Pomidorų pasta - visi receptai

Trinta itališka pomidorų sriuba

Trinta itališka pomidorų sriuba 4 asm.

Puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Apkepinkite smulkiai pjaustytą svogūną ir salierą. Kuomet daržovės suminkštėja, berkite česnaką ir dėkite pomidorų pastą. Pakepkite 2–3 minutes. Tada suverskite konservuotus pomidorus, pilkite ...
Pomidorų sriuba

Pomidorų sriuba 4 asm.

Puode įkaitinkite sviestą, suberkite trintą česnaką, smulkintus svogūnus ir salierus. Patroškinkite kelias minutes. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu ir pašalinkite odelę. Į puodą supilkite daržovių sultinį, pomidorų tyrę, sudėkite pjaustytus...
Imbierinė pomidorų ir lęšių sriuba

Imbierinė pomidorų ir lęšių sriuba 4 asm.

Supjaustykite svogūną, sutarkuokite morkas, supilkite alyvuogių aliejų ir sudėkite į puodą storu dugnu. Troškinkite 5-7 minutes. Sudėkite trintas česnakų skilteles, imbierą, pomidorų pastą, prieskonius ir palikite dar kelioms minutėms. Į sriubą...
BBQ (barbekiu) padažas

BBQ (barbekiu) padažas 12 asm.

Visus ingredientus sumaišykite gilioje keptuvėje arba puode, česnako nesmulkinkite. Padažą kaitinkite ant mažos ugnies pastoviai maišydami, kol pradės burbuliuoti. Česnaką išimkite ir padažą nuimkite nuo ugnies. Atvėsusį padažą sudėkite į sandarų...
Čili sriuba

Čili sriuba 6 asm.

Svogūną ir česnaką susmulkinkite. Į puodą įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, sudėkite svogūnus ir česnakus, apkepinkite. Jiems apkepus sudėkite mėsą ir pakepinkite porą minučių. Mėsai apkepus sudėkite susmulkintą čili pipirą, įdėkite pomidorų...
Pomidorų padažas

Pomidorų padažas 6 asm.

Pomidorų pastą praskieskite vandeniu (100 ml) ir supilkite viską į puodą. Po to, kai masė užvirė, pasūdykite, pagardinkite pipirais, sudėkite kapotus žalumynus. Užvirinkite ir palikite virti ant silpnos ugnies. Maišykite visą laiką. Po maždaug...
Lazanija

Lazanija 2 asm.

Morkas su svogūnais, faršu ir žalumynais pakepkite, įdėkite pomidorų pastos, padažo ir pakaitinkite. Miltus pakepinkite ant sviesto ir įpilkite pašildyto pieno, pakaitinkite. Į riebalais išteptą skardą sluoksniais dėkite makaronus, božolė, faršą...
Marinara padažas makaronams

Marinara padažas makaronams 3 asm.

Į didelį prikaistuvį supilkite alyvuogių aliejų ir įkaitinkite. Suberkite sukapotą svogūną ir smulkiai sukapotas česnako skilteles. Kepkite apie 5 minutes, kol suminkštės. Sudėkite konservuotus pomidorus, pomidorų pastą, vandenį, šviežią baziliką,...
Lęšių košė

Lęšių košė 2 asm.

Lęšius perplaukite vandeniu ir suberkite į puodą. Įpilkite vandens 3 kartus daugiau, nei puode yra kruopų. Paskui sutarkuokite nuskustas bulves. Praėjus 15 minučių, į verdamus lęšius sukrėskite sutarkuotas bulves. Jei reikia, įpilkite dar šiek...
Orkaitėje kepti sumuštiniai su kumpiu ir sūriu

Orkaitėje kepti sumuštiniai su kumpiu ir sūriu 4 asm.

Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išsitieskite didelę kepimo skardą. Dubenėlyje sumaišykite grietinėlę, tarkuotą fermentinį sūrį, labai smulkiai sukapotą svogūną, supjaustytus svogūnų laiškus. Pagardinkite druska ir...
Vištienos kebabai

Vištienos kebabai 2 asm.

Vištienos filė supjaustykite smulkiais kubeliais. Ant jų užberkite druskos ir maltų aitriųjų paprikų Prieskonius gerai įminkykite į mėsą, uždenkite ir palikite 30 min. pasimarinuoti. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C laipsnių. Keptuvėje įkaitinkite...
Maltos mėsos troškinys

Maltos mėsos troškinys 2 asm.

Sutarkuotas morkas dėkite į įkaitintą keptuvę. Morkoms sukritus, suberkite smulkintus svogūnus. Ant daržovių užbarstykite šiek tiek druskos, viską išmaišykite ir kepkite, kol daržovės dailiai apskrus. Iškepusias daržoves išimkite iš keptuvės. Į...
Itališka pica

Itališka pica 4 asm.

Pica Į kambario temperatūros vandenį suberkite cukrų ir mieles, pamaišykite ir palikite keletą minučių ramybėje. Suberkite džiovintus bazilikus, druską ir miltus, minkykite tešlą iki vientisos masės. Ji turi būti šiek tiek lipni. Sufomuokite...
Pikantiškas libanietiškas moliūgo pagardas

Pikantiškas libanietiškas moliūgo pagardas 2 asm.

Patarimas: Dar vienas variantas kaip galite patiekti šį pagardą: riekelė skrudintos duonos, užtepta moliūgo pagardu su šviežiomis daržovėmis. Ruošimo eiga: Moliūgą nulupkite, išvalykite sėklas ir supjaustykite 1-1,5 cm dydžio kubeliais. Imbierą...
Naminis baklažanų padažas

Naminis baklažanų padažas 6 asm.

Baklažanus sudrėkinkite, įtrinkite druska, truputį palaikykite, nuplaukite, perpjaukite per pusę ir kepkite karštoje orkaitėje, kol suminkštės. Česnakus ir kuminus pakepinkite šaukšte aliejaus. Iš baklažanų šaukšteliu išskobkite minkštimą, sumaiš...
Grybai pomidorų padaže

Grybai pomidorų padaže 6 asm.

Grybus nuvalykite, nuplaukite ir virkite pasūdytame ir parūgštintame vandenyje apie 20–25 minutes (kol grybai nusės ant puodo dugno). Išvirtus grybus gerai nuvarvinkite. Kitame puode įkaitinkite aliejų, sudėkite grybus, suberkite cukrų, supilkite...
Pica su kiaušiniais ir žirneliais

Pica su kiaušiniais ir žirneliais 3 asm.

1. Į dubenį suberkite mieles, cukrų, supilkite vandenį, viską gerai išmaišykite ir palaukite, kol mielės suputos. 2. Kitame dubenyje sumaišykite su druska persijotus miltus, druską, viduryje suformuokite duobutę, į ją supilkite mieles, aliejų ir už...
Batonas su  pomidorų  pasta

Batonas su pomidorų pasta 4 asm.

1. Į dubenį supilkite pieną, mieles, cukrų, druską ir miltus. Išmaišytą masę 3 minutes plakite. 2. Išplaktą minklę padalykite per pusę, į vieną dalį įkrėskite pomidorų pastos. Jei tešla per daug paskystėjo, dar pridėkite miltų ir paplakite...