galvą, dabar pats metas išbandyti.

 

Marinuoti arbūzai

Marinuoti arbūzai 4 asm.

Marinuojame daugybę gėrybių – nuo agurkų iki agrastų, tačiau ar esate išbandę marinuotus arbūzus? Taip taip, sulčių kupini dručkiai irgi gali būti marinuojami, o tada tapti gaiviu, pikantišku užkandžiu ar kaip gaivus garnyras lydėti mėsos patiekalus.

Geltonųjų žirnelių karis

Geltonųjų žirnelių karis 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Kariai ypatingai skanūs būna žiemą. Ir net didžiausi skeptikai, įsitikinę, kad pasisotinti galima vien mėsiškais patiekalais, paprastai nustemba, kokios sočios gali būti indiškos bemėsės vakarienės.

Keptas ananasas su sojų padažu ir ledais

Keptas ananasas su sojų padažu ir ledais 4 asm.

Netikėtas, pikantiškas, egzotiškas – šiam desertui limpa nemažai epitetų. Belieka pasiruošti ir paragauti!

Pasta su pupelėmis pikantiškai

Pasta su pupelėmis pikantiškai 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Neapolyje vietiniai ruošia gana keistą žiemos patiekalą, kurio nevadina nei sriuba, nei makaronais. Pasta su pupelėmis – tai truputį sriuba, o gal ir ne sriuba. Kažkas ties viduriu! Na, ir dar kas tikrai keista ir gerokai prieštarauja itališkiems pastos ruošimo kanonams: pupelės ir pasta verdamos drauge – tame pačiame puode.

Kodėl taip daroma? Paaiškinimas galėtų būti toks: pastos ir pupelių išskirtas virimo metu krakmolas gerai maišosi į tvirtos konsistencijos kremą – padažą, kurį papildo pomidorų pasta ir tarkuotas sūris.

Krevetės su mango padažu

Krevetės su mango padažu 4 asm.

1. Išdarinėkite krevetes – labai svarbu išpjauti juodus siūlus iš krevetės nugaros ir priekio. Nuplaukite ir gerai nusausinkite. Užtarkuokite 1 žaliosios citrinos žievelę, užberkite druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų. 2. Į elektrinį trintuvą (...
Maroku dvelkiančios sūdytos citrinos

Maroku dvelkiančios sūdytos citrinos 4 asm.

Sūdytos citrinos – Pietų Azijos ir Šiaurės Afrikos produktas. Šimtmečių patikrintas konservavimo būdas atsirado ne iš gurmaniškų eksperimentų, o dėl tos paprastos priežasties: norint turėti šių vaisių ir ne sezono metu.

Cukinijų ravioliai

Cukinijų ravioliai 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Jei jau išbandėte cukinijų spagečius, laikas imtis cukinijų raviolių gamybos! Cukinijos – itin universalios daržovės, bene mažiausiai „kaprizingos“ skoniui, jos dera beveik su viskuo, tinka ir šventėms, ir kasdienėms jaukioms vakarienėms. Ypač cukinijos tobulai dera su pomidorais – ne tik spalva, bet ir skoniais.  

Aštrūs kiaušiniai acar-tigu

Aštrūs kiaušiniai acar-tigu 3 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Jeigu virtuvės šefo kepurė turi šimtą klosčių, reiškia, kad šis magas moka pagaminti kiaušinį šimtu būdų. Ne kiekvienas gali didžiuotis tokiu atributu. Pabandysiu jums padėti, pasiūlydamas šį indonezietišką kiaušinių receptą.

Žalių pomidorų „uogienė“

Žalių pomidorų „uogienė“ 4 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Kai ateina laikas užverti šiltnamių duris, neišvengiamai susiduriame su tokiu paprastu klausimu: ką daryti su neprinokusiais pomidorais? Klasikinis sprendimas būtų juos tiesiog sudėti į dėžutę tarp laikraščių arba šieno ir leisti prinokti tamsoje. Taip išsaugosime dar truputį vasaros aromato, bet tik truputį. Kiek ilgiau jie užsilaikys konservuoti arba suvirti į „uogienę“.

Pikantiškas sviestas su žalumynais ir pelėsiniu sūriu

Pikantiškas sviestas su žalumynais ir pelėsiniu sūriu 4 asm.

Nedideliame dubenėlyje kruopščiai išsukite visus ingredientus. Laikykite šaldytuve. Jei norite, galite suformuoti iš sviesto ritinėlį: tam paimkite kvadratinį plastiko plėvelės gabalą, sukrėskite sviesto mišinį, suvyniokite į norimo storio ritinėlį.
Kaspinėliai su šviežios lašišos ir degtinės padažu

Kaspinėliai su šviežios lašišos ir degtinės padažu 4 asm.

Jurga Jurkevičienė: Šiame patiekale degtinės beveik nepajusite. Jos vaidmuo – specifinis: nugesinti prigimtinį lašišos riebumą, kuris, jungdamasis su grietinėle, gali būti perteklinis. Degtinė idealiai nusausina žuvį, ji tampa panaši į tuną... Aitri gražgarstė dar labiau gaivina šį patiekalą. 

Trapios tešlos pyragas su kopūstais

Trapios tešlos pyragas su kopūstais 8 asm.

Strelkabelka.lt: Šį receptą jau kuris laikas vis įtraukiu į savo valgiaraštį. Neįtikėtina, kaip gerai gali „susigroti“ keli paprasti ingredientai – svogūnas, paprika ir kopūstas. Pagrindui čia tinka bet kokia trapi tešla. Mano šį kartą yra su taukais.

Granatų marinatas mėsai

Granatų marinatas mėsai 4 asm.

Šį greitai paruošiamą marinatą sudaro nemažai sudedamųjų dalių, tačiau pirmu smuiku groja granatų melasa. Išbandykite jį marinuodami mėgstamą raudoną mėsą. 

Pikantiškas chimichurri marinatas

Pikantiškas chimichurri marinatas 4 asm.

Ryškus marinatas su charakteriu tinka vištienai, kiaulienai, o idealiausiai – jautienai  marinuoti. 

Pikantiški kiaulienos iešmeliai

Pikantiški kiaulienos iešmeliai 6 asm.

Paprikas nuplaukite ir supjaustykite stambesniais gabalėliais, kad būtų lengva mauti ant iešmelių. Apšlakstykite aliejumi, šviežiai spaustomis citrinų sultimis, česnakų milteliais, druska ir žolelių mišiniu. Palikite 1 valandai marinuotis. Kivius...
Pikantiška kiaušinienė

Pikantiška kiaušinienė 2 asm.

Svogūną susmulkinkite ir suberkite į keptuvėje įkaitintą aliejų. Kiek pakepinę, dėkite smulkiais kubeliais supjaustytus saulėje džiovintus pomidorus. Kepkite vis pamaišydami. Kol keps, pasiruoškite kiaušinius – baltymus atskirkite nuo trynių. Į...
Pikantiška užkandėlė su čiobreliais

Pikantiška užkandėlė su čiobreliais 4 asm.

Tešlą atšildykite, kaip nurodyta ant pakuotės. Cukinijas nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite griežinėliais. Grietinę iki vientisumo išplakite su traiškyta česnako skiltele, garstyčiomis, druska ir tryniais. Tešlą supjaustykite kvadratėliais...
Pikantiškas užkandis

Pikantiškas užkandis 2 asm.

Avokadus perpjaukite per pusę. Išimkite kauliukus, minkštimą atsargiai išskobkite, supjaustykite kubeliais ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų. Pusę avokadų kubelių palikite, kitus sumeskite į plakimo indą. Ten pat sukrėskite...