Pasiruoškite du 250 ml talpos dubenėlius. Nupjaustykite plutelę nuo batono riekelių. Po vieną batono gabalėlį dėkite į dubenėlio dugną. Kitas riekeles išdėliokie ant dubenėlio sienelių taip, kad visos batono riekelės šiek tiek persidengtų ir visas...
Vanilės ankštį perpjaukite per pusę ir iškrapštykite sėklytes. Citriną nuplaukite, nusausinkite, žievelę nutarkuokite smulkia trintuve ir išspauskite sultis. Citrinų sultis supilkite į puodelį, suberkite pusę kiekio cukraus, pakaitinkite, kol jis...
1. Sviestą išsukite su cukrumi ir kiaušinio tryniu. Po truputį berkite miltus, užminkykite vientisą tešlą. Iš jos iškočiokite skritulį ir įtieskite į riebalais išteptą kepimo formą. Tešlą pusvalandžiui dėkite į šaldytuvą.
2. Iš vanilės ankšties iš...
1. Sviestą išsukite su cukrumi ir tryniu. Po truputį berkite miltus, užminkykite vientisą tešlą. Iš jos iškočiokite skritulį ir įtieskite į riebalais išteptą kepimo formą, kraštus apipjaustykite. Iš likusios tešlos iškočiokite maždaug 4 cm pločio...
1. Persikų puseles išgriebkite iš indelio, sudėkite į sietelį ir įstatykite į puodą nuvarvėti. Puseles supjaustykite nedidelėmis skiltelėmis.
2. Sviestą, rudąjį cukrų, vanilinį cukrų ir žiupsnelį druskos sukite elektriniu plaktuvu, kol cukrus iš...
1. Margariną arba sviestą atšaldykite ir stambiai sutarkuokite. Sudėkite visus tešlai skirtus produktus ir išmaišykite. Užminkykite tešlą, susukite į plėvelę ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
2. Citrinas nuplikykite karštu vandeniu, nuo vienos...
1. Razinas nuplikykite verdančiu vandeniu, užpilkite brendžiu ir palikite, kad pamirktų.
2. Pieną ir grietinėlę supilkite į puodą. Įmeskite išilgai perpjautą vanilės ankštį, statykite ant ugnies ir kaitinkite, kol užvirs. Nukėlusi nuo ugnies,...
1. Į didelį storasienį puodą supilkite pieną, suberkite cukrų, įmeskite vanilės ankštį ir užkaiskite. Maišydama kaitinkite, kol cukrus visai ištirps, o pienas užvirs.
2. Nukelkite nuo ugnies ir maišydama supilkite kepimo miltelius, sumaišytus su š...
1. Iš kiaušinių, kiaušinių trynių, grietinėlės, cukraus ir miltų užmaišykite lengvą purią tešlą.
2. Stiklinį ar keraminį 23 cm skersmens kepimo indą arba 6 nedidelius indelius patepkite sviestu.
3. Į kiekvieną indelį įberkite uogų, įkrėskite teš...
1. Želatiną užmerkite ir palikite, iki išbrinks.
2. Kiaušinius gerai nuplaukite, baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius iki vientisos masės išplakite su paprastu ir vaniliniu cukrumi.
3. Želatiną ištirpinkite mažame puodelyje, tada supilkite...
1. Nedideliame puode sumaišykite cukrų ir krakmolą, įpilkite pieno. Nuolat maišydama šluotele, kaitinkite puodą ant vidutinės ugnies, kol mišinys sutirštės ir ims virti, sumažinkite ugnį ir pavirkite dar porą minučių. Nukaiskite puodą nuo ugnies....
1. Šokoladą ir sviestą palengva ištirpinkite vonelėje virš garų ant mažos ugnies ir palikite, kad truputį pravėstų. Per tą laiką kiaušinius su paprastu ir vaniliniu cukrumi išplakite iki vientisos masės, tada po vieną įplakite trynius.
2. Į kiauš...
1. Pieną užvirinkite, pagardinkite vanilės esencija, supilkite grietinėlę, suberkite ryžius, uždenkite ir ant labai mažos ugnies virkite 20 min.
2. Suberkite cukrų, cinamoną ir virkite dar 20 min. Į karštą pudingą suberkite citrinų žieveles ir rieš...
1. Iš apelsino išspauskite sultis, jas užvirinkite, suberkite razinas. 2. Į kitą puodelį supilkite pieną, suberkite nutarkuotą apelsinų žievelę, ryžius, sukrėskite sviestą ir virkite ant mažos ugnies apie 20 min., kol ryžiai suminkštės. 3....