Minkštos purios bandelės vienu metu ir trapios, ir drėgnos, ir lengvos... Skaniausios jos ką tik iškeptos, dar šiltos. Tradiciškai patiekiamos su plakta grietinėle arba graikišku jogurtu ir braškėmis.
Lietinius blynelius pagaminti labai paprasta ir, jei teisingai kepami, jie gaunasi labai plonyčiai, su apskrudusiais krašteliais bei gardžiai kvepiantys.
Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Jei vandenyje virtus avižinius dribsnius dažnai gardinu trupučiu medaus ar agavos sirupo, tai ši kokosinė košė yra tokia kreminė, aromatinga, kad visai neprašo būti pasaldinta. Ypač kai ji dar gardinama persimonais. Šie vaisiai su tokia koše nėra jokia taisyklė, tiesiog dabar kaip tik jų sezonas, o aš labai mėgstu šiuos vaisius. Čia taip pat labai tinka mangai – net neįtikinėsiu, kaip tai gardu, o gal net fantastiška!
Labai paprastas, tačiau nuostabus patiekalas, varškėčiai, gali kvepėti citrusiniais vaisiais. Ir tam prireiks tik vieno priedo, išbandykite!
Nida Degutienė (Nidos receptai): Man cukinijų derliaus metas neįsivaizduojamas be blynelių! Tarkuotas cukinijas maišau su bananais ir obuoliais, norėdama išgauti gražesnę spalvą pridedu tarkuotų moliūgų... O šįkart nusprendžiau cukinijomis pagardinti ir mažų, ir didelių taip mėgstamus varškėčius! Puikus rezultatas, kurį, tikiuosi, įvertins jūsų šeima.
Tikras išsigelbėjimas, kai norisi kažko „blyniško“ – orkaitėje keptas purus blynas, receptų knygose vadinamas „Dutch baby“. Jį galima ruošti su įvairiais priedais, o vasarą patiekti ne su klevų sirupu (žiemos klasika), bet šviežiomis uogomis.
FeedMySister.com: Chia pudingas – tikrai ne naujiena, bet aš prie jo vis grįžtu. Užtruksite ne daugiau kaip 5 minutes ir ryte turėsite nuostabius pusryčius arba lengvą pudingą po savaitgalio pietų.
FeedMySister.com: Neįtikėtinai paprastas receptas ir super košė – pilna skonio, kreminės tekstūros, o bolivinė balanda jai dar suteikia traškumo.
Nida Degutienė (Nidos receptai): Tai patiekalas, primenantis vaikystę, ir užprogramuojantis gerą nuotaiką visai dienai.
Fillthelife.com: Granola man yra tikra gelbėtoja skubant ryte. Tik pagalvokit – pasigaminate kartą per mėnesį ar kelias savaites ir turite gardėsį, kurį galite naudoti ruošiant trintus kokteilius, jogurtui, košei pagardinti, taip pat valgyti su pienu ar sultimis. Siūlau jums vieną iš paprastesnių ir ne itin saldžių granolos variantų.
Pusryčiams galima valgyti net tortą, kodėl gi ne? Ypač, kai tai namuose ruoštas blynų tortas. Idealu, jei šis šaldytuve pastovėtų per naktį, tačiau galite valgyti ir greičiau.
Skamba neįtikėtinai, tačiau tiesa – varškėčius galima iškepti ir be miltų. Išbandykite savaitgalio pusryčiams, galbūt tai taps tikru atradimu.
Lengvesni ir gaivesni, nei bulviniai, šie blynai puikiai dera su iki traškumo pakepinta šonine. Karališkiems pusryčiams!
Skanus, paprastas, tačiau kartu ir originalus patiekalas savaitgalio pusryčiams, artimieji tikrai nustebs ir nudžiugs!
Nida Degutienė (Nidos receptai): Šiai gardžiai košei virti labai tiks iš vakaro likusios nesunaudotos jau išvirtos kruopos.
Nida Degutienė (Nidos receptai): Tai ypatinga košė su skaniais ir įvairiais priedais, leisianti naujai atrasti pusryčius. Išbandykite šią, o tada imkitės improvizuoti.
Fillthelife.com: Tirštas braškių ir naujai atrastų rabarbarų kokteilis, paskanintas mėgstamais priedais, gali tapti puikiu dienos startu.
Fillthelife.com: Ar pamenat tokį augalą, kaip rabarbaras? Mieste gyvenantiems gal tai egzotika, o kaime ar mažesniame miestelyje augusiems – vaikystės desertas, kurį išsiraudavai, pamirkydavai į cukrų ir grauždavai kaip didžiausią skanumyną. Kviečiu prisiminti šį augalą, kuris dabar lenda daržų pakampėse ar karaliauja ant turgaus prekystalių, ir panaudoti ne tik pyraguose ar keksiukuose, bet ir trintuose pusryčių kokteiliuose, kuriems jis suteikia gaivumo.
Strelkabelka.lt: Fritata tinka pusryčiams, pietums ar vakarienei. Tinka, kai tingisi gaminti, tinka, kai nesinori išmesti vakarykščių virtų bulvių ar daržovių likučių. Tinka, kai prisiperki per daug sūrio ir jo nesuvalgau. Tinka, kai grietinėlė jau beveik baigia galioti. Tinka, kai labai norisi valgyti. Tinka, kai... Užbaikite sakinį patys. Galite kepti keptuvėje, galite kepti orkaitėje. Kadangi fritata yra universali, tai tikslių kiekių recepte ir nebus. Improvizuokite.