Gaivios ir greitos veganiškos sriubos receptu dalinasi tinklaraštis Vegutis
Šaltasis sezonas – geras metas virti sriubas ne iš šviežių, bet iš keptų pomidorų. Būtinai išbandykite!
Nida Degutienė (Nidos receptai): Kad paruoštumėte gaspačą, jums tereiks visas daržoves supjaustyti gabalėliais ir sudėjus į elektrinį plakiklį suplakti iki vientisos masės. Sriubą galite pasigaminti iš anksto ir supylę į stiklinį indą laikyti šaldytuve, kad gerai atšaltų. Tačiau jei neturite laiko šaldyti, tiesiog patiekite ją su ledukais.
Nida Degutienė (Nidos receptai): Man patinka trintos sriubos. Tačiau dažniausiai tirštai konsistencijai išgauti į trintas sriubas dedama nemažai bulvių. Šįkart siūlau jums sveikesnę trintos sriubos versiją, nes joje bus daug nekaloringų cukinijų! Pagardinę keliais sunokusiais pomidorais bei žiupsneliu šildančių prieskonių, iš pačių paprasčiausių ingredientų išvirsite puikų savaitės pietų patiekalą, kuris, pašildytas rytojaus dieną, bus dar skanesnis!
Lietuviška vasara – nenuspėjama, nes visuomet pažeria ir saulėtų, ir lietingų dienų. Pastarosios yra ypač tinkamos mėgautis daržovių sriubomis.
Ši šalta sriuba labai paprasta ir greitai pagaminama, tačiau turi du įdomius akcentus – tai švieži bazilikai ir šiek tiek žaliosios citrinos sulčių.