Šią sriubą paruošite iš paprastų ingredientų, labai greitai ir be aukštojo kulinarinio pilotažo. Juk to ir reikia darbo dienos vakarą, kai po darbų dar norisi pabūti gryname ore, o grįžus namo vakaras belieka itin trumpas. Išbandykite!
Viename puode paruošite patiekalą, prie kurio beliks sumaišyti lengvų salotų. Į vieną puodą ar troškintuvą šįsyk sušoka ir paukštiena, ir bulvės, ir ankštinės daržovės.
Elegantiškas ir lengvas, puikaus skonio ir nuostabiai atrodantis – šis nesaldus pyragas tinka ir paprastos dienos vakarienei, ir vakarėliui ar iškylai.
Nida Degutienė (Nidos receptai): Porai – viena iš tų tobulųjų daržovių, kuriuos pakepinus su sviestu ar aliejumi, pasklinda neapsakomai gardus aromatas ir spalva tampa skaisčiai žalia. Tik, deja, pavirus kurį laiką, viskas papilkėja, ir nors skonis ir aromatas išlieka, spalvos nelieka nė kvapo... Štai todėl verta į maistingą žiemos sriubą su porais ir bulvėmis pačioje virimo pabaigoje įmesti lapinių kopūstų (kale), kurių apstu šaltuoju metų sezonu.
Nesunkiai pagaminamas bulvių patiekalas, o pikantiškumo jam suteikia pelėsinis sūris.
Bulves galima paruošti ir kaip įdomų savarankišką patiekalą, ne tik kaip garnyrą. Išbandykite!
Tai puikus patiekalas vakarienei, kurį gali lydėti lengvos salotos, o kitą dieną atšalęs pyrago gabaliukas taps puikiais priešpiečiais ar net pietumis. Jau nekalbant apie tai, kad toks pyragas gali tapti didžiausia pikniko staigmena. Šįsyk išbandykite prancūzišką klasiką – kišą su žalumynais, porais ir cukinija.
Išbandykite itin paprastą troškinį su žuvimi ir daržovėmis, tik pabaigoje nepamirškite gausiai užberti šviežių žalumynų. Rezultatas – vasaros skonių ir aromatų puokštė!