Tai prancūziška klasikų klasika, kurią vis dažniau išbando ir kepėjai namuose. Darbo ne tiek ir daug, o puikus skonis ir netikėtumo efektas garantuoti!
Su Trijų Karalių švente daugeliui baigiasi žiemos švenčių laikotarpis – atsisveikiname su eglutėmis ir puošmenomis, noriai ar nenoriai grįžtame į kasdienę rutiną. O kad tas atsisveikinimas su šventėmis būtų lengvesnis, Trijų Karalių dienai galima išsikepti prancūzišką pyragą su migdolų įdaru. Jam naudosime pirktinę tešlą, tad darbo nebus daug, o rezultatas maloniai nustebins!
Receptas išties nesudėtingas, tad patikrinkite, ar turite reikiamų produktų, ir kepkite nė nedvejodami.
Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Tikriausiai žiūrite į kepinius, kurie labiau panašūs į bandutes nei į pyragaičius, ir klausiate savęs, kodėl gi jie karališki? O vadinu juos karališkais tik todėl, kad ruošiau pritaikydama prancūziško Trijų Karalių pyrago receptą. Tokį pyragą Prancūzijos kepyklėlėse jūs išvysite kasmet nuo gruodžio vidurio iki sausio antros pusės.
Autentišku pyrago receptu dalijasi Thierry Lauvray, jau ne vienus metus Lietuvoje gyvenantis prancūzas, įkūręs sėkmingai veikiantį savo vardo kepyklėlių tinklą ir lepinantis gardžių kepinių trokštančius lietuvius.
Gali būti, kad šių dailiai atrodančių biskvitinių pyragėlių nuotraukomis gėrėjotės „Instagram“ tinkle, o gal pamenate juos iš Marselio Prusto romanų ciklo „Prarasto laiko beieškant“. Jei suklusote, kuo jau jie tokie ypatingi, pasiduokite šiam smalsumui ir pagaliau išsikepkite madlenų patys!
Pyragas gali būti ne tik saldus, bet ir sodrus, pikantiškas, tiksiantis kaip originalus užkandis.
Strelkabelka.lt: Gorgoncola, obuoliai ir riešutai – klasikinė kombinacija, ypač salotose, bet kišas yra visai kas kita. Tiesa, vietoje gorgoncolos sūrio naudojau bleu remberter sūrį. Jis yra skirtas tiems, kas nemėgsta pernelyg sharp gorgoncolos – yra pakankamai švelnus ir beveik kreminis.
Miško žvėrys:Yra begalės šio pyrago versijų, aš savo receptą parsivežiau iš Prancūzijos ir nuo jo prasidėjo mano meilė prancūziškai virtuvei. Pyragas nesudėtingas, greitai paruošiamas ir labai skanus. Visuomet kepu dvigubą normą!
Šis apkepas Prancūzijoje paprastai ruošiamas kaip garnyras, tačiau tiems, kam užtenka bulvių suteikiamo sotumo, jis gali tapti savarankišku patiekalu.
Labai paprastas receptas – ir savo ingredientais, ir paruošimu, taip pat jis patiks taupiems žmonėms, nes sudėtinės dalys atsieis nedaug. Tiesa, netaupykite patiekalo kitai dienai – jis skaniausias ką tik paruoštas.
„Ratatouille“ patogiausia kepti orkaitėje, labai plonais griežinėliais supjausčius ir suguldžius visas jam reikalingas daržoves į neaukštą kepimo indą. Tos daržovės – tai vėlyvos vasaros ir ankstyvo rudens žvaigždės – cukinijos, pomidorai, paprikos, baklažanai. Dar reikia skardinės konservuotų pomidorų, svogūno, česnako ir prieskonių.
Dangira Šimašiutė (tinklaraštis „Duok druskos“): Kaip ir žalialapiai kale lapai ar brokoliai, briuseliniai kopūstai yra viena iš superdaržovių, nes juose gausu vitamino C ir K, o drauge ir B grupės vitaminų. Tad pirmyn.