„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Prancūzų - visi receptai 2 puslapis

Cukinijų „gratin“

Cukinijų „gratin“ 8 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Sviestu ar aliejumi ištepkite apvalų 27 cm skersmens kepimo indą. Cukinijas nuplaukite ir nuskuskite. Išimkite sėklas ir sutarkuokite. Svogūną sukapokite nedideliais gabalėliais. Špinatų lapelius...
Marselio žuvienė

Marselio žuvienė 6 asm.

Nuluptus porus supjaustykite plonais griežinėliais, svogūnus ir pomidorą – kubeliais.  Česnakus sutrinkite. Paruoštas daržoves pakepinkite aliejuje giliame puode storu dugnu. Suberkite prieskonius (išskyrus šafraną), pagal skonį įberkite druskos ir...
„Panzannela“ salotos su paprika

„Panzannela“ salotos su paprika 4 asm.

Supjaustykite batoną riekelėmis ir 5 minutėms pašaukite į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Po to įtrinkite riekutes keliomis skiltelėmis česnako, supjaustykite kubeliais, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir dar kartelį paskudrinkite orkaitėje iki...
Tiršta prancūziška žuvienė

Tiršta prancūziška žuvienė 4 asm.

1. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite. Šiaudeliais supjaustykite pankolį, griežinėliais – porą ir saliero lapkotį. 2. Nulupkite ir supjaustykite bulves. Visas daržoves, išskyrus bulves, pakepinkite aliejuje. Įdėkite šafrano, laurų lapelių, č...
Prancūziški pyragaičiai „Cannelés de Bordeaux“

Prancūziški pyragaičiai „Cannelés de Bordeaux“ 4 asm.

TEŠLOS PARUOŠIMAS Iš pradžių paruoškite tešlą. Ją paruošti rekomenduojama likus 24–48 valandoms iki kepimo. 1. Į nedidelį prikaistuvį supilkite pieną ir sudėkite sviestą. Kaitinkite ant vidutinės liepsnos, kol užvirs. Nuimkite nuo ugnies ir...
Prancūziškas varškės pyragas

Prancūziškas varškės pyragas 6 asm.

1. Pirmiausia pagaminkite trupininę tešlą: sviestą sutarkuokite burokine tarka (rekomenduoju jį prieš tai atšaldyti) ir sumaišykite su puse stiklinės cukraus bei miltais. Pirštais viską gerai sutrinkite, kol gausite į šlapią smėlį panašius...
Tapenada

Tapenada 10 asm.

1. Sudėkite alyvuoges, ančiuvius ir kaparėlius į smulkintuvą ir susmulkinkite, po truputį pildama aliejų, citrinų sultis ir brendį. 2. Tapenadą smulkinkite, kol gausite norimą konsistenciją – tai gali būti lygi glotni tyrė arba šiek tiek grūdėtas...
Prancūziški putėsiai „Mousse au Chocolat“

Prancūziški putėsiai „Mousse au Chocolat“ 4 asm.

1. Šokoladą sulaužykite gabalėliais, sumeskite į dubenį, labai lėtai ištirpinkite virš garų, tada nukelkite nuo ugnies ir išmaišykite iki vientisos masės. 2. Kiaušinius gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu karštu vandeniu, kad ant lukštų neliktų...
Citrininė vištiena su daugybe česnako

Citrininė vištiena su daugybe česnako 4 asm.

Nuostabiai skanus patiekalas kilęs ir prancūziško kaimo virtuvės (nieko sau „kaimo“ virtuvė...). Neišsigąskite česnako kiekio – kepant jis netenka aitrumo ir įgyja saldumo. LABAI rekomenduoju nesusidaryti nuomonės pagal nuotrauką ir išbandyti. 1. Į...
Prancūziškas obuolių pyragas su „Philadelphia“ sūriu

Prancūziškas obuolių pyragas su „Philadelphia“ sūriu 8 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Ištepkite apskritą kepimo formą sviestu. Sumaišykite 50 g grietinėlės sviesto su cukrumi, kiaušiniu, druska, cinamonu, muskato riešutu, soda, miltais, obuoliais, graikiniais riešutais, vaniliniu cukrumi ir karštu...
Prancūziška svogūnų sriuba

Prancūziška svogūnų sriuba 4 asm.

1. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Į gilią keptuvę įdėkite šaukštą sviesto, įpilkite porą šaukštų mėsos sultinio ir suberkite svogūnus. Keptuvę uždenkite dangčiu, svogūnus pamaišydama troškinkite ant silpnos ugnies apie 30 min.,...
Prancūziška bulvių apkepėlė

Prancūziška bulvių apkepėlė 4 asm.

1. Neluptas bulves gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu, išvirkite, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. 2. Svogūnus supjaustykite kubeliais, šoninę – juostelėmis. Keptuvėje ištirpinkite sviestą sudėkite svogūnus, maišydama...