1. Į dubenį suberkite miltus, druską, sudėkite smulkintą sviestą ir minkykite, kol susidarys trupiniai. Gausiai apšlakstykite juos šaltu vandeniu ir suminkykite vientisą tešlą. Suformavusi iš jos rutulį, pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą.
2....
1.Bulves nulupkite ir supjaustykite centimetro storio griežinėliais. Nesvylančioje keptuvėje, kurią galima pašauti į orkaitę, įkaitinkite aliejų, sudėkite bulvių griežinėlius ir kepkite apie 10 minučių ant nedidelės ugnies.
2.Porus nuvalykite ir...
1. Bulves nuplaukite, nulupkite, supjaustykite kubeliais.
2. Porus labai gerai nuplaukite, perpjaukite išilgai ir supjaustykite plonais pusžiedžiais.
3. Morkas nulupkite, supjaustykite kubeliais.
4. Sultinį supilkite į didelį puodą, ten pat...
1. Išvirkite, atvėsinkite ir susmulkinkite kiaušinius.
2. Sutarkuokite sūrį ir obuolius, supjaustykite porą ir viską sumaišykite su kiaušiniais.
3. Graikinius riešutus šiek tiek pasmulkinkite ir suberkite į beveik jau paruoštas salotas.
4. Įdė...
1. 200 g miltų ištrinkite su druska ir sviestu. Ištirpinkite mieles 5-iuose šaukštuose šilto vandens ir įmaišykite į tešlą. Gautą masę padėkite į šaldytuvą vienai valandai.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 220°C. Porus nuplaukite ir supjaustykite griež...
1. Baltąją poro dalį supjaustykite griežinėliais. Nuplaukite ir nuskuskite bulves, supjaustykite stambiais griežinėliais, susmulkinkite svogūną.
2. Puode įkaitinkite sviestą. Trumpai apkepkite jame svogūnus ir porus, vėliau įmaišykite ir patroš...