„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Pusryčiai - visi receptai 6 puslapis

Ryžių blyneliai

Ryžių blyneliai 4 asm.

1. Ryžius išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, įdėkite sviesto, uždenkite puodelį dangčiu ir palikite, kad atvėstų. 2. Moliūgą nuplaukite, nulupkite, minkštimą sutarkuokite smulkia trintuve ir sumaišykite su ryžių koše. 3. Į ryžių ir moliūgų...
Morkų blynai

Morkų blynai 2 asm.

1. Sutarkuokite morkas burokine trintuve, sukrėskite jas į puodą, užpilkite vandeniu, įberkite cukraus, prieskonių ir apie 15 min. troškinkite. 2. Baigdami troškinti, suberkite manus. Į atvėsusias troškintas morkas įmuškite kiaušinį ir suberkite...
Bolivinių balandų ir daržovių košė

Bolivinių balandų ir daržovių košė 4 asm.

1. Kruopas gerai nuplaukite sietelyje, suberkite į verdantį sultinį, puodelį uždenkite ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 15 min. 2. Nukelkite nuo ugnies, įmaišykite sviestą ir dar 10 min. brinkinkite. Česnako skilteles ir porą nuvalykite,...
5 grūdų košė su karamelizuotais bananais

5 grūdų košė su karamelizuotais bananais 5 asm.

1. Pieną supilkite į gilesnį puodą, suberkite cukrų, vanilinį cukrų, įberkite žiupsnelį druskos. Kai pienas užkais, maišydama po truputį pilkite dribsnius. Juos užvirinkite. Tada suberkite kokosų drožles, šiek tiek pakaitinkite ir puodą su koše...
Saldi kvietinių dribsnių košė

Saldi kvietinių dribsnių košė 4 asm.

1. Dribsnius suberkite į puodą, užpilkite vandeniu ir troškinkite apie 20 min. Tada sumeskite džiovintas spanguoles, sudėkite sviestą, supilkite granatų sirupą ir uždenkite. 2. Riešutus pakepinkite sausoje keptuvėje ir įmaišykite į košę....
Kiaušiniai su paprikomis

Kiaušiniai su paprikomis 2 asm.

1. Įkaitintinkite keptuvę ir įpilkite aliejaus. 2. Dėkite griežinėliais pjaustytas paprikas ir įmuškite į jas kiaušinius. 3. Pagal skonį užberkite prieskonių ir kepkite ant mažos ugnies. Užpilkite ant kiaušinio šiek tiek karšto aliejaus iš keptuvė...
Škotiškos pusryčių bandelės „scones“ su sūriu, česnakais ir prieskoninėmis žolelėmis

Škotiškos pusryčių bandelės „scones“ su sūriu, česnakais ir prieskoninėmis žolelėmis 4 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą. 2. Paruoškite tešlą. Iš pradžių į dubenį išsijokite miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Suberkite kubeliais supjaustytą labai šaltą sviestą. Trinkite...
Omletas su lašiša

Omletas su lašiša 2 asm.

1. Lašišą supjaustykite plonomis juostelėmis, fetą sutrupinkite ir sumaišykite su keliais žiupsniais smulkintų šviežių prieskoninių žolelių. 2. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius gerai išplakite. Suberkite pipirus, pagal skonį pasū...
Nėriniuoti blynai

Nėriniuoti blynai 3 asm.

Jei blynus kepsite pusryčiams, svarbu apie tai pagalvoti iš vakaro. Sumaišyta tešla bent porą valandų turi pastovėti šaldytuve. 1. Tešlą supilkite į plastikinį buteliuką nuo mineralinio vandens ir ramiai palikite ilsėtis. Jei tešlą ruošiate iš...
Pusryčių košė su bolivinių balandų kruopomis

Pusryčių košė su bolivinių balandų kruopomis 1 asm.

1. Virkite 1 dalį bolivinių balandų kruopų kartu su 2 dalimis pieno ar vandens, sudėkite razinas ir tarkuotą obuolį. 2. Baigiant virti įberkite žiupsnelį cinamono ir pagardinkite gabalėliu sviesto. Skanaus! Plačiau skaitykite: „Inkų auksas –...
Pusryčių kokteilis

Pusryčių kokteilis 1 asm.

1. Elektriniu plakikliu sumaišykite ananasų sultis, mangų minkštimą ir liesą varškę iki vienalytės masės. 2. Pagardinkite gautą kokteilį trupučiu cinamono. Skanaus! Plačiau skaitykite: „Puikūs sulčių receptai. Stiprina organizmą ir padeda lieknė...
Taupieji pusryčių blynukai su kiaušininiu užtepu

Taupieji pusryčių blynukai su kiaušininiu užtepu 2 asm.

1. Batoną ir sumuštinių duonos likučius išmirkykite piene. 2. Išmirkytus duoną ir batoną sutrinkite, įplakite kiaušinį ir įberkite šiek tiek druskos. Kepkite aliejuje arba įkaitintuose taukuose. 3. Virtus kiaušinius supjaustykite, įdėkite...
Aromatingi blynukai

Aromatingi blynukai 2 asm.

1. Kiaušinį išplakite su pienu, druska ir cukrumi. 2. Supilkite morkų tyrę, išmaišytą su apelsino sultimis ir smulkintu imbieru. Tuomet maišant pilkite miltų - manų mišinį. 3. Tešlą palaikykite bent 5 min., kad išbrinktų manai ir aliejumi...
Moliūginė trijų grūdų košė

Moliūginė trijų grūdų košė 2 asm.

1. Į verdantį vandenį supilkite kruopas, sudėkite tarkuotą moliūgą, įberkite druskos ir lėtai virkite apie 10 min. 2. Dar šiek tiek palaikykite uždengtą, paskaninkite sviestu ir valgykite. Receptą atsiuntė Regina Račkaukienė
Japoniški blynai

Japoniški blynai 4 asm.

1. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymo. Ant trynių supilkite ryžių pieną ir pradėkite maišyti. 2. Įdėkite žiupsnelį cinamono ir, pamažu maišydami, berkite miltus, kol tešla sutirštės. 3. Supilkite plaktuvu išplaktus kiaušinių baltymus,...
Čirviniai blynai

Čirviniai blynai 6 asm.

1. Išlydytą sviestą sumaišykite su cukrumi, palaipsniui sumuškite visus kiaušinius, supilkite pieną ir vėl maišykite. Paskui suberkite miltus ir dar kartą pamaišykite. 2. Po kelis šaukštus tešlos dėkite į įkaitintą čirvinių blynų keptuvę ir...
Pusryčių sumuštinis

Pusryčių sumuštinis 1 asm.

Duoną užtepkite sviestu, uždėkite gabalėlį lašišos. Ant baziliko lapelio uždėkite vandenyje virtą kiaušinio trynį. (Norint jį išvirti, reikia kiaušinio trynį atsargiai atskirti nuo baltymo, įmesti į verdantį vandenį ir virti iki norimo kietumo.)...
Omletas su čederiu

Omletas su čederiu 2 asm.

1. Kumpį supjaustykite smulkiais kvadratėliais, nuplautus ir nusausintus pievagrybius – griežinėliais, pomidorus – kubeliais. 2. Smulkintus svogūnus pakepinkite karštuose riebaluose. 3. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius sumaiš...
Agento 007 omletas su įdaru

Agento 007 omletas su įdaru 1 asm.

1. Elektriniu maišytuvu sumaišykite kiaušinius, pieną, druską, faršą, įpilkite šaukštelį augalinio aliejaus. Gautą masę supilkite į keptuvėje ištirpintą sviestą ir kepkite. Keptuvę būtinai uždenkite dangčiu. Po kelių minučių masę apverskite ir...
Džeimso Bondo kiaušinienė

Džeimso Bondo kiaušinienė 4 asm.

1. Dubenėlyje gerai suplakite kiaušinius, įberkite prieskonių. 2. Nedidelėje keptuvėje ištirpinkite 120 g sviesto ir supilkite kiaušinius. 3. Kiaušinienę nuolat maišykite, o prieš pat kepimo pabaigą supjaustykite likusį sviestą ir, viską...